Σεβόμαστε την απόφαση της Ιεραρχίας, λένε από την Προεδρία της Δημοκρατίας για την αλλαγή του τόπου εορτασμού της Κυριακής της Ορδοοδίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου «απάντησε» στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της ΔΙΣ καλώντας τους σε γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το όλο θέμα προέκυψε σήμερα μετά την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που για πρώτη φορά μετά από χρόνια αποφάσισε να μην εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Αθηνών αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παραστούν λόγω μικρότερου χώρου οι εκπρόσωποι της Πολιτείας ανάμεσα στους οποίους και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η απόφαση αυτή αν και δεν αναφέρθηκε ρητά είναι η σιωπηρή αντίδραση της Εκκλησίας στην ψήφιση του νόμου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που βρίσκει αντίθετα την εκκλησιαστική Ιεραρχία

Σύμφωνα με πληροφορίες του, η Ιεραρχία αποφάσισε ότι και το γεύμα θα διοργανωθεί στη Μονή Πετράκη, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Συνοδικοί Ιεράρχες συνέτρωγαν με τον/την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχοντας απευθύνει και τη σχετική πρόσκληση, πράγμα που δεν θα γίνει φέτος.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό από την Προεδρία της Δημοκρατίας, «η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση».

Από την κυβέρνηση, πάντως, δεν υπάρχει κανένα σχόλιο σχετικά με το πού θα εορταστεί από την Εκκλησία η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook