Η νέα δημοσκόπηση της ALCO αναδεικνύει μεταξύ άλλων ότι έχουν αυξηθεί οι αναποφάσιστοι, το ΠΑΣΟΚ παραμένει στη δεύτερη θέση με απώλεια 0,7 της μονάδας μέσα σε ένα μήνα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα κέρδος 0,3 της μονάδας.

Διαφορά 15,5 μονάδων έχει η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, που παρά τις απώλειες διατηρείται στη δεύτερη θέση, στη δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η τραγωδία των Τεμπών παραμένει “ανοιχτή πληγή”, με τη συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων να βλέπει προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος με τους 57 νεκρούς.

Αναλυτικά:

‘Εναν χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, το 77% θεωρεί ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης.


Την ίδια ώρα, το 67% εμπιστεύεται λίγο ή καθόλου τη δικαιοσύνη σε σχέση με την απόδοση ποινικών ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη, ενώ μόλις 27% απάντησε ότι την εμπιστεύεται αρκετά ή πολύ.

Παράλληλα, το 77% όσων συμμετείχαν στην έρευνα, πιστεύει ότι μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα δεν έχουν γίνει όσα πρέπει να γίνουν για να μην επαναληφθεί η τραγωδία.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 27%. Ακολουθούν οι αναποφάσιστοι με 17,8% και στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 11,5%. Στη τέταρτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,5% και έπεται το ΚΚΕ με 8,9%. Στο 6,4% εμφανίζεται η Ελληνική Λύση, στο 3,7% το άλλο και στο 3,6% η Νίκη. 3% καταγράφει η Πλεύση Ελευθερίας, 2,8% η Νέα Αριστερά, 2,5% οι Σπαρτιάτες και 2,3% το ΜέΡΑ25.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, μόλις το 15% εκτιμά ότι το κόμμα βγήκε ενισχυμένο από το συνέδριό του. Το 23% πιστεύει το ακριβώς αντίθετο ενώ το 47% θεωρεί ότι η κατάσταση είναι ίδια με πριν.

Τα ποσοστά αλλάζουν προς το καλύτερο για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Ζημιωμένος από το συνέδριο φαίνεται πως βγαίνει ο Στέφανος Κασσελάκης, με το 22% να έχει χειρότερη γνώμη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το 37% το ίδιο κακή.


Και πάλι η εικόνα είναι καλύτερη μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δυσαρέσκεια σε βάρος της κυβέρνησης αυξάνεται το τελευταίο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, οι αγροτικές κινητοποιήσεις και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών θα επηρεάσουν την ψήφο των ευρωεκλογών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook