«Παντελώς απαράδεκτη» και «πέραν παντός ορίου θεσμικού ρόλου που έχει» χαρακτήρισε την παρέμβαση της Ευρωπαίας εισαγγελέως για τα Τέμπη ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Σχετικά με την ομιλία της προέδρου του Συλλόγου «Τέμπη 2023» Μαρίας Καρυστιανού, στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε στην ΕΡΤ:

“Όταν ένας άνθρωπος έχει χάσει το παιδί του, ό,τι και να πει, καλώς το λέει. Για εμένα έχει ανεβάσει διάφορα βίντεο που με περνάει γενεές δεκατέσσερις. Θέλω να σας πω ότι αν αυτό την κάνει να αισθάνεται καλύτερα, καλά κάνει και τα λέει. Σε έναν άνθρωπο που έχει χάσει το παιδί του, απλώς σκύβεις το κεφάλι και ακούς“.

“Όσον αφορά την παρέμβαση της Ευρωπαίας εισαγγελέως όμως, που είπε να αλλάξει το Σύνταγμα, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ την επέμβαση της παντελώς απαράδεκτη, πέραν παντός ορίου θεσμικού ρόλου που έχει. Εγώ δηλαδή δεν σας κρύβω ότι αν υπάρχει διαδικασία, ακόμα και να αμφισβητήσουμε τη θέση της, θα πρέπει το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο αυτό που έκανε και ελπίζω να υπάρχουν θεσμοί στις Βρυξέλλες να την τιμωρήσουν γι αυτό. Στις Βρυξέλλες, τα κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν ανεξάρτητα κυρίαρχα κράτη και δεν δεχόμαστε κομισάριους ή δερβέναγες για να μας πουν τι θα κάνουμε στη χώρα μας” κατέληξε.

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν» είχε πει πριν από λίγες ημέρες η εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι στο Star.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook