Επίθεση στο σπίτι του Κυριάκου Πιερρακάκη έκαναν άγνωστοι το βράδυ της Πέμπτης (07.03.2024).

Την επίθεση στο σπίτι του από ομάδα περίπου 30 ατόμων, που πέταξαν φυλλάδια, κατήγγειλε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε πως “ενημερώθηκα προ ολίγου από την οικογένειά μου ότι περίπου 30 άτομα εμφανίστηκαν μπροστά από το σπίτι μας, και άφησαν μία σειρά από φυλλάδια τόσο έξω όσο και μέσα στο σπίτι. Και αυτό επέλεξαν να το κάνουν όχι στο υπουργείο μου, όχι στο πολιτικό γραφείο μου, αλλά στο σπίτι μου. Και θα έλεγα ότι υπ’ αυτή την έννοια αντανακλά το ποιοι είναι θιασώτες της πολιτικής βίας και εχθροί της Δημοκρατίας. Είναι ένα το μήνυμα: δεν φοβόμαστε τίποτα δεν φοβάμαι τίποτα, δεν εκβιαζόμαστε από κανένα δεν εκβιάζομαι από κανέναν. Και είναι αυτονόητο ότι σας καλώ να καταδικάσετε”.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X διεμήνυσε πως «δεν εκβιαζόμαστε».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, σχολιάζοντας το περιστατικό, που κατήγγειλε ο ίδιος ο κ. Πιερρακάκης από του βήματος της Βουλής, έκανε λόγο για «γνωστούς θρασύδειλους» οι οποίοι επιτέθηκαν στο σπίτι του υπ. Παιδείας εκεί που μένει η οικογένειά του, η σύζυγος και τα ανήλικα παιδιά, του, μία ημέρα πριν την ψήφιση ενός εμβληματικού νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Δεν εκβιαζόμαστε. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί και η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά, όσο και αν θλιβερές μειοψηφίες προσπαθούν να την κρατήσουν πίσω» επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης.

Καταδίκασαν τα κόμματα στη Βουλή

Σε καταδίκη της επίθεσης στην οικία του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη προχώρησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

«Η οικογένεια δεν μπαίνει στο ζύγι της πολιτικής αντιπαράθεσης» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος.

«Αλίμονο εάν η πολιτική αντιπαράθεση μεταφερθεί στο επίπεδο της βίας και μάλιστα με την εμπλοκή του οικογενειακού περιβάλλοντος» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δ. Μάντζος.

«Τέτοιες ενέργειες δεν εκφράζουν το οργανωμένο λαϊκό εργατικό και φοιτητικό κίνημα. Δεν το βοηθάνε, αντίθετα θεωρούμε ότι αξιοποιούνται για την συκοφάντησή του», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος.
«Καταδικάζουμε τη βία από όπου και εάν προέρχεται», είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κ. Χήτας.

«Δεν θα πρέπει να είναι ανεκτό από κανένα τέτοιες πράξεις που στρέφονται εναντίον των οικογενειών οποιουδήποτε εδώ μέσα», ανέφερε ο βουλευτής της ΚΟ Σπαρτιάτες, Αθ. Χαλκιάς.

«Καταδικάζω απερίφραστα κάθε τέτοια ενέργεια βίας, πολλώ δε μάλλον, όταν αφορά την οικογενειακή εστία,» είπε ο βουλευτής της ΚΟ Νίκη, Σπ. Τσιρώνης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook