Στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», η ομιλία του πρωθυπουργού.

«Η μισαλλοδοξία δεν έχει θέση στη Θεσσαλονίκη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την ομοφοβική επίθεση κατά δύο νέων τρατνς ατόμων στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ έστειλε μήνυμα συσπείρωσης ενόψει των ευρωεκλογών ενώ επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και στο θέμα που έχει ανακύψει με τις εταιρίες του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μια τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα, ούτε το κράτος δικαίου μπορεί να κάνει σημαίες της» .

Σε ότι αφορά την Παιδεία και το νόμο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια είπε ότι η κυβέρνηση πέτυχε μια μεγάλη νίκη. «Αυτή είναι μια νίκη της νεολαίας μας και τους Δαπίτες που σήμερα τους βλέπω με γκρίζα μαλλιά. Είδαμε μια πολιτική και ιδεολογική γύμνια όσων αντιδρούν στην μεγάλη μεταρρύθμιση. Τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ το οποίο το ήξεραν πράσινο και βάφεται σιγά, σιγά κόκκινο» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σε ότι αφορά την Υγεία είπε ότι είναι μεγάλες οι ανάγκες, έχουν χαθεί πολλές δεκαετίες και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ξεκινούν από το Παπαγεωργίου και το ΑΧΕΠΑ τα απογευματινά χειρουργεία. «Η κυβέρνηση μας δίνει 12,8 δισ για τη δημόσια υγεία» τόνισε και υπογράμμισε τη σημασία της πολιτικής για την πρόληψη που ξεκίνησε η ΝΔ. «Είμαστε η παράταξη που στέκεται δίπλα στον πολίτη με μια διαρκή αναμέτρηση με τις παγίδες του παρελθόντος» ανέφερε.


Ο πρωθυπουργός έκανε αρχικά ειδική αναφορά στην ακρίβεια: «Το παλεύουμε κάθε μέρα» είπε χαρακτηριστικά κα θύμισε σειρά μέτρων όπως τα νέα τιμολόγια στο ρεύμα.

Επίσης, ανέδειξε τη σημασία του νόμου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κατάληψη θα κάνουν στα πανεπιστήμια οι ιδέες αντί για τα ρόπαλα.

Σημείωσε πως η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις αυξήσεις στους μισθούς, τη μείωση της ανεργίας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, όπως επίσης και «για το γεγονός ότι η φωνή της Ελλάδας ακούγεται πλέον δυνατά σε όλα τα διεθνή φόρα».

Αυτήν την ώρα στόχος μου είναι η προετοιμασία της παράτραξης για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Διπλά σημαντική η αναμέτρηση. Πρωτόν για το αν θα παραμέινει σε δρόμο σταθερότητας η χώρα και δευτερον να αναδείξουν οι ψηφοφόροι που θέλουν να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη, που θα διεκδικήσει τα συμφέροντα της Ελλάδας έξω από τα σύνορα μας.

Πρέπει λοιπόν να στείλουμε ένα μήνυμα σε όσους διασύρουν τη χώρα διεθνώς. Σε αυτούς που προώθησαν το περίφημο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου. Η αντιπολίτευση προβάλει μια μαύρη εικόνα της χώρας και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις.

Ο νέος αρχηγός έχει σηκώσει δικό του μπαϊράκι. Ίσως γιατί έχει να σηκλώσει δικό του σταυρό με όσα ανακαλύπτονται εναντίον του για τα οικονομικά του. Στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν το 2016 έναν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη. Επί μήνες ερωτάται, αν έχει εταιρίες στο εξωτερικό κάτι που παραβιάζει τη διάταξη και αυτός λέει ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του. Όμως οι εταιρίες δανείζουν το κόμμα του.

Μια τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα, ούτε το κράτος δικαίου μπορεί να κάνει σημαίες της
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στην πλατεία Αριστοτέλους και υπογράμμισε πως η κοινωνία είναι αυτή που οφείλει πρώτη να απαντήσει στο μίσος. “Δεν είναι η εικόνα της Θεσσαλονίκης μας εκείνη που φάνηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. Η πόλη αυτή υπήρξε πάντα ιστορικό σταυροδρόμι πολιτισμών και ιδεών. Φιλόξενο σημείο συνάντησης διαφορετικών απόψεων και ανθρώπων”, είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: “Με την μισαλλοδοξία να μην έχει θέση στο κέντρο και τις συνοικίες της. Ασφαλώς, η Πολιτεία κινητοποιήθηκε αμέσως. Το ίδιο και η Δικαιοσύνη.


Έχουμε 21 συλλήψεις. Ενώ όσοι κατηγορηθούν για τα απαράδεκτα επεισόδια θα δικαστούν, τώρα, με βάση τον αυστηρότερο Αντιρατσιστικό Νόμο. Όμως η κοινωνία είναι αυτή η οποία πρώτη οφείλει να απαντήσει στο μίσος. Αλλοίμονο αν στις μέρες μας δεν μπορεί κάποιος να είναι οπαδός μιας ομάδας. Να σκέφτεται διαφορετικά. Ή και να είναι διαφορετικός. Όποιος αμφισβητεί αυτά τα δικαιώματα, λέω ότι προσβάλλει την ίδια τη Θεσσαλονίκη!”

Το έμβλημα ενόψει του 15ου συνέδριου
Στη συνέχεια παρουσίασε το έμβλημα του κόμματος ενόψει του 15ου συνεδρίου, λέγοντας:«Είναι μία συγκυρία που αποδεικνύει πόσο ταυτισμένη είναι αυτή η παράταξη με την πορεία και την πρόοδο της χώρας. Είναι ένα διπλό ορόσημο που νομίζω ότι το αξίζει να τιμηθεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο για αυτό και ένα ξεχωριστό έμβλημα θα μας συντροφεύει στο εξής. Αφιερωμένο στην επέτειό μας, με σήμα των δοξασμένο τίτλο της Νέας Δημοκρατίας, τον αριθμό 50 του χρυσού Ιωβηλαίου της και στην κορυφή τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού, αυτού που καίει στις καρδιές μας φωτίζοντας το αύριο.


Ένα σύμβολο αμφιερωμένο σε σας, τους καθημερινούςς μαχητές της ευθύνης και της προσφοράς για μία καλύτερη Ελλάδα. Είναι αυτός ο πυρσός που μας συντρόφευε όλους στα πρώτα μας βήματα και στους πρώτους μας αγώνες για την παράταξή μας. Και νομίζω ότι για όλους μας τους παλαιότερους, αλλά και τους νεότερους, είναι πράγματι αυτές οι στιγμές συγκίνησης, καθώς μέσα από αυτή την εικόνα νιώθουμε όλοι να περνούν χρόνια μια συναρπαστικής διαδρομής.

Μία διαδρομή που με τον έναν με τον άλλον τρόπο έχεις σφραγίσει τις ζωές μας. Γεμάτη χαρές, αλλά και λύπες, παντοτινής πίστης, όμως, στις αρχές και τις αξίες μας. Είναι μία πίστη που γίνεται σκυτάλη χρέους, περνώντας από γενιά σε γενιά, με σταθερά ιδανικά την ελεύθερη σκέψη σταθερά μέσα στην κοινωνία και διαρκώς δίπλα στον πολίτη”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook