Νέος γύρος αντιπαράθεσης ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη και της οικογένειας του στις ΗΠΑ.

Σε δημοσίευμα του σήμερα το «Πρώτο Θέμα» περιγράφει τον λαβύρινθο των εταιριών Kasselakis Co., με το διάγραμμα που παρουσιάζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας ρου Στέφανου Κασσελάκη που ξεκινά το 2007 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Σε ανακοίνωσή της το πρωί της Κυριακής η Νέα Δημοκρατία έθεσε πέντε ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του κάνοντας λόγο για αμείλικτα ζητήματα και ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις (Δείτε εδώ).

Λίγη ώρα αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωσή του επέλεξε να παραπέμψει στις συνεντεύξεις που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης τα προηγούμενα 24ωρα στο MEGA και τον ΑΝΤ1 , ενώ εποανέφερε μετ επιτάσεως και την υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου με την αποστολή των emails απόδημους.
Στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν κύκλοι της ΝΔ που επισήμαναν την προσπάθεια της Κουμουνδούρου να αλλάξει ατζέντα με ζητήματα που έχουν απαντηθεί, επαναφέροντας τα πέντε ερωτήματα για τα οποία το κυβερνών κόμμα ζητά απαντήσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Πόσο κόστισε η πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους μέχρι την Όαση Σίβα;

Η κυβέρνηση επιχειρεί να συντηρεί τεχνητά το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Κασσελάκη αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά απαντήσεις σε σειρά θεμάτων.

Απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ταξίδι στην Όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, την ώρα που η ΝΔ συντηρεί τεχνητά το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι “βαρύτατα πολιτικά εκτεθειμένη από το σκάνδαλο της διοχέτευσης προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού από το υπουργείο της κυρίας Κεραμέως στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που συνιστά ποινικό αδίκημα, η κυβέρνηση επιδιώκει να συντηρεί τεχνητά το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Στέφανου Κασσελάκη.

Εκτός εάν έχει πρόβλημα αδυναμίας κατανόησης των ξεκάθαρων απαντήσεων που δόθηκαν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στις πρόσφατες συνεντεύξεις του στο δελτίο ειδήσεων του Mega και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Αντ1.

Ελπίζουμε ότι κατά το διάστημα που ο κ. Μητσοτάκης με την οικογένειά του βρέθηκε σε ταξίδι αναψυχής στην όαση Σίβα κάνοντας χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους θα έχει σκεφτεί τις απαντήσεις που οφείλει να δώσει για το σκάνδαλο με τα emails που παραχωρήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών στη Νέα Δημοκρατία για εκλογικούς λόγους”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καλεί επίσης τον πρωθυπουργό” να δώσει όλα τα στοιχεία της «έρευνας» που διενήργησε το Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα στα πολιτικά κόμματα, την αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την Εισαγγελία που διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Θέτουμε επίσης δύο ερωτήματα:

Πόσο κόστισε η πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους μέχρι την Όαση Σίβα στους ΄Ελληνες φορολογούμενους;
Πόσοι, ποιοι και με ποια ιδιότητα επέβαιναν στο κρατικό αεροσκάφος στην πτήση από την Ελευσίνα μέχρι την Όαση Σίβα;”.

«Τεράστια αποκάλυψη», απαντούν πηγές της ΝΔ
«Πρόκειται για τεράστια αποκάλυψη» απαντά στο μεταξύ ειρωνικά η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, σχολιάζοντας τα όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό σκάφος , θέτοντας και πάλι τα πέντε ερωτήματα που είχε αναφέρει στην πρώτη της ανακοίνωση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα, επαναφέροντας ζητήματα που έχουν απαντηθεί και πετώντας χαρταετό μια ημέρα νωρίτερα, όπως, άλλωστε, κάνουν σχεδόν κάθε μέρα, ας απαντήσουν στα 5 νέα ερωτήματα που θέσαμε για την παραβίαση του νόμου από τον Πρόεδρό τους, τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τις διαδρομές του χρήματός του.

Τα επαναλαμβάνουμε:
• 1. Με δεδομένο ότι το μητρώο επιχειρήσεων του Delaware ΔΕΝ υποχρεώνεται σε κανόνες διαφάνειας, ΟΤΑΝ έγινε ο δανεισμός της Left Media ΠΟΙΟΣ ήταν ο διαχειριστής της εταιρείας OSIOS LLC και ΠΟΙΟΣ ο κύριος ΜΕΤΟΧΟΣ; ΠΟΙΟΣ τελικά υπογράφει την δανειακή σύμβαση για λογαριασμό της εταιρείας;

• 2. ⁠Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της οικογένειας Κασσελάκη το 2018, ύψους 762.000, για τον οποίο πληρεξούσιος δικηγόρος ήταν ο Εμμανουήλ Καπνισάκης, ο νέος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Κασσελάκη, ΠΩΣ και από ΠΟΙΟΝ πληρώθηκε; Σχετίζεται μήπως με την εξαγορά της οικογενειακής εταιρείας του από την εισηγμένη που τότε διοικούσε;

• 3. Με τι κεφάλαια φτιάχτηκε η PHILACOATINGS Inc. (USA) και ποιος ο ρόλος της εταιρείας φάντασμα «THE PHILA COATINGS ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕΠΕ»;

• 4. Πόσο συνηθισμένο είναι ο CEO να αγοράζει την εταιρεία του; Οι μέτοχοι της εισηγμένης Tiptree Inc. γνώριζαν για τις δραστηριότητες της θυγατρικής τους Tiptree Marine;

• 5. Γιατί η έδρα της PHILACOATINGS, που δεν παρουσιάζει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι μια υπερπολυτελής βίλα στην οποία η οικογένεια Κασσελάκη πέρασε τις ημέρες των γιορτών; Πώς αγοράστηκε; Είναι σύνηθες μια βίλα να δηλώνεται ως έδρα εταιρείας;

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση απαντά πως πρόκειται για αποδοχή της πρόσκλησης του προέδρου Αλ Σισί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρεθεί μία ημέρα νωρίτερα στην Αίγυπτο.

Η θέση του ΠΑΣΟΚ

Φαντάζει τουλάχιστον ως κοροϊδία ο κ. Κασσελάκης να ευαγγελίζεται και να υπόσχεται τη φορολογική δικαιοσύνη -όπως έκανε σε πρόσφατη κομματική εκδήλωση-, και την ίδια ώρα να επιλέγει για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες τον “φορολογικό παράδεισο” του Delaware για να αυξήσει τα κέρδη του μέσω της φοροαποφυγής.

Για τα υπόλοιπα, -τις διαδρομές χρήματος από εταιρείες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα κομματικά media και το δαιδαλώδες πλέγμα των επιχειρήσεων του, που περιγράφονται σε δημοσιεύματα εφημερίδων-, είναι αυτονόητο ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο.

Το δημοσίευμα για τις επιχειρήσεις της οικογένειας Κασσελάκη
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του ΘΕΜΑτος «σε λαβύρινθο παραπέμπουν διαχρονικά οι επιχειρηματικές κινήσεις της οικογένειας Κασσελάκη, ξεκινώντας από τις offshore στον Παναμά και στο Μπελίζ του πατέρα Θόδωρου και φτάνοντας στις LLC του γιου Στέφανου, στον φημισμένο ως “νόμιμο φορολογικό παράδεισο” του Ντέλαγουερ. Ο Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας ουσιαστικά παραδεχθεί ότι παραβίασε τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που απαγορεύει τη συμμετοχή -είτε στη διοίκηση, είτε στο κεφάλαιο- σε εταιρεία του εξωτερικού, δηλώνοντας έτοιμος να πληρώσει πρόστιμο, και αφού παρουσίασε διάφορες εκδοχές για τις εταιρείες συμφερόντων του στις ΗΠΑ και αλλού, ανέφερε τελικά ότι τις τελευταίες ημέρες προχώρησε σε μεταβίβαση των συμμετοχών του. “Για έναν απόδημο που έχει επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία δεν είναι και τόσο εύκολο να γίνουν οι μεταβιβάσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά τις τελευταίες ημέρες έγιναν οι μεταβιβάσεις”, είπε στο “ΘΕΜΑ” πηγή προσκείμενη στον κ. Κασσελάκη, ενώ για τα υπόλοιπα -δηλαδή τι μεταβιβάστηκε, με ποιο τίμημα και σε ποιον- παρέπεμψε στη δήλωση “πόθεν έσχες” που πρόκειται να καταθέσει στο τέλος Ιουνίου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook