Μετά την Αρχή Προστασίας και νέα έρευνα , από την Εισαγγελία διατάχτηκε για την ευρωβουλευτή της ΝΔ

Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνουν οι καταγγελίες αποδήμων Ελλήνων ότι έγιναν παραλήπτες μηνυμάτων στα email τους από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς να έχουν δώσει ποτέ τις ηέκτρονικές τους διευθύνσεις.

Η εξέλιξη αυτή καθώς σήμερα ο προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και τα αδικήματα που διερευνώνται είναι παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Υπενθυμίζεται, ότι αντίστοιχη έρευνα έπειτα από τις καταγγελίες αποδήμων ψηφοφόρων ότι έλαβαν προεκλογικά email από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους, διεξάγεται από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση η Αρχή σημειώνει ότι «προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για τα email: Απέκτησα νόμιμα πρόσβαση
Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο MEGA, υποστήριξε ότι δέχεται bullying κι επέμεινε ότι απέκτησε νόμιμα πρόσβαση είτε από τους εκλογικούς καταλόγους είτε από λίστες που της παραχώρησαν σύλλογοι στα προσωπικά στοιχεία πολιτών που έλαβαν email της.

«Είμαι βουλευτής από το 2012, πρώτα βουλευτής Ιωαννίνων, Αθηνών και τώρα ευρωβουλευτής. Όπως ξέρετε, οι βουλευτές θέλουμε να ενημερώσουμε τους υποψήφιους ή τους δυνητικούς υποψήφιους για τις δράσεις μας. Στέλνω εδώ και χρόνια newsletter σε διάφορους αποδέκτες. Από το 2018 ισχύει ένας κοινοτικός κανονισμός, ο κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αυτός ο κανονισμός όταν εφαρμόστηκε στην Ελλάδα έφερα ανθρώπους στο γραφείο μου και έκαναν συμμόρφωση. Μου έφτιαξαν manual και έχω δικηγόρο υπεύθυνη για συμμόρφωση. Μας φέρνουν λίστες και επικοινωνούμε ανά τακτά διαστήματα με κόσμο. Στείλαμε σε λίστες αποδεκτών που έχουν έρθει στο γραφείο μας νομίμως», επεσήμανε.

Λειτουργώ σε συμμόρφωση με τον κανονισμό
« Γυρίζω όλη την Ευρώπη, μου στέλνουν τις κάρτες τους, μου στέλνουν λίστες επειδή επισκέφτηκα τον σύλλογό τους και είπαν ότι θα ήθελαν τα μέλη τους να επικοινωνήσω», συμπλήρωσε.
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ισχυρίζεται ότι δεν παραβιάστηκε το νομικό πλαίσιο για τα προσωπικά δεδομένα. «Από τον κανονισμό έχεις την υποχρέωση όταν έρχεται η λίστα στα χέρια σου νόμιμα να στέλνεις ένα πρώτο email που λέει αν θέλουν να επικοινωνώ μαζί τους να πατήσουν ένα μεγάλο κουμπί που γράφει ‘Εγγραφή’. Όλοι αυτοί που πήραν τα mail έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν, εάν δεν εγγραφούν δεν θα τα ξαναενοχλήσω ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook