Άγρια σύγκρουση αναμένεται σήμερα στην Βουλή καθώς το μεσημέρι της Τρίτης το ΠΑΣΟΚ, θα καταθέσει πρόταση δυστπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Θερμό» κοινοβουλευτικά τριημέρο θα ζήσουμε , καθώς σε λίγες ώρες, σε δημόσια συνεδρίαση, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα αναμένεται να ανακοινωθεί η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας.

Κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους προέδρους των ΚΟ των κομμάτων που εξέφρασαν την πρόθεσή του να συνυπογράψουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση μετά και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Βήματος πραγματοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο κείμενο, στο οποίο θα συμπεριληφθούν ενδεχομένως και κάποιες παρατηρήσεις, γίνεται αναφορά όχι μόνο στα Τέμπη, αλλά και σε θέματα κράτους δικαίου, στο θέμα των υποκλοπών και της διαρροής των e-mail.

Όλα τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στο κείμενο το οποίο θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις 15:00 στην Ολομέλεια, κατά τη δεκάλεπτη ομιλία του. Εφόσον όλα αυτά τα κόμματα της αντιπολίτευσης διάκεινται θετικά, θα συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών προκειμένου να κατατεθεί και τυπικά το αίτημα. Απαιτείται αριθμός 50 υπογραφών, οπότε θεωρείται δεδομένο πως θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Το γάντι αναμένεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να σηκώσει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης θα είναι αυτός ο οποίος θα σηκώσει το βάρος να δεχθεί την πρόταση μομφής και να απαντήσει για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Αφού ολοκληρωθούν τα παραπάνω βήματα, αναμένεται να γίνει γνωστό το πότε πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία, καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό υπάρχει ένα περιθώριο 48 ωρών. Μπορεί δηλαδή να ξεκινήσει αμέσως το απόγευμα ή μετά από δύο μέρες. Το βέβαιο είναι ότι η διάρκειά της θα πρέπει να είναι έως τρεις μέρες συζήτησης. Τρεις μέρες που το λόγο θα λάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί και βουλευτές για το συγκεκριμένο θέμα. Αναμένεται να είναι μακρύς ο κατάλογος των ομιλητών, οπότε θα εξαντληθεί και το χρονικό όριο που προβλέπει ο κανονισμός και το Σύνταγμα. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με ονομαστική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν φαίνεται η κυβέρνηση να είναι διατεθειμένη να μετατρέψει αυτή την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης. Αντίθετα, θα επιλέξει να συζητηθεί ως πρόταση δυσπιστίας, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της.

Η κυβέρνηση επιμένει να μιλά για οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα τα οποία θα κατονομάσει με ονοματεπώνυμα στη Βουλή, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας ότι τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι συντάσσεται με αυτά τα συμφέροντα για να ρίξουν τον πρωθυπουργό.

«Και στα πανεπιστήμια και χθες, λειτούργησε ως όργανο οικονομικών συμφερόντων. Κάποιοι νόμιζαν ότι βρήκαν την ευκαιρία πάνω στα πτώματα να ρίξουν τον πρωθυπουργό την απάντηση θα τη δώσουμε εμείς στη Βουλή αι ο ελληνικός λαός στις ευρωεκλογές».

«Κωμικό να κατηγορούν τον Ανδρουλάκη για εξυπηρέτηση συμφερόντων»
«Είναι κωμικό να κατηγορούν τον Νίκο Ανδρουλάκη για εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων τέτοια αλλεργία η κυβέρνηση όταν ένα κόμμα ασκεί το ύψιστο εργαλείο δεν έχει υπάρξει ξανά», είπε ο Θανάσης Γλαβίνας, εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με νέα του παρέμβαση ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνυπογράψει τη μομφή στην κυβέρνηση απαξιώνοντας ωστόσο τη διαδικασία σε σόου και κοκορομαχία για το ποιος θα την πιστωθεί.
«Γύρω από την πρόταση μομφής στοιχίζονται όλοι εκείνοι οι “προοδευτικοί” πολιτικοί που απέκλεισαν προεκλογικά τις αλλεπάλληλες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κυβερνητική συνεργασία διατηρώντας τον Μητσοτάκη στην εξουσία».

Μετά τις αποκαλύψεις του «Βήματος της Κυριακής», τα «Νέα» μιλούν για 7 γρίφους που ζητούν απαντήσεις και καλούν την κυβέρνηση να διαβάσει προσεκτικά το ρεπορτάζ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα προκύπτει ότι υπάρχει αλλοιωμένος διάλογος, δεν είναι αυτός που έχει η δικαιοσύνη στα χέρια της και το σύνολο των ηχητικών από τα καταγραφικά του ΟΣΕ δόθηκαν στην ΕΛΑΣ δυο ημέρες μετά τη δημοσίευση του μονταρισμένου διαλόγου.
Ο τρίτος γρίφος είναι ποιος είχε πρόσβαση στο σύστημα καταγραφής του ΟΣΕ, ποιος άφησε να διαρρεύσει ώρες μόνο μετά την τραγωδία, ποιος στόχο εξυπηρετούσε και αν αυτό συνιστά παράνομη πράξη. Το κυριότερο ερώτημα είναι αν αυτά ήταν γνωστά όπως λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τι έκανε η κυβέρνηση για να αποκαλυφθεί ποιος κρύβεται πίσω όλα τα προηγούμενα.

Επιμένει να ζητάει εκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει να καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε διπλές κάλπες – εθνικές και ευρωεκλογές – με διεθνείς παρατηρητές.

«Επιμένω στη διενέργεια εκλογών – και των ευρωεκλογών – με την παρουσία διεθνών παρατηρητών και προσβλέπω στην συνδρομή των ευρωπαϊκών θεσμών. Το επιχείρημα ότι αυτό δε συμβαίνει στις προηγμένες δημοκρατίες, δεν ισχύει δυστυχώς για τη χώρα μας σήμερα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει και επίσημο αίτημα για την παρουσία διεθνών παρατηρητών.
Θυελλώδης αναμένεται η συζήτηση για την πρόταση μομφής που θα κατατεθεί με αφορμή την αλλοίωση των ηχητικών στοιχείων

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook