Την 1η Μαρτίου ψηφοφόροι του εξωτερικού έλαβαν ένα διαφημιστικό email από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων αναφέρει ότι έγινε μεγάλος αριθμός καταγγελιών για το ζήτημα

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τις καταγγελίες για παραβίαση προσωπικών δεδομένων εκλογέων από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς κατεπείγουσα έρευνα διατάχτηκε και θα γίνει από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην Αρχή υποβλήθηκε μεγάλος αριθμός σχετικών καταγγελιών για αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από την ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων αναφέρει αναλυτικά για το θέμα:
«Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Σημειώνεται ότι την 1η Μαρτίου ψηφοφόροι του εξωτερικού έλαβαν ένα διαφημιστικό email από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Πολλοί προχώρησαν σε καταγγελίες, δεδομένου ότι δεν είχαν αποδεχθεί την αποστολή προεκλογικού υλικού, όπως προβλέπεται από το GDPR.

Αναφέρουν, μάλιστα, ότι έλαβαν το email σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις που είχαν χρησιμοποιήσει για να εγγραφούν στους καταλόγους εκλογέων εξωτερικού, δηλαδή ηλεκτρονικές διευθύνσεις που είχε στην κατοχή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Μάλιστα μετά το σάλο, οι πλατφόρμες αναζήτησης όταν κανείς επιχειρεί να μπει στο Apodimoi.gov.gr, ενημερώνουν τους χρήστες ότι «η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική» και ότι κάποιοι επιτήδειοι «μπορεί να προσπαθήσουν να κλέψουν τις πληροφορίες σας».

Το μήνυμα φαίνεται να είναι κοινό τόσο στους μεγάλους browsers (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge) όσο και σε μικρότερης απήχησης (π.χ. Thorium) και προκαλεί συνειρμούς.

Απάντηση Μαρινάκη στις καταγγελίες κατά Ασημακοπούλου
Ο Παύλος Μαρινάκης κατά την τακτική ενημέρωση ερωτηθείς για τις καταγγελίες αποδήμων ψηφοφόρων που δέχτηκαν προεκλογικό email, από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους, όπως λένε οι ίδιοι, παρέπεμψε στην απάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣ, κ. Μπαλέρμπα σύμφωνα με την οποία «το υπουργείο Εσωτερικών δεν παρέχει διευθύνσεις emails σε υποψήφιους όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία αλλά ωστόσο διετάχθη έρευνα από την αρμόδια επιτροπή Προστασίας προσωπικών Δεδομένων. Η κα Ασημακοπούλου έχει απαντήσει με μια σειρά δικές της δηλώσεις. Αυτό που λέει το αρμόδιο υπουργείο είναι ότι δεν έχει δοθεί κάτι και ούτε έχει γίνει κάποια παραβίαση της νομοθεσίας».

Δήλωση  Γεραπετρίτη
Μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ερωτηθείς για την υπόθεση είπε: η ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι δεν έχει δοθεί πουθενά κανένας κατάλογος και ότι δεν έχουν διαρρεύσει τα δεδομένα ψηφοφόρων που θα επιλέξουν να ψηφίσουν με την επιστολική ψήφου
«Δεν υπάρχει καμία ρωγμή στην επιστολική ψήφο, η διαδικασία τηρείται και θα τηρηθεί με απόλυτη αυστηρότητα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στα Παραπολιτικά 90.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook