Απώλειες για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κέρδη για τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ελληνική Λύση και την Πλεύση Ελευθερίας στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων , καταγράφει νέα δημοσκόπηση της ALCO. Ωστόσο το κυβερνών κόμμα κρατά ισχυρό προβάδισμα από το δεύτερο κόμμα, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Iσχυρό προβάδισμα – παρά τις απώλειες – διατηρεί η ΝΔ έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ, προσεγγίζοντας τα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2019, ενώ το ΠΑΣΟΚ, που παραμένει σταθερό στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, είναι στην τρίτη θέση σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ένα από τα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι επίσης ότι ένας στους δυο Έλληνες βλέπει τις επερχόμενες Ευρωεκλογές ως μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας.

Μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης δεν πείστηκε ότι δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης στα Τέμπη ή ότι ισχυρά συμφέροντα επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.

Πιο αναλυτικά:

Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ένα εύρος από το 29-33% ενώ για τη δεύτερη θέση δίνουν μάχη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που κυμαίνονται από 14-16% ο μεν πρώτος, ενώ από 12-14% κυμαίνεται το ΠΑΣΟΚ.

Κέρδη εμφανίζει η Ελληνική Λύση που είναι στην τέταρτη θέση, μπροστά από το ΚΚΕ, αλλά και η Πλεύση Ελευθερίας, που καταγράφηκε στο 3,5% – προφανώς λόγω και της έντονης παρουσίας της στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

Πρόθεση ψήφου
Η ΝΔ έχει απώλειες 1,4 μονάδων και βρίσκεται στο 25,6% (από 27% στην προηγούμενη μέτρηση) με διαφορά 13,3 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα Κασσελάκη είναι στο 12,3% (από 10,5%). Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4% (από 11,5%) η Ελληνική Λύση με 8,2% (από 6,4%)

Στον πίνακα με την διαχρονική πρόθεση ψήφου αποτυπώνεται η κυβερνητική φθορά που από το 30,3% στην πρόθεση ψήφου τον Ιανουάριο, κατεβαίνει στο 25,6%. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στα ίδια ποσοστά της τάξης του 12,2% όπως και το ΠΑΣΟΚ που από το 11,8%, έχοντας πέσει στο 10,2 και 10,5% επανέρχεται στο 11,4%.

Ψήφος διαμαρτυρίας στις ευρωεκλογές 
Ένας στους δυο Έλληνες βλέπει τις επερχόμενες Ευρωεκλογές ως μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας.
Συγκεκριμένα το 49% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης της ALCO για τον ALPHA απάντησε θετικά στο ερώτημα.


Κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ από την πρόταση δυσπιστίας
Το ΠΑΣΟΚ είναι ο μεγάλος κερδισμένος, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ALCO για τον ALPHA, στην πρόταση δυσπιστίας που συζητήθηκε στη Βουλή.
Συγκεκριμένα το 23% συμφωνεί πως το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να κερδίσει, με τον… κανένα φυσικά να έχει πάντα την πλειοψηφία.
Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να βγήκε αλώβητη, αλλά μόλις το 16% των ερωτηθέντων «είδε» νίκη της Κυβέρνησης.

Τέμπη
Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν έπεισαν ότι δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης στο δυστύχημα των Τεμπών απαντά το 75%.

Εξάλλου το 63% δεν πείστηκε ότι ισχυρά συμφέροντα θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την πορεία της χώρας.

«Όχ»σε πρόωρες εκλογές
Από την άλλη, το 57% διαφωνεί με την πρόταση Κασσελάκη για παραίτηση του πρωθυπουργού και διεξαγωγή εκλογών, ενώ το 26% συμφωνεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook