Υπεροχή της ΝΔ, πτώση για ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ΠΑΣΟΚ, (που όμως παραμένει στη δεύτερη θέση) και άνοδο για την Ελληνική Λύση, αποτυπώνει νέα της Οpinion Poll για το Action24.

Η δημοσκόπηση της Οpinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action 24 καταγράφει την εκτίμηση ψήφου των πολιτών, αλλά και πως αξιολογούν οι πολίτες την εικόνα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδίως τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο, την παρέμβαση Τσίπρα και την πορεία του κόμματος προς τις ευρωεκλογές.

Αναλυτικά:
Εκτίμηση ψήφου:  Στο 33,9% η ΝΔ, στο 13,9% το ΠΑΣΟΚ, 11,9% ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 33,9% καταγράφοντας προβάδισμα 20 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται στο 13,9%. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτος -μετά το επεισοδιακό συνέδριο- με ποσοστό 11,9%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση, που περνά στην τέταρτη θέση με 10,2%, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 10,1%. Άνοδος για Ελληνική Λύση, ΚΚΕ, κάμψη για ΝΔ, πτώση για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση ψήφου, προ δεκαημέρου -πριν από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-, η ΝΔ παρουσιάζει ελαφρά κάμψη (από 34,3% συγκεντρώνει 33,9%). Πτώση, ωστόσο, παρουσιάζουν ο ΣΥΡΙΖΑ (από 12,5% στο 11,9%) και το ΠΑΣΟΚ (από 14,6% στο 13,9%). Αντιθέτως, ανεβαίνουν το ΚΚΕ (από 9,4% στο 10,1%), η Ελληνική Λύση (από 9,5% στο 10,2%) αλλά και η Νίκη (από 3,8% στο 4,2%).

Στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν 8 στους 10 (ποσοστό 76,4%) εκτιμούν πως το συνέδριο δεν βοήθησε καθόλου ή βοήθησε λίγο. Αντίθετα, μόλις ένα 15% θεωρεί ότι ενίσχυσε το κόμμα.

Τελείως διαφορετική άποψη έχουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 80% απαντά ότι ενισχύθηκε το κόμμα από το συνέδριο, έναντι 18,5% που πιστεύει πως αποδυναμώθηκε.

Τι λένε οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον: Σε συντριπτικό ποσοστό (75,5%) πιστεύουν ότι θα συνεχιστούν τα φαινόμενα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ.


Διχασμένοι  οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για το αν η απόφαση να μη γίνουν εσωκομματικές εκλογές ενδυνάμωσε ή όχι τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αναφορικά με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο, το συντριπτικό ποσοστό, της τάξης του 66,7% του συνόλου των ερωτηθέντων, εκτιμά πως δεν βοήθησε, έναντι 25% που θεωρεί το αντίθετο.

Δείτε την παρουσίαση από το Action 24

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook