Υπό εξέταση το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέρη στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ

Την υποψηφιότητα – έκπληξη του φυλακισμένου Φρέντι Μπελέρη εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Οι Δεκατιανοί» στον ΣΚΑΪ, στο τραπέζι έπεσε και το όνομα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, η φυλάκιση του οποίου έφερε σε οριακό σημείο τις σχέσεις με την Αλβανία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει θέσει το θέμα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, απειλώντας τον ομόλογό του Έντι Ράμα, με «μπλοκάρισμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ.

Ήδη εδώ και αρκετές ημέρες στο παρασκήνιο βρίσκονται σε εξέλιξη συγκεκριμένες διεργασίες για μια πιθανή υποψηφιότητα του Φ. Μπελέρη, ενώ είναι ενδεικτικό πως όσοι συμμετέχουν στις σχετικές συζητήσεις διαβεβαίωναν  ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα κωλύματος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, αν τελικώς αποφασιστεί.

]Συγγενικά πρόσωπα του Φρέντι Μπελέρη επιβεβαιώνουν τις επαφές με τη Ν.Δ. ενόψει των ευρωεκλογών 2024 και, μάλιστα, τονίζουν πως δεν υπάρχει κάποιο νομικό κώλυμα γι’ αυτό.

Ημερομηνία-ορόσημο ίσως αποδειχθεί η Τρίτη (19/03), καθώς αναμένεται ακόμα μία δικαστική διαδικασία στην Αλβανία σχετικά με τη διετή ποινή φυλάκισης που έχει επιβληθεί στον Φρέντι Μπελέρη. Από την πλευρά του, ο ίδιος δεν αποκλείει να προσφύγει ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook