Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταφορών απάντησε στα όσα τον κατηγορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θα έδινα τα πάντα , είπε , να ζούν αυτοί οι 57 άνθρωποι. Είμαι και γώ πατέρας τριών παιδιών. Δεν υπάρχει μέρα που μην σκεφτώ την τραγωδία των Τεμπών.

Σε εξέλιξη είναι για δεύτερη ημέρα στη Βουλή η συζήτηση  επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας για την τραγωδία των Τεμπών

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα τοποθετηθούν επί της πρότασης αύριο Πέμπτη, ενώ τώρα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται  στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, έδωσε  εξηγήσεις για τους χειρισμούς του όσον αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο ως πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Δεν υπάρχει κανείς άλλος σε αυτή την αίθουσα που να επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από εμένα (…) Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία (…) Η τραγωδία των Τεμπών γίνεται καθημερινά αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης (…) Ποτέ δεν επιδιώξαμε την φυσική εξόντωση των πολιτικών μας αντιπάλων, σε περιπτώσεις όπως αυτές με τις τραγωδίες με τη Μάνδρα και το Μάτι» είπε ο ίδιος, μεταξύ άλλων.

Ενώ πρόσθεσε, ανάμεσα σε άλλα:

«(Σύμβαση 717): Αν κάποιοι καθυστέρησαν ήταν αυτοί που είχαν την ευθύνη το 2016-2017-2018 (…) Αν η κυβέρνηση της ΝΔ διέκοπτε την 717 το ελληνικό δημόσιο θα επέστρεφε χρήματα (…) Ήταν πολλά τα μοιραία λάθη, όχι ένα, δυστυχώς (…) Τη μοιραία νύχτα υπήρξε συσσώρευση λαθών (…) Κατηγορείτε κι εμένα για συγκάλυψη, ενώ παραιτήθηκα αμέσως. Ανέλαβατην πολιτική ευθύνη που είναι εξ ορισμού αντικειμενική. Συγκάλυψη είναι να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις για να επιβιώνεις πολιτικά. Να πατάς στον ανθρώπινο πόνο (…) Να διαχέεις το μίσος από σκοτεινούς μηχανισμούς στο διαδίκτυο (…) Νομίζετε ότι δεν πονάω εγώ όπως κάθε Έλληνας; (…)Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην έχω σκεφτεί την τραγωδία των Τεμπών. Είμαι πατέρας τριών παιδιών και καταλαβαίνω τι πέρασαν αυτοί οι άνθρωποι. Θα έδινα τα πάντα για να ζουν αυτοί οι 57 ΄άνθρωποι

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο ομιλών βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στον τόπο της τραγωδίας. Εμείς δεν παίξαμε πολιτικό θέατρο, όπως έκαναν άλλοι στο Μάτι. Παραιτήθηκα αμέσως, γεγονός ασυνήθιστο για τα πολιτικά πράγματα στην εποχή μας».

«Στόχος σας δεν είμαι εγώ, μα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που βάδισε στα 50 της χρόνια, πρόσθεσε. «Στέκομαι εδώ και σας κοιτώ στα μάτια με απόλυτο σεβασμό, στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν.
Όποιος έχει αποδείξεις για μένα,για μάς ας τις φέρει και ας σταματήσει να κραυγάζει, κατέληξε ο Κώστα Καραμανλής στη σύντομη ομιλία του

Δείτε την ομιλία του 

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook