Αφορμή για να κινηθεί νομικά η σύζυγος του πρωθυπουργού στάθηκε «συκοφαντική ανάρτηση» της βουλευτου του ΣΥΡΙΖΑ. «Θεωρούμε αυτονόητο πως το σύνολο της κοινοβπυλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της κυρίας Ακρίτα. Από την πλευρά η βουλευτής δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από την ασυλία της.

Σε νομικές ενέργειες, ποινικές και αστικές, εναντίον της Έλενας Ακρίτα προσφεύγει η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρεται:
«Σε συνέχεια της χθεσινής συκοφαντικής ανάρτησης της Βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα, το περιεχόμενο της οποίας επανέλαβε και σήμερα, η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη θα προβεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το αστικό και ποινικό δίκαιο, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς της.
Θεωρούμε αυτονόητο πως το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της κυρίας Ακρίτα, προκειμένου να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της».

Η απάντηση της Έλενας Ακρίτα
Αφότου έγινε γνωστό ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού θα κινηθεί νομικά κατά της Έλενας Ακρίτα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε νέα ανάρτηση στην οποία αναφέρει:
«Η Μαρέβα Μητσοτάκη δήλωσε ότι θα με μηνύσει για την ανάρτηση μου που ήταν αμιγώς πολιτική και όχι προσωπική και γι’ αυτό δεν αλλάζω ούτε «και».Την περιμένω και της λέω από τώρα ότι θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου. Εγώ δεν είμαι δειλή, δεν ιδρώνει το αυτί μου από απειλές και δεν κρύβομαι από κανέναν.
Ίσα ίσα. Ανυπομονώ να βρεθούμε με την συζυγο του πρωθυπουργού και να μάς αποκαλύψει επιτέλους την προέλευση των 40 ακινήτων, όλη την αλήθεια για το σπίτι Βολταίρου και αν γνωρίζει πώς και πού κατασπαταλήθηκαν τα σχεδόν 500.000.000 χρέος της ΝΔ πού από την τσέπη μας πληρώσαμε οι Έλληνες φορολογούμενοι.
A bientot, madame.
Εντιτ. Το ενδιαφέρον είναι ότι τη μήνυση δεν την ανακοίνωσε η ίδια ή ο δικηγόρος της, αλλά το Πρωθυπουργικό Γραφειο; Από πού κι ως πού; Ιδιώτης δεν είναι η κυρία αυτή; Τί δουλειά έχει το γραφειο του άντρα της να ανακοινώνει τη μήνυση ενός πολίτη σε έναν άλλον;»

Τι προηγήθηκε
Η ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ που προκαλεί την αντίδραση της κυρίας Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη, αποτελεί σχόλιο σε άλλη ανάρτηση, του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη, ο οποίος υποστήριζε ότι «το λάθος της Μαρέβας Μητσοτάκη στην Ελλάδα είναι ότι δεν γεννήθηκε Τάιλερ». Η κυρία Ακρίτα, αντιστρέφοντας το επιχείρημα, έγραψε:
«Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα» και συνέχισε:
«Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου.
Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους.
Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες.
Δεν αναλαμβανει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στην Λυρική.
Δεν κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Δεν καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου του.
Δεν παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες.
Δεν παίζει παιχνιδάκια με τα Πόθεν Εσχες, δεν κάνει τίποτα παρανομο, τίποτα ύποπτο.
Εχω γνωρίσει καλά τον Τάιλερ Μακμπέτ. Έχω κουβεντιάσει πολύ μαζί του και σάς βεβαιώνω πώς πρόκειται για ένα άτομο σοβαρό, με ενσυναίσθηση, πολιτική σκέψη και αυτόνομες απόψεις.
Δεν είναι ουραγός του Στέφανου, δεν είναι ακόλουθος, δεν είναι διακοσμητικός. Και σίγουρα δεν επιδίδεται σε υπόγειους βυζαντινισμούς όπως η εν λόγω κυρία.
Ο Τάιλερ στηρίζει τον άνθρωπο του και τον στηρίζει επί της ουσίας, διατηρώντας παράλληλα ακέραιη την αυτονομία της προσωπικότητας του.
Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα».

Άδωνις Γεωργιάδης: Η κυρία Ακρίτα πρέπει να γράψει “συγγνώμη κυρία Μητσοτάκη”
Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Apha “Super Κατερίνα” και μίλησε για τα σχόλια της Έλενας Ακρίτα στα social media για την Μαρέβα Μητσοτάκη.
“Η κ. Έλενα Ακρίτα είναι πλέον βουλευτής. Είναι πολιτικός μας αντίπαλος. Είναι δυνατόν μια πολιτική μας αντίπαλος να γράφει έναν τέτοιο λίβελο για ένα μέλος της οικογένειας ενός πολιτικού αντιπάλου; Δεν ντρέπεται η κ. Ακρίτα; Έχει καταλάβει πως πολιτικός της αντίπαλος δεν είναι η Μαρέβα Μητσοτάκη, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ως γυναίκα δέχεται μια άλλη γυναίκα να είναι στόχος μια ανηλεούς κριτικής μόνο και μόνο επειδή παντρεύτηκε έναν άνθρωπο; Δεν είναι αίσχος αυτό; Ζούμε μια ανθρωποφαγία”, είπε ο κ. Γεωργιάδης.
“Η κ. Μαρέβα Μητσοτάκη συνεντεύξεις δεν δίνει, δηλώσεις δεν κάνει, δεν ανακατεύεται, δεν με έχει πάρει ποτέ στο τηλέφωνο”, εξακολούθησε ο Άδωνις Γεωργιάδη
“Είναι μια γυναίκα εντελώς διακριτική, που δεν θέλει ανάμειξη με την πολιτική. Και η κ. Ακρίτα υβρίζει τη γυναίκα του πρωθυπουργού. Μα δεν έχουνε ντροπή; Δεν έχουν όρια και συναίσθηση; Θέλουν να διαλύσουν το σπίτι του Μητσοτάκη; Μετά την ήττα στις εκλογές δεν έβαλαν μυαλό, αλλά συνεχίζουν την ίδια τοξικότητα και την ίδια αντιπαλότητα. Η κυρία Ακρίτα πρέπει να γράψει “συγγνώμη κυρία Μητσοτάκη, που σας έμπλεξα στην πολιτική διαμάχη με το σύζυγό σας”, ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Η νέα ανάρτησηή τη κυρίας Ακρίτα, έχει ως εξής:

Ο Αδωνις Γεωργιάδης μου ζητά να ζητησω συγγνώμη την Μαρέβα Μητσοτάκη. Λογικά αυτό είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Γιατί είναι για γέλια κι ας το είπε ο ίδιος με straight face – άλλωστε έτσι με σοβαρό τρόπο λέγονται τα πιο πετυχημένα αστεία.
Ευχαρίστως να ζητήσω, αν το εννοεί. Να μού πει όμως πρώτα ποιο ψέμα έγραψα.
-Το ζεύγος Μητσοτάκη δεν έχει 40 ακίνητα που ουδείς γνωρίζει την προέλευση του;
-Το ζεύγος Μητσοτάκη δεν «χώρισε» (αληθινά; εικονικά; Γιατί το κρύβουν;) για να γλιτώσει την κοινή φορολογική δήλωση του Πόθεν Έσχες;
-Το ζεύγος Μητσοτάκη δεν έχει σχέση με τα επιχειρηματικά τζάκια;
-Η κ. Μητσοτάκη δεν έχει – άγνωστο πώς! – το σπίτι του Βολταίρου.
-Το (πρώην) μαγαζάκι της κ. Μητσοτάκη δεν ανέλαβε χαριστικά να σχεδιάσει τις στολές έκτρωμα της Aegean και της Λυρικής μας σκηνής;
Πού είναι το ψέμα, λοιπόν;
Για να ζητήσω συγγνώμη πρέπει πρώτα να πουν στον Ελληνικό λαό πως έφτασε το κόμμα τους να έχει 450.000.000 χρέος που το έχεις πληρώσει εσύ κι εγώ. Πού πήγαν τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών;
Για να ζητήσω συγγνώμη πρέπει πρώτα να πουν στον Ελληνικό λαό πως βρέθηκαν με 40 ακίνητα στην κατοχή τους.
{Γιατί εγώ έχω 6 ακίνητα. Δυο από κληρονομιά, ένα που έχτισε η μάνα μου το 1992 στη Σαρωνίδα σε οικόπεδο που μού άφησε η γιαγιά μου, και τρια από τη δουλειά μου 40 χρόνια με σχεδόν 13 ένσημα κι από τα σίριαλ που γράψαμε με το Γιώργο.
Ο άντρας μου έχει το πατρικό του στα Τρίκαλα κι ένα οικόπεδο).
Αγώνα έδινα, δίνω και θα δώσω ωστε τα Πόθεν Εσχες δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων να σταματήσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να καταγράφουν απλώς τα περιουσιακά μας στοιχεία, αλλά να αναφέρουν και την πηγή απόκτησης τους με απτές αποδείξεις: αγορές, κληρονομιές, γονικές παροχές, συμβολαιογραφικά έγγραφα, τα πάντα). Όχι μόνον «Έσχες» αλλά και «Πόθεν».
Εγώ για τα 6 ακίνητα έχω όλα τα χαρτιά στην κατοχή μου.
Αυτοί για τα 40 έχουν;
Άκου συγγνώμη.
Το επίμαχο κείμενο στο πρώτο σχόλιο.

Δείτε την ανάρτηση:

Η κυρία Ακρίτα, επανήλθε μάλιστα, εκ νέου, και αναφερόμενη στον υπουργό Υγείας, έγραψε:

Α, και κύριε Αδωνι Γεωργιάδη όχι νταηλικια σε μένα. Kάθε φορά που με πιάνεις στο στόμα σου, θα θυμίζω στον ελληνικό λαό τα αισχη που ελεγες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν γίνεις ακραιφνής ΝΔκράτης.
-Ένα:
«Αν (Κυριάκο) είσαι βαθύπλουτος γόνος, μπορείς να έχεις πολλές φιλοσοφικές ανησυχίες. Προφανώς ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν χρειάστηκαν να εργάζονται ποτέ στη ζωή τους».
-Δύο.
Ειρωνικά και με αναφορά στο σκάνδαλο Siemens: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτός ο σπουδαίος κοινοβουλευτικός άντρας, είναι ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί μια οικογένεια που τόσα προσέφερε στον τόπο, χωρίς ποτέ να ακουστεί οποιαδήποτε εμπλοκή της σε οποιαδήποτε σχέση με εταιρία ιδιωτική ή άλλη, πάντα πληρώνοντας από την τσέπη τους, με την περιουσία τους να καταστρέφεται από την εμπλοκή τους στην πολιτική».
Στο τέλος έσκασες στα γέλια: «ΤΑ ΛΕΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ»!
-Τρία.
«Οποιος ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ. νομιμοποιεί την κλοπή του δημόσιου χρήματος. Τα κόμματα αυτά τα δυο είναι και κλέφτες και ψεύτες».
-Τέσσερα.
«Το σύνθημα της Ν.Δ. ήταν “σεμνά και ταπεινά”. Τώρα άλλαξε και είναι “σεμνά και μετρητά”».
-Πέντε
«Οχι λύσεις λαϊκίστικες, τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά λύσεις πραγματικές».
Θέλεις κι άλλα; Be my guest.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook