«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγγυάται ότι δεν διέρρευσαν στοιχεία ψηφοφόρων του εσωτερικού;», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - «Ο πρωθυπουργός να δεσμευτεί να μην αμνηστεύσει τον κ. Καραμανλή» - Ενσυναίσθηση, ηθική και τεχνοκρατική επάρκεια τα τρία στοιχεία για να διοικήσεις - «Θα καταθέσω πόθεν έσχες πριν τις ευρωεκλογές»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τη συνέντευξή του δίνοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια της 28χρονης που δολοφονήθηκε στους Αγίους Αναργύρους.

Η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να αμνηστεύει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή για το έγκλημα στα Τέμπη τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και δεσμεύτηκε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κυβέρνηση θα καταργήσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Ο κ. Μητσοτάκης συγκαλύπτει τον Κώστα Καραμανλή και παραδέχεται ότι αν μπει φυλακή καταρρέει η κυβέρνηση» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης και απάντησε στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η καπήλευση της εθνικής τραγωδίας γίνεται όταν συγκαλύπτεις τον αρμόδιο υπουργό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκίνησε τη συνέντευξή του εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς της 28χρονης που δολοφονήθηκε από το σύντροφό της έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων και επισήμανε την ανάγκη να κατοχυρωθεί ο όρος γυναικοκτονία, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει νομoθετική πρόταση για την ποινικοποίηση του όρου. «Έχουμε ζήτημα ασφάλεια στην χώρα μας» τόνισε, με τον ίδιο να αναφέρεται στην ενδοοικογενειακή βία, την πολιτική προστασία, αλλά και την οικονομική ανασφάλεια, που όπως είπε προκαλεί «βία».

Αναφορικά με το έγκλημα των Τεμπών και το κατηγορητήριο κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι «έχουμε υπεραρκετά στοιχεία για να αιτιολογήσουμε τις τρεις κατηγορίες: ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, η έκθεση και η διατάραξη της ασφάλειας στις συγκοινωνίες. Έχουμε 11 κακουργηματικές πράξεις που τις έχουμε δικαιολογήσει πλήρως στο κατηγορητήριο μας. Είναι ξεκάθαρες οι ενδείξεις και οι προειδοποιήσεις που είχε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής για να προστατέψει (..) χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή για να μην αμνηστευτεί ο Κ. Καραμανλής. Υπάρχουν ξεκάθαρες κατηγορίες». «Θα το καταθέσουμε με χαρά εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευτεί να μην τον αμνηστεύσει (σ.σ τον Καραμανλή). Είχε τόσες προειδοποιήσεις ο υπουργός και είναι βουλευτής αυτή τη στιγμή. Και είχε 157 βουλευτές να τον χειροκροτούν στη Βουλή» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η καπήλευση γίνεται όταν καλύπτεις τον αρμόδιο υπουργό. Και είναι ντροπή να συγκαλύπτει αυτό το έγκλημα» τόνισε και ξεκαθάρισε ότι «τη δικαιοσύνη την εμπιστεύομαι». «Αλλά η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και οφείλει να φέρει εις πέρας υποθέσεις όπως οι υποκλοπές που δύο χρόνια είναι αναπάντητες» συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων.


Αναφορικά με το σκάνδαλο Ασημακοπούλου έθεσε το ερώτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν εγγυάται ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία των ψηφοφόρων, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι «είναι πολύ εύκολο να εκμεταλλευτείς προσωπικά δεδομένα για να παραπλανήσεις να επηρεάσεις ψηφοφόρους και πιθανώς για να παρέμβεις στην επιστολική τους ψήφου. Πρώτη φορά στη μεταπολίτευση υπάρχει υπεξαίρεση δεδομένων εκλογέων. Δεν ξέρουμε για το εσωτερικό».

«Πώς να εμπιστευτεί ο κόσμος ένα κόμμα το οποίο λογοδοτεί σε τράπεζες» είπε ακόμα για τη Νέα Δημοκρατία, ενώ αναφορικά με το πόθεν έσχες επισήμανε ότι θα το καταθέσει πριν τις ευρωεκλογές και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο.

«Ο πήχης μας είναι η απόλυτη ανατροπή» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας λόγο για ένα ξεκάθαρο μήνυμα προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο (…) θέλω να είμαστε σίγουρα πάνω από το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών» είπε ακόμα τονίζοντας ότι «αυτό που κάνουμε το χτίζουμε κάθε μέρα. Είμαστε η μόνη παράταξη που έχει καταφέρει να δημιουργήσει αυτή τη στιγμή στις ευρωεκλογές μια καινοτόμα διαδικασία. Δε φοβόμαστε την άμεση δημοκρατία».

«Δυστυχώς δεν έχουμε γεννηθεί όλοι παιδιά πρωθυπουργών. Υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έχουν ένσημα από την αγορά» τόνισε ακόμα ο Στέφανος Κασσελάκης.


Για την Μαρέβα Μητσοτάκη και την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που ακολούθησε επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός το εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά λόγω του εγκλήματος των Τεμπών «Είναι λιγότερο οικογενειάρχες οι γονείς των παιδιών που σκοτώθηκαν; Συγχαίρω τον κ. Μητσοτάκη που είναι οικογενειάρχης και αν πιστεύει ότι θίχτηκε, τον προκαλώ να προσφύγει στη δικαιοσύνη» είπε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθαρίζοντας ότι «θέλουμε δικαιοσύνη για όλους».

«Ναι στη Χάγη μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ» υπογράμμισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ενώ ερωτώμενος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που προωθεί η κυβέρνηση επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι «πιστεύουμε στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων. Πρέπει να επενδύσουμε στα δημόσια πανεπιστήμια».

Αναφορικά με την αστυνομία απάντησε ότι «πρέπει να έχουμε αποτελεσματική αστυνομία» αλλά και «καλύτερη και πιο ποιοτική αστυνόμευση στις γειτονιές». «Η σύγχρονη αριστερά καλύπτει όλη την κεντροαριστερά. Σε πολλές προτάσεις θα είμαστε παρεμβατικοί» τόνισε ερωτώμενος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ σε άλλο σημείο χαρακτήρισε πρώιμη τη συζήτηση για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.


«Ναι στη Χάγη για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ»
«Ναι στη Χάγη μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Ο φράκτης στον Έβρο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Άλλο όμως αυτό και άλλο να εργαλειοποιούμε την κατάσταση».
Σε ερώτηση για τη συμμαχία με τις ΗΠΑ, είπε: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις βάσεις, αρκεί να έχει η Ελλάδα τα ανάλογα ανταλλάγματα. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερα. Τίποτα δεν είναι επ’ αόριστον».
Για τα πανεπιστήμια είπε: «Πιστεύουμε στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων. Διαφωνώ με τη μόνιμη παρουσία της αστυνομίας, αλλά αν συμβαίνει κάτι έκνομο, μπορεί να επεμβαίνει. Θέλουμε να επενδύσουμε στα πανεπιστήμιά μας».

Όσον αφορά στην αστυνομία είπε ότι χρειαζόμαστε μία αποτελεσματική αστυνομία, ποιοτικότερη αστυνόμευση στις γειτονιές».

Ζητάω εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%»
Για το αίτημα για εκλογές είπε: «Έχουμε το θέμα της συγκάλυψης, της μονταζιέρας στα Τέμπη. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε αλλοίωση των στοιχείων και να μην έχει συμβολή το Μαξίμου. Πολλά έχουν αλλάξει από πέρυσι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει, η κυβέρνηση έχει κάνει πολλές κωλοτούμπες. Άρα, λοιπόν, για να μην μου ξαναπεί εμένα ο πρωθυπουργός ότι όλα κρίθηκαν στο 41%, ας πάμε σε εκλογές να μετρηθούμε. Δεν ζητάω εκλογές για να γίνω βουλευτής, αλλά για να φύγει το άλλοθι του 41%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook