«Η κυβέρνηση παραβιάζει ανερυθριαστα το Σύνταγμα που ρητά ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας, να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που παραβιάζει το Σύνταγμα, όπως είπε με το νομοσχέδιο που έφερε για ψήφιση για τη λειτουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων.

«Σήμερα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο πανεπιστήμιο, σήμερα υπερασπιζομαστε και το Σύνταγμα της χώρας. Υπερασπιζομαστε τις συλλογικες κατακτήσεις του ελληνικού λαού», σημείωσε σε δήλωσή του στο περιστύλιο ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης. Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση παραβιάζει ανερυθριαστα το Σύνταγμα που ρητά ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Καλώ σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης».

«Όλες οι δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί», τόνισε ο κ. Χαρίτσης λέγοντας πως «εδώ δεν χωρούν μισόλογα».

Την πρόταση επανέλαβε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Βουλή όπου διεξάγεται η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook