Σε σούπερ μάρκετ στην οδό Λένορμαν βρέθηκε ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα .Ιδιαίτερη αναφορά στο βρεφικό γάλα ότι θα μειωθεί κατά 20%.

Λίγες μέρες μετά την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων για την ακρίβεια που αναμένεται να φέρει πτώση στην τιμή σε χιλιάδες προϊόντα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά το πρωί σούπερ μάρκετ.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ενημερώθηκε για την πορεία εφαρμογής των τεσσάρων διαρθρωτικών μέτρων κατά των ανατιμήσεων και της ακρίβειας που τέθηκαν σε ισχύ την 1η Μαρτίου και για τη συνδυαστική επίδρασή τους μαζί με άλλες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, όπως η μόνιμη μείωση τιμής.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους υπεύθυνους του καταστήματος για την πτώση των αρχικών τιμών σε 4.000 και πλέον βασικά προϊόντα στους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες, και για το πώς αποτυπώνεται η εξέλιξη αυτή στις τελικές τιμές στο ράφι, προς όφελος των καταναλωτών. Ο πρωθυπουργός είχε επίσης την ευκαιρία να διαπιστώσει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα, όπου οι τιμές έχουν μειωθεί μεταξύ 15 και 20%.

“Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια επίσκεψη σε ένα σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας για να διαπιστώσουμε στην πράξη την αποδοτικότητα των πρόσφατων μέτρων που ρύθμισε η κυβέρνηση σχετικά με τη μείωση των τιμών σε μια σειρά από κωδικούς, περί τους 4.000. Καταναλωτικά προϊόντα, απορρυπαντικά είδη, οι πολίτες μπορούν να τα βλέπουν σε χαμηλότερες τιμές στο ράφι” σημείωσε ο πρωθυπουργός μετά την αιφνιδιαστική του επίσκεψη.

“Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας. Είναι μια συνεχιζόμενη μάχη, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αλλά πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα, διαρθρωτικό βήμα, το οποίο αφορά την ίδια τη λειτουργία της αγοράς, το οποίο τελικά θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα -αυτό ελπίζουμε- με μειωμένες τιμές για τον καταναλωτή σε μια σειρά από σημαντικά προϊόντα” πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις τιμές του βρεφικού γάλακτος. “Ένα προϊόν το οποίο μας είχε απασχολήσει πολύ και με την παρέμβαση την οποία κάναμε, ουσιαστικά ρυθμίζοντας το περιθώριο του μικτού κέρδους, βλέπουμε μειώσεις οι οποίες είναι μεταξύ 15 και 20%, μειώσεις σημαντικές ειδικά για τους νέους γονείς, καθώς οι τιμές το τελευταίο διάστημα είχαν όντως ξεφύγει. Και η προσπάθεια προφανώς συνεχίζεται” είπε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook