Boυλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις
Το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, στις επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων βρέθηκε σήμερα στη Βουλή.
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ήταν η ΝΔ ενώ επιφύλαξη δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση και καταψήφισε το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.
Της ψηφοφορίας προηγήθηκε μια μαραθώνια διαδικασία ακρόασης φορέων.
Στην ακρόαση βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, ο Γιώργος Στασινός από το ΤΕΕ, ο Μιχάλης Μητσόπουλος εκ μέρους του ΣΕΒ, ο Σπύρος Μάμαλης από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Κόλλιας εκ μέρους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο Σέργιος Λαμπρόπουλος εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας Υποδομών και Κατασκευών και ο Παναγιώτης Τονιόλος εκ μέρους του Συνδέσμου Εταιρειών Γραφείων Μελετών.
Επίσης στην ακρόαση συμμετείχαν ο Εμμανουήλ Βραΐλας εκ μέρους του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων, ο Κωνσταντίνος Γκολιόπουλος εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, ο Ιωάννης Κούτρας εκ μέρους της ΕΑΒ, ο Δημήτρης Παπαστεργίου εκ μέρους της ΚΕΔΕ, ο Γιώργος Βλάχος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ), ο Φάνης Σπανός εκ μέρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο Δημήτρης Δημόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣ της Επαγγελματικής και Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών.
Ακόμη, στη διαδικασία συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Μακέδος, Πρόεδρος του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, η Θεοδοσία Νάντσου εκ μέρους της WWF Hellas, η Ελισάβετ Πανουτσάκου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος, ο Γαβριήλ Ιωαννίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδος, η Αικατερίνη Γιαννούλια εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, ο Φίλιππος Κυριάκος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τεχνολόγων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων, ο Πέτρος Πετρίδης, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Χαράλαμπος Θεοδοσιάδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΥΠΕΧΩΔΕ και ο Ιωσήφ Αβραμίδης από τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος.
Ολες οι Ειδήσεις
- Δημοσκοπήσεις: Από 15,1% μέχρι 16,1% το προβάδισμα της ΝΔ –Υπερ των αγροτών οι πολίτες -Αρνητική «ψήφος» σε Τσίπρα και Σαμαρά
- Γιάννης Στάνκογλου: Στολίζει χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με τα παιδιά του – Βίντεο
- Η ανάρτηση “φωτιά” από τον άνδρα που ετοιμάζεται να καταγγείλει τον πασίγνωστο τραγουδιστή για σεξουαλική παρενόχληση
- Αλεξανδρούπολη : Ανακοπή καρδιάς από ασιτία η αιτία θανάτου του τρίχρονου παιδιού, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση
- Προκλητική ανάρτηση με υπονοούμενα του Νίκου Παππά για τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου – Αντέδρασα λάθος, δεν θα αναλύσω σε ποια κατάσταση ήταν ο δημοσιογράφος
- Νίκος Κουρής: Όταν η προσωπική μου ζωή έγινε θέμα, κλείστηκα στο σπίτι μου από αξιοπρέπεια (βίντεο)
- Νίκος Γιαννόπουλος: Η ανάρτηση του δημοσιογράφου μετά τον ξυλοδαρμό του από τον Νίκο Παππά
- Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής στην καθημερινότητα όλων
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook