Τελευταία μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που θα λάβει σήμερα την απόφαση για τη διενέργεια ή μη των εσωκομματικών εκλογών.

«Μπήκα στο συνέδριο ολόκληρος, πώς γίνεται να βγω κομμένος καμματάκια;» , είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του καταχειροκροτούμενος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Άλλαξα την ώρα της ομιλίας μου για το «όλα ή τίποτα», τόνισε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης και εμφανίστηκε ενωτικός, ευχαριστώντας όσους προσπάθησαν να μην λάβουν χώρα οι εκλογές.

«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ούτε στην εσωκομματική δημοκρατία υπάρχουν αδιέξοδα, κάντε ένα κουράγιο, κάντε την καρδιά σας πέτρα και δώστε λύση τώρα, εκλογές στις 10 Μαρτίου και άμεσες καταστατικές αλλαγές» είπε χαρακτηριστικά.

«Ευχαριστώ μέσα από τη ραγισμένη καρδιά μου όσους υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται εκλογές, όμως αυτό δεν γίνεται» τόνισε αναφέροντας μέρος από την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Εκτός από αποσπάσματα της ανάρτησης-ανακοίνωσης του Αλέξη Τσίπρα, διάβασε και από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, τονίζοντας πως θα ήταν σαν να κρύβεται αν δεν «σήκωνε το γάντι».
«Πώς μπορούσα να ακούω τον ιστορικό ηγέτη της παράταξής μας να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης κι εγώ να μην κάνω κάτι;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Μπήκα στο συνέδριο ολόκληρος, πώς γίνεται να βγω κομμένος κoμματάκια;», εισπράττοντας και πάλι θερμό χειροκρότημα .

Όπως είπε, εάν κάποιος εκλεγεί πρόεδρος για δεύτερη φορά, δεν γίνεται να είναι φυτευτός, αλλά θα σημαίνει ότι «έβγαλε ρίζες στην κοινωνία».

Μάλιστα είπε, φανερά ενοχλημένος, πως κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ «έχουν σχέδιο για κακές επιδόσεις στις εκλογές, ώστε να χρεώσουν την αποτυχία σε μένα».

«Εκλογές στις 10 Μαρτίου για καθαρή απάντηση», για να υπάρχει χρόνος ανασύνταξης έως τις Ευρωεκλογές, ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, ζητώντας τη στήριξη των συνέδρων ώστε να μετασχηματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο κόμμα «που θα κερδίσει τη διεφθαρμένη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξήγησε γιατί μπορούν να γίνουν στις 10 Μαρτίου οι εκλογές: «Επιτρέπεται από το καταστατικό μας εφόσον επίκειται διενέργεια εκλογών εθνικής εμβέλειας.

«Κάποιοι έχουν σχέδιο να πάμε σε ευρωεκλογές και εγώ να λιώνω τα παπούτσια μου και αυτοί να βγαίνουν στα κανάλια να βρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε και συμπλήρωσε:

«Κάποιοι έχουν σταυρώσει τα χέρια. Τι κάνουμε απέναντι σ’ αυτούς τους λίγους που θεωρούν τους εαυτούς τους ταγούς και τους καθοδηγητές; Τι κάνουμε εμείς οι πολλοί απέναντι στους λίγους που ήρθαν από διαδρόμους, γεύματα και μυστικούς δείπνους, που στην πλάτη μας παίζουν σκάκι επίδοξοι βασιλιάδες και βασίλισσες;».
«Σας αγαπώ πάρα πολύ, πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας, θα νικήσουμε» είπε κλείνοντας…

Νίκος Παππάς: «Όλα στα χέρια των συνέδρων»
Συνομιλώντας με δημοσιογράφους ο Νίκος Παππάς είπε ότι «όλα είναι στα χέρια των συνέδρων». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι αν το Συνέδριο αποτρέψει νέα εκλογή αρχηγού, τότε αυτομάτως ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου σύμφωνα με την καταστατική προθεσμία.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από το Προεδρείο του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ την αλλαγή ώρας της ομιλίας του.

«Ζητώντας την άδεια του Προεδρείου του Συνεδρίου μας, θα αλλάξω την ώρα της ομιλίας μου. Θα μιλήσω το πρωί στις 11:00, πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του.

Η σημερινή τελευταία ημέρα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κρίσιμη καθώς θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα γίνει νέα εκλογή αρχηγού ή όχι.

Μετά την ανακοίνωση Γεροβασίλη, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για εκλογή στις 10 Μαρτίου, με υβριδικό σύστημα, δηλαδή και με κάλπη και ψηφιακά.

Η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας χτες το βράδυ σε δημοσιογράφους αναφορικά με την ημερομηνία που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε ότι «το Συνέδριο δεν είναι καταστατικό και δεν μπορεί να αλλάξει την διαδικασία εκλογής- δηλαδή το διάστημα του ενός μήνα και ότι γίνεται με κάλπη».

Σημειώνεται ότι το καταστατικό του κόμματος στο άρθρο 20 προβλέπει ότι το τακτικό Συνέδριο -που προβλέπεται να γίνει σε τρία χρόνια δηλαδή το 2026-, εγκρίνει τις υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή και για την προεδρία του κόμματος. Δηλαδή εκ του καταστατικού η διάρκεια της προεδρίας είναι τριετής και μετά τίθεται ξανά στην κρίση των καταστατικών οργάνων να αποφασίσουν.

Με βάση τα παραπάνω για να γίνει τώρα νέα εκλογή αρχηγού θα πρέπει ο νυν πρόεδρος να παραιτηθεί ή να υποβληθεί πρόταση μομφής του στο Συνέδριο που είναι σε εξέλιξη.
Την ίδια στιγμή, σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ, μαζεύουν υπογραφές σε δυο διαφορετικά κείμενα για την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook