Πολύ κοντά Ελληνική Λύση και ΚΚΕ – Πάνω από το όριο του 3% Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη και Σπαρτιάτες για εκλογή ευρωβουλευτή , σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Στο ερώτημα για την άποψη των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς, προβάδισμα με θετικό αντίκτυπο έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31%, ενώ ακολουθεί ο Δ. Κουτσούμπας με 20% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 19% στην έκπληξη της δημοσκόπησης της Palmos Analysis.

Τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της Palmos Analysis για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου καταγράφουν προβάδισμα 17,7% για τη Νέα Δημοκρατία, μόλις 64 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Την ίδια ώρα μαίνεται ο «πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, με τη Χαριλάου Τρικούπη, όμως, να παρουσιάζει κάμψη στα δημοσκοπικά ποσοστά της. «Ανοικτή» παραμένει και η τέταρτη θέση, καθώς Ελληνική Λύση και ΚΚΕ είναι πολύ κοντά, ενώ πάνω από το όριο του 3% -και την εκλογή ευρωβουλευτή- βρίσκονται η Πλεύση Ελευθερίας, η Νέα Αριστερά, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή για τις ευρωεκλογές η Ν.Δ. βρίσκεται στο 31,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 14,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 13%, η Ελληνική Λύση στο 10,3%, το ΚΚΕ στο 9,4%, ενώ ακολουθούν Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, Νέα Αριστερά με 4%, Νίκη με 3,5% και Σπαρτιάτες με 3,3%. Το κόμμα Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου βρίσκεται κάτω από το όριο του 3%, με 1,3%, αλλά όπως φαίνεται προκαλεί ζημιά στο ΠΑΣΟΚ.

Οσον αφορά στο ίδιο ερώτημα, αλλά για τις βουλευτικές εκλογές, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: Ν.Δ. 33,9%, ΣΥΡΙΖΑ 14,4%, ΠΑΣΟΚ 11,5%, Ελληνική Λύση 10,6%, ΚΚΕ 9%, Νέα Αριστερά 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 4%, Νίκη 3,5% και Σπαρτιάτες 2,8%.

Η χώρα κινείται στη λάθος κατεύθυνση
Την ίδια ώρα, το 62% των πολιτών θεωρούν ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό για την κυβέρνηση πως το 33% υποστηρίζει πως η Ελλάδα προχωράει σωστά. Παράλληλα, το 29%, δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο, ενώ το 30% νιώθει λίγο ικανοποιημένο και το 41% καθόλου.

Σταθερά πιο δημοφιλής αρχηγός ο Μητσοτάκης
Στο ερώτημα για την άποψη των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς, προβάδισμα με θετικό αντίκτυπο έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31%, ενώ ακολουθεί ο Δ. Κουτσούμπας με 20% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 19% στην έκπληξη της δημοσκόπησης. Ακολουθούν Βελόπουλος (17%), Ανδρουλάκης (14%), Κασσελάκης (12%), Χαρίτσης (8%) και Νατσιός (6%).

Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από το έργο της κυβέρνησης, το 29% δήλωσε πολύ ή αρκετά ευχαριστημένο, το 30% λίγο ευχαριστημένο και το 41% καθόλου

Όσον αφορά την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, συντριπτικά απογοητευμένοι δείχνουν όσοι απάντησαν, καθώς το 63% λέει «καθόλου» και το 22% «λίγο», ενώ μόλις το 12% λέει «πολύ ή αρκετά».

Ακρίβεια, το σημαντικότερο πρόβλημα των πολιτών
Στο ερώτημα ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στη χώρα, η ακρίβεια προηγείται με ποσοστό 64%, με την εγκληματικότητα και την υγεία να ακολουθούν με 26%.

Επίσης, το 79% των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρούν πως το κόμμα τους ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο, το 69% πως είναι δημοκρατικό και ανοικτό στην κοινωνία, το 68% ότι προωθεί την οικονομική ανάπτυξη, και το 57% πως έχει κοινωνική ευαισθησία.

Στο ερώτημα για το ποιες είναι οι προσδοκίες της κοινωνίας από τη δεύτερη τετραετία της ΝΔ, το 37% των πολιτών περιμένει βελτίωση των εισοδημάτων του και το 46% των ενίσχυση της Υγείας. Ψηλά είναι και η αντιμετώπιση της ακρίβειας (28%) και η πάταξη της εγκληματικότητας (16%).

Οι σημαντικότεροι πρόεδροι της ΝΔ
Την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών κερδίζει ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Το 60% όλων των ψηφοφόρων και το 68% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. δηλώνουν ότι είναι ο πιο σημαντικός αρχηγός της κεντροδεξιάς παράταξης για την Ελλάδα.

Στη δεύτερη θέση και με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντίστοιχα με 21% και 40%.
Στην τρίτη και τέταρτη θέση υπάρχει εναλλαγή με τους Κώστα Καραμανλή και Κώστα Μητσοτάκη να συγκεντρώνουν 20% και 16% στο γενικό κοινό, αλλά να έχουν 17% και 20% στους ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Ακολουθούν ο Ευάγγελος Αβέρωφ με 12% και 8%, ο Γεώργιος Ράλλης με 7% και 5%, ο Αντώνης Σαμαράς με 6%, ο Μιλτιάδης Εβερτ με 4% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 3%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερωτώμενοι είχαν μέχρι δύο επιλογές στην απάντησή τους

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook