Επεισοδιακή είναι η τελευταία συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, λόγω της απροειδοποίητης «εισβολής» της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Ολοκληρώθηκε η τελευταία και περιπετειώδης, συνεδρίαση της Eξεταστικής Eπιτροπής για τα Τέμπη. Η συνεδρίαση διεκόπη λόγω της απροειδοποίητης παρουσίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των εντάσεων που προκλήθηκαν.

Νωρίτερα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου εισήλθε στην αίθουσα μαζί με τη βουλευτή του κόμματος, Έλενα Καραγεωργοπουλου, και αρνήθηκε να εξέλθει

Στην αίθουσα που συνεδριάζει η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη μπήκε πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρόλο που έχει εξαιρεθεί ήδη από τις πρώτες συνεδριάσεις λόγω κωλύματος, καθώς είναι συνήγορος οικογένειας θύματος του τραγικού δυστυχήματος.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εισήλθε στην αίθουσα μαζί με τη βουλευτή του κόμματος, Έλενα Καραγεωργοπουλου, και αρνήθηκε να εξέλθει.

Στη συνέχεια ο Μαρκόπουλος ανέφερε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει εξαιρεθεί, με εκείνη να απαντά πως ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής διαπράττει αδίκημα που της ζητά να εξέλθει για να αρχίσει η συνεδρίαση.
Μετά από αυτή την εξέλιξη διεκόπη η συνεδρίαση μέχρι να αποφανθεί ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Αποφασίστηκε η διαδικασία να συνεχιστεί κανονικά παρουσία όμως της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, καθώς διαπιστώθηκε πως έχει δικαίωμα να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση ως βουλευτής, χωρίς όμως το δικαίωμα λόγου.
Μετά από την ένταση που προκλήθηκε, η συνεδρίαση ξεκίνησε αλλά αυτή τη φορά στην αίθουσα της Ολομέλειας. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως είπε, θα πάει στην εν λόγω αίθουσα για να υπερασπιστεί όλη αυτή τη διαδικασία μέχρι τέλους, για να λάμψει η αλήθεια. Γιατί η κυβέρνηση καλύπτει τα πάντα, «μπαζώνει» τα πάντα, δήλωσε χαρακτηριστικά. Άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι και την Παρασκευή, κατά τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια , η διαδικασία καθυστέρησε υπερβολικά, καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Τζώρτζια Κεφαλά και Ελένη Καρεγεωργοπούλου διάβαζαν μια προς μία τις 205 διατάξεις του σχεδίου νόμου προκειμένου να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν.

Σε διαφορετικά συμπεράσματα για τις αιτίες που οδήγησαν στην τραγωδία καταλήγουν τα πορίσματα των κομμάτων που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα και ότι ο κανονισμός κίνησης παραβιάστηκε επτά φορές από μοιραία ανθρώπινα λάθη. Ποινικές ευθύνες αποδίδουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άρση ασυλίας Καραμανλή και παραπομπή του στη Δικαιοσύνη. Το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει το αίτημά του για προανακριτική επιτροπή και το ΚΚΕ αποδίδει ποινικές ευθύνες σε επτά υπουργούς κυβερνήσεων της τελευταίας 15ετίας.

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, αφού με την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μπήκε στην αίθουσα για να καταθέσει πρόταση μομφής στο προεδρείο της Επιτροπής. Δεδομένου όμως ότι δεν είναι μέλος της επιτροπής, το προεδρείο της ζήτησε να βγει από την αίθουσα, με την ίδια να αρνείται και να παρεμβαίνει στις ομιλίες των μελών.

Η εξαίρεσή της από μέλος της Επιτροπής είχε αποφασιστεί επειδή η ίδια εκπροσωπεί νομικά συγγενείς θυμάτων.

Δήλωση πλειοψηφίας για τη Ζ. Κωνσταντοπούλου: Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά
«Καταγγέλλουμε την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου για την παρεμπόδιση των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής» αναφέρεται σε δήλωση της πλειοψηφίας της Βουλής για την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.


Προστίθεται «Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Εκτόξευσε απειλές εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Η δε πρακτική της να λαμβάνει αυθαίρετα και παράνομα τον λόγο, επιχειρώντας να φιμώσει τους συναδέλφους βουλευτές, όταν έχει εξαιρεθεί από μέλος της, ξεπέρασε κάθε όριο. Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η τυμβωρυχία και ο ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, έχει ονοματεπώνυμο: Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τόσο καιρό με αποκορύφωση τη σημερινή της συμπεριφορά διεκδικούσε το μονοπώλιο του να είναι συγκλονισμένη, ενώ το μόνο που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται απάνθρωπα μια ανείπωτη τραγωδία».

«Η ακραία αυτή συμπεριφορά της δεν θα περάσει. Οι αλήθειες θα ακουστούν όσο και αν η Κα Κωνσταντοπούλου προσπαθεί με τυμβωρυχική διάθεση να καπηλευτεί τον πόνο των συγγενών θυμάτων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση επιχειρεί «μπάζωμα» των ποινικών ευθυνών

«Μετά το μπάζωμα της αλλοίωσης του τόπου του εγκλήματος, η κυβέρνηση και η ΝΔ επιχειρούν το μπάζωμα των ποινικών τους ευθυνών» δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο περιθώριο της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής για τη «διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών». «Αυτό που επιχειρείται και σήμερα στην εξεταστική επιτροπή, είναι το μπάζωμα των ποινικών ευθυνών, η υπόθαλψη εγκληματιών-προσώπων ελεγχόμενων ποινικά για το έγκλημα των Τεμπών και η συγκάλυψη των ευθυνών με συσκότιση των συνθηκών διάπραξης του εγκλήματος» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Παράλληλα, μίλησε για παράνομη προσπάθεια παρεμπόδισης της παρουσίας της στην επιτροπή, καθώς και για «μπούλιγκ» που υπέστη από βουλευτές της πλειοψηφίας όταν επιχείρησε να αναπτύξει αίτημά της για εξαίρεση του προεδρείου της επιτροπής, διότι, όπως είπε, «επιχειρεί συγκάλυψη ευθυνών και υπόθαλψη ποινικώς ελεγχόμενων προσώπων».

Τόνισε επίσης ότι «αυτό που διαπράττεται αυτή τη στιγμή είναι αυτοτελώς αξιόποινο. Το προεδρείο της επιτροπής, και οι βουλευτές που συμπράττουν στην συγκάλυψη και στην έκδοση ενός πορίσματος, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν τα ελεγχόμενα κυβερνητικά πρόσωπα δηλαδή ο κ. Καραμανλής, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τριαντόπουλος, είναι αξιόποινη πράξη και ελέγχεται» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Προανήγγειλε, δε, ότι ως εκπρόσωπος οικογενειών θυμάτων θα βρεθεί αύριο ενώπιον του εφέτη ανακριτή Λάρισας προκειμένου να επιληφθεί «και αυτών των ενεργειών συγκάλυψης».

ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας δεν κατέθεσαν πόρισμα
Επτά κόμματα κατέθεσαν τα πορίσματά τους και ο ανεξάρτητος βουλευτής ο κ. Φλώρος. Τα δύο κόμματα που δεν κατέθεσαν είναι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και η Πλεύση Ελευθερίας καθώς διαφωνούν με τη διαδικασία.
Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει μάλιστα ότι θα έπρεπε η Εξεταστική αυτή να μετατραπεί σε προανακριτική, αφού υπάρχουν ενδείξεις ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Πηγή: ertnews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook