«Το μονοπάτι σας τώρα μόλις αρχίζει» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης προς τον πρώτο κύκλο των υποψηφίων για τις προκραματικές στην Αττική

Οι πολίτες ξυπνάνε και στις ευρωεκλογές δεν θα απαντήσουν μόνο με ψήφο τιμωρίας στη ΝΔ αλλά θα απαντήσουν με ψήφο εμπιστοσύνης σε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη εκδήλωση για τους υποψήφιους της Αττικής στις προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εδώ στη Νέα Ιωνία, στο μέρος που ξέρει πολύ καλά από την αδικία, τη μικρασιατική καταστροφή, στην ευρύτερη Αθήνα, στην Αττική οι υποψήφιοί μας θα είναι στην πρώτη γραμμή και αυτή την Κυριακή 14 Απριλίου και μετά.

Θέλω να πω σε όλους σας ότι το μονοπάτι σας τώρα μόλις αρχίζει. Ό,τι και να γίνει η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη στη χώρα μας που είναι και θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο χώρο για εσάς αλλά ανάγκη να μείνετε ενεργοί. Έχετε τον λόγο μου ότι θα είμαι στο πλευρό σας και την επόμενη μέρα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.


Όπως σημείωσε, η διαδικασία για τις προκριματικές εκλογές αποτελεί μία «γιορτή της άμεσης δημοκρατίας. Δεν ξέρετε πόσο υπερήφανος είμαι που εμείς έχουμε επιλέξει αυτή τη διαδικασία όσο άλλοι αναμοχλεύουν παρουσιαστές από τηλεοπτικά πάνελ που έχουν διαφημίσει και ίσως έχουν εξαγοράσει τον ρόλο τους ή άλλους υποψηφίους με παλιά υλικά. Εμείς σε μία καινούργια διαδικασία δίνουμε τη δύναμη σε εσάς διότι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι αυτή αποτελεί την «καλύτερη απάντηση σε αυτό που προσπαθεί να παρουσιάσει η νέα μηχανή Μητσοτάκη – Γκρίνμπεργκ. Ότι ό,τι και να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, πάμε πίσω στα παλιά. Ο Στέφανος είναι Ντόναλντ Τραμπ, λεφτόδεντρα, χρεοκόπησε τη χώρα λες και ξεχνάμε ποιος έριξε τη χώρα στα βράχια. Όλο ψέματα. Μέχρι και για τη σύντομη επίσκεψή μου στη Γαύδο μας είπαν για λαϊκισμό. Όταν το βίντεο του πρωθυπουργού ήταν εκεί. Και μαντέψετε ποιες ενημερωτικές ιστοσελίδες δεν έδειξαν το βίντεο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε στην πρόσφατη ευρωκαταδίκη της Ελλάδας για το κράτος δικαίου, τονίζοντας ότι η μόνη απάντηση της κυβέρνησης σε όλα είναι «λαϊκισμός, ψεύδη, συκοφαντίες». «Αν δεν είχα βάλει το άρθρο μου στην Καθημερινή θα νόμιζε ότι θα ήταν σε καμία φυλλάδα με θεωρίες συνωμοσίας» τόνισε και παρουσίασε μερικά αποσπάσματα από το άρθρο του, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει τι είναι ψέματα
Είναι ψεύδος ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα της Ε.Ε. σε κατά κεφαλήν εισόδημα και αγοραστική δύναμη ανάμεσα στους «27», ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία; Είναι η Eurostat ψεύδος;

Είναι ψεύδος ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών στις οποίες αυξάνεται ο πληθωρισμός; Μου έλεγε σήμερα ένας εκπρόσωπος από τους ξενοδόχους ότι μέσα σε ένα χρόνο οι γίγαντες έχουν αυξηθεί από 3 ευρώ στο κιλό σε 6 ευρώ στο κιλό. Ήρθε στην Κουμουνδούρου από την Πελοπόννησο για να πει ψέματα;


Είναι ψεύδος ότι στις τιμές των τροφίμων έχουμε σχεδόν διπλάσια αύξηση στην Ελλάδα έναντι του μέσου ευρωπαϊκού όρου;

Είναι ψεύδος ότι 26% του πληθυσμού της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού
Είναι ψεύδος ότι οι τράπεζες βγάζουν ρεκόρ κερδών και δεν παρέχουν καμία ρευστότητα στην αγορά και δεν δίνουν τίποτα στις καταθέσεις ενώ στις χορηγήσεις σας γδέρνουν;».

Ακολούθως, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στα Τέμπη και στο μπάζωμα, λέγοντας:

«Είναι δυνατόν σε ένα έγκλημα στα Τέμπη να μην έχει γνώση το Μαξίμου για το μπάζωμα όταν είχε γνώση κατά πάσα πιθανότητα για τη μονταζιέρα; Είναι συκοφαντία κύριε Μητσοτάκη; Απαντήστε κύριε Μητσοτάκη, είχατε γνώση για το μπάζωμα πριν γίνει; Ναι ή όχι; Ο ελληνικός λαός δικαιούται να έχει μία απάντηση.

Αναλυτικά, παρουσιάστηκαν 20 υποψήφιοι στις Προκριματικές εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής:

Μάριος Αθανασίου

Ηθοποιός

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1974 . Σπούδασα στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Αθηνών και από το 1998 εργάζομαι ως ηθοποιός στο θέατρο και την τηλεόραση. Έχω διατελέσει πρεσβευτής του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Έχω βοηθήσει στην σύσταση και την οργάνωση εθελοντικής ομάδας υποστήριξης ευάλωτων οικογενειών.  Το 2019 εκλέχθηκα περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και το 2023 ήμουν υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο Τομέα.


Ανδρέας Αυλωνίτης

Χημικός Μηχανικός

Γεννηθείς το 1975 στη Βαγδάτη (ΙΡΑΚ) από Κύπριο πατέρα και Βολιώτισσα  μητέρα, πήγα σχολείο στη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης και στο Λύκειο Ακροπόλεως Κύπρου τις τελευταίες 2 τάξεις του Λυκείου. Αποφοίτησα από τους Χημικούς Μηχανικούς με μεταπτυχιακά στα συστήματα παραγωγής ενέργειας  καθώς και Ανάπτυξης και Περιβάλλον.

Παντρεμένος με 2 παιδιά, πρώην :  Γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής μέλους του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας,  του Δ.Σ. του πανελληνίου συνδέσμου Χημικών Μηχανικών, του ΔΣ των ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, της Επιτροπής ενέργειας του ΤΕΕ, συνεργάτης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, μέλος και  στέλεχος του ΤΕΕ και νυν αποσπασμένο υπάλληλο στη ΡΑΑΕΥ στη διεύθυνση ρυθμιστικών θεμάτων κλάδου αποβλήτων

Ελένη Αυλωνίτου

Ερευνήτρια – Εργοφυσιολόγος

Βουλευτής Β΄Περιφέρειας Αθηνών (2014-19). Επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας στη Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου.

Αριστούχος του ΤΕΦΑΑ Αθήνας. Κάτοχος πτυχίων Masters και Διδακτορικού (Ph.D) στην Εργοφυσιολογία και Ενδοκρινολογία της Άσκησης του Πανεπιστημίου Indiana, ΗΠΑ.

Διετέλεσα Λέκτορας ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, επισκέπτρια Καθηγήτρια στην Εθνική Σχολή Δημόσια Υγείας και Ερευνήτρια στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών.

Επιστημονική Σύμβουλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, εκλεγμένο μέλος Ιατρικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κολύμβησης και συγγραφέας δύο επιστημονικών βιβλίων, όπου διδάσκονται στα Τμήματα Φυσικής Αγωγής της χώρας.

Υπήρξα πρωταθλήτρια Ελλάδος και Βαλκανιονίκης Κολύμβησης, σημειώνοντας 121 πανελλήνια ρεκόρ και 4 Βαλκανικά, όπου αναδείχθηκα καλλίτερη κολυμβήτρια των Βαλκανίων. Σε ηλικία 13 ετών  υπήρξα η πρώτη Ελληνίδα κολυμβήτρια που εκπροσώπησα την Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διετέλεσα Πρόεδρος του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου Αθηνών, από τα παλαιότερα αθλητικά σωματεία της χώρας.

Υποψήφια Δήμαρχος Γαλατσίου και Δημοτική Σύμβουλος Γαλατσίου (2006-14).

Είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Αθανάσιος Βουτσάς

Εργαζόμενος Ιδιωτικού Τομέα

Βουτσάς Αθανάσιος του Στεφάνου, γεννηθείς το 1971 στη Θεσσαλονίκη.

Σπουδές:

  • Αποφοίτησα από το 4ο Γενικό λύκειο Θεσσαλονίκης το 1989.
  • Ηλεκτρονικός 4ηΤΕΣ Ευκλείδη.
  • Τεχνικός τηλεπικοινωνίας Σεττηλ
  • Σχεδιαστής αρχιτεκτονικού σχεδίου, Δημόσιο ΙΕΚ

Επαγγελματική εμπειρία:

Ελληνική βιομηχανία ζάχαρης -ηλεκτρονικός

Hyatt regency casino Thessaloniki -ταμίας

ΙΚΕΑ -manager πωλήσεών

Επιμόρφωση – Σεμινάρια – Συνέδρια

2016 Παρακολούθηση επιμορφωτικού σεμιναρίου «Managing People

2015 Παρακολούθηση επιμορφωτικού σεμιναρίου «Your Role & Profile as a   Manager.

2012 Παρακολούθηση επιμορφωτικού σεμιναρίου  «Coaching Skills»

2002 Παρακολούθηση των εργασιών του 7ου Εθνικού Συνεδρίου για τις Ήπιες Μορφές Ενέργειας.

2000 Παρακολούθηση  εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα «Αποτελεσματική, Λειτουργική και Επιτυχημένη Επικοινωνία»


Μαρία Σοφία Γιαννούλη

Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας

Η Σοφία-Μαρία Γιαννούλη γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακό από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Ξεκίνησε την καριέρα της ως δημοσιογράφος σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, και όταν η οικονομική κρίση έπληξε την Ελλάδα, ήταν μία από τους χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας και μιας καλύτερης ζωής. Έχει εργαστεί ως επικοινωνιολόγος σε διεθνείς οργανισμούς, όπως σε παραρτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και τα Ηνωμένα Έθνη, προωθώντας ζητήματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ψηφιακής καινοτομίας.  Έχει ζήσει στην Γαλλία, την Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Ελβετία, και μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες.


Μυρτώ Κοροβέση

Δικηγόρος

Μυρτώ Κοροβέση : Δικηγόρος εν ενεργεία και Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής . Είναι 26 ετών, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς με τίτλο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών».

Διατελεί Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Παιδείας, μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής, Οικογένειας και Ισότητας. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ρωσικά και έχει διακριθεί στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό Φιλοσοφίας που συνδιοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο του Harvard. Είναι μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και υπήρξε υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του 2023, ούσα η νεότερη στην Ελλάδα.


Νικόλας Σκουλάκογλου

Ιδιωτικός Υπάλληλος – Διευθυντής Δημιουργικού

Γεννήθηκα το 1989 στη Νέα Ιωνία Αττικής.

Είμαι απόφοιτος του Middlsex University London στον τομέα της Γραφιστικής και κάτοχος Bachelor of Graphic Design. Σήμερα, εργάζομαι ως Διευθυντής Δημιουργικού με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας και δημιουργίας στο αντικείμενο.

Η αισθητική των έργων μου και η προσφορά μου στο κοινό σύνολο πηγάζει από την καλλιτεχνική μου ευαισθησία σε κοινωνικά θέματα, έχοντας δημιουργήσει πολλές κοινωνικές καμπάνιες, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση.

Είμαι μέλος της ομάδας Δικαιωμάτων και της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συνεισφέροντας στο στόχο του κόμματος να ανθίσει η Δικαιοσύνη και η Αλήθεια, στη χώρα μας και την Ευρώπη.


Αντώνιος Μανδηλάς

Πανεπιστημιακός και Συγκλητικός του ΕΚΠΑ, προπονητής Α’ Εθνικής στην Καλαθοσφαίριση, Επιθεωρητής ΜΕ

Δρ. ΜΑΝΔΗΛΑΣ Αντώνιος

Επαναπατρισμένος πολιτικός πρόσφυγας (Τσεχοσλοβακία), έγγαμος, δύο παιδιά πρωταθλητές Ελλάδας στο Στίβο, Καθηγητής Γερμανικής Γλώσσας και Φυσικής Αγωγής, Master, Διδακτορικό, μεταδιδακτορικές σπουδές. Διορισμένος στη ΜΕ, Πανεπιστημιακός και Συγκλητικός (ΤΕΦΑΑ) του ΕΚΠΑ, Σχολικός Σύμβουλος  Μ.Ε., απόσπαση Ευρωπαϊκό σχολείο Λουξεμβούργου. Ως προπονητής καλοσφαίρισης Α’ Εθνικής Ανδρών αντιμετώπισα παίχτες όπως ο Γκάλης, Γιαννάκης, Κορωναίος, Γκούμας κά και προπονητές όπως ο Πολίτης.

Συντονιστής ευρωπαϊκών προγραμμάτων “ERASMUS”  και ‘’ΣΩΚΡΑΤΗΣ’’.

Β’ Αντιπρόεδρος, Γεν. Γραμματέας Αθλητικού Μορφωτικού Ομίλου Μέλος ΔΣ ΠΑΟΔΑΠ Αγ. Παρασκευής. ΔΣ του ΣΓΚ 1ο  Δημοτικό Αγ. Παρασκευής. Αντιπρόεδρος του ΔΣ ΣΓΚ 1ο Λυκείου Αγ. Παρασκευής. Σύμβουλος Δημάρχου Αγ. Παρασκευής.

Τσέχικα, Σλοβάκικα, Γερμανικά, Αγγλικά, Ρωσικά, Πολωνικά.

Είμαι στο ίδιο κόμμα πάνω από 50 χρόνια

Με θεωρώ ευρωπαίο πολίτη διότι έχω ζήσει και εργαστεί για χρόνια σε 4 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όντας πολιτικός πρόσφυγας έχω ζήσει στο πετσί μου το κορυφαίο πρόβλημα της ΕΕ την προσφυγιά και

Έχω στο άμεσο μου οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον άτομα ΛΟΑΤΚΙ και ΑΜΕΑ έχοντας έτσι αναπτύξει βιωματικά και την αντίστοιχη ευαισθησία.

Έχω πλούσια διοικητική εμπειρία:

Όντας Πανεπιστημιακός και εκλεγμένο μέλος της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου του ΕΚΠΑ συνδιοικώντας ένα χώρο με περίπου 45.000 άτομα. Ως συντονιστής Ευρωπαϊκών προγραμμάτων συντόνιζα 4 Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Το ίδιο αφορά και την ευθύνη που είχα όντας Σχολικός Σύμβουλος

Διαθέτω επιπλέον και εμπειρία του ιδιωτικού επιχειρηματικού χώρου διευθύνοντας για 10 χρόνια εποχιακό οικογενειακό εστιατόριο.

Σκοπεύω να δώσω ιδιαίτερη βαρύτητα εκτός άλλων στο προσφυγικό, στα ΛΟΑΤΚΙ, στην παιδεία, στα ΑΜΕΑ και στον αθλητισμό.

Κωνσταντίνος Μαρκάκης

Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός

ΕΜΠ Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος, TU Hannover Μεταπτυχιακό

Έφεδρος Αξιωματικός Αεροπορίας

Απασχόληση σε: ΜΕΤΚΑ, ΥΠΕΝΦΠ, ΔΕΗ, ΕΛΣΥΠ, ΥΠΕΘΟ, ΟΑΕ, ΕΤΕΚΑ, ΥπΓεωργίας, ΥπΒιομηχανίας, ΔΣ ΗΣΑΠ

1995 – 1996: Συντάκτης Πορίσματος Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής «Τροχαία Ατυχήματα & Οδική Ασφάλεια»

2000 – 2002: Συνεργάτης Γραφείου Πρωθυπουργού

Διετέλεσε Μέλος: ΠΑΚ, ΠΑΣΟΚ, ΠΣΔΜΗ, Αντιπροσωπεία ΤΕΕ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

1985 : Συντονιστής Επιτροπών Στήριξης της Αλλαγής ΠΑΣΟΚ

1996 – 1999 : Πρόεδρος Ελληνικού Ομίλου Οδικής Ασφάλειας

2014 – 2024 : Εκπρόσωπος ΑΜΚΕ «Φίλων της Βέργας»

Μέλος: Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, ΔΣ Διεθνούς Επιστημονικής Ένωσης Ξερολιθιάς, International Molinological Society,

Προοδευτικών Πολιτών Καλαμάτας, ΔΕ Ελληνικής Ομοσπονδίας Πεζοπορίας


Κωνσταντίνος Μπίτσιος

Δικηγόρος

Γεννήθηκα το έτος 1972, μεγάλωσα στην Καρδίτσα, και ζω στην Αθήνα από το 1990.

Πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Ιδρύματος Αθηνών, με εξειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο, στο Κοινοτικό και το Ναυτικό Δίκαιο (Νομικό Τμήμα του Καθολικού Πανεπιστημίου του Leuven – Βέλγιο).

Απόφοιτος δημοσιογραφίας (Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας).

Ασκώ μάχιμη δικηγορία, έχοντας συμπληρώσει 32 έτη ασφάλισης, και έχω επαγγελματική εμπειρία στο Δίκαιο των Προσωπικών Δεδομένων – GDPR (οκτάκις δημοσιευμένη νομολογία), στο Αστικό Δίκαιο (με πεντάκις δημοσιευμένη νομολογία), και στο Δίκαιο των Αλλοδαπών (με δημοσιευμένη νομολογία).

Στις 25/01/2016 καταχώρησα το πρώτο Σύμφωνο Συμβίωσης Ομοφύλων πανελλαδικά για εμένα και το σύζυγό μου.


Αλεξάνδρα Παλαιού

Βιβλιοθηκονόμος

Εργάζομαι από το 1997 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου του Εθνικού
Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου
Πολυτεχνείου
Και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου τις Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού
Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Συντονίστρια ΝΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σοφία Παπανίκου

Δερματολόγος Επιμελήτρια Α ΕΣΥ

Γεννήθηκε στη Γερμανία το 1966. Κατάγεται από τα Σαρδίνια Αμφιλοχίας και μεγάλωσε  στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Υπηρετεί στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός ως Δερματολόγος Αφροδισιολόγος, επιμελήτρια Α ΕΣΥ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων (Masters) στη Δημόσια Υγεία, στην Επαγγελματική – Περιβαλλοντική Υγεία, στη Δερματοογκολογία και στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ όπου εκπόνησε και  μεταδιδακτορική έρευνα. Εχει αποκτήσει τον τίτλο ειδικότητας της  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής με εξειδίκευση στην Επιδημιολογία πεδίου (ECDC).

Διαθέτει την γνώση, εμπειρία και θέληση προκειμένου να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο και μια δυνατή αντιπροσώπευση της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.


Νίκος Παππάς

Πρώην Διεθνής Μπασκετμπολίστας

Ο Νίκος Παππάς γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου του 1990 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αιδηψό. Ξεκίνησε το μπάσκετ στα 13 του από το Σύλλα Αιδηψού, μεταπήδησε στον Πανελλήνιο όπου και συνέχισε το σχολείο στα Σεπόλια. Έχει διακριθεί τόσο σε εθνικό επίπεδο, φορώντας το εθνόσημο, όσο και σε συλλογικό κατακτώντας πολλά μετάλλια σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Από το 2023 συνεχίζει να φοιτά στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εθελοντικών δράσεων, εστιάζοντας σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης ενώ ασχολείται ενεργά με τον τομέα του αθλητισμού.


Νίκη Σιούτα

Μηχανικός Περιβάλλοντος
Διδάκτωρ Μηχανικός Περιβάλλοντος ΑΠΘ, Πολιτικός Μηχανικός Πολυτεχνείου Μονάχου, Υγιεινολόγος Μηχανικός.

Επαγγελματική σταδιοδρομία 44 ετών στον Κατασκευαστικό Κλάδο, με ιδιαίτερη εμπειρία και ικανότητα στην Διεύθυνση, Επίβλεψη και Διαχείριση Μεγάλων Τεχνικών Έργων, στην Ανάπτυξη – Διαχείριση Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Αειφόρου Ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στα μεγαλύτερα έργα υποδομής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Ως Μελετήτρια Μηχανικός Περιβάλλοντος, Σύμβουλος Περιβάλλοντος μεγάλων και Ειδικών έργων, ως μηχανικός στον Βιομηχανικό Κλάδο και ως Προϊσταμένη Τεχνικής Υπηρεσίας Δημοσίου Τομέα συνέβαλα, με γνώμονα το ήθος, την επιστήμη και τις γνώσεις μου, στην περιβαλλοντική βελτίωση του κατασκευαστικού κλάδου.


Νικόλας Φαραντούρης

Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου & Δικαίου Ενέργειας Πανεπιστημίου Πειραιώς

Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου & Δικαίου Ενέργειας Πανεπιστημίου Πειραιώς. Κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet. Διευθυντής του διεθνούς προγράμματος Μεταπτυχιακών στην Ενέργεια. Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο με 22 χρόνια δικηγορικής εμπειρίας στην Ελλάδα, τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Έχει διατελέσει: Μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, Νομικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς (UNCITRAL, IMO κ.α.), μέλος Δ.Σ., Νομικός Σύμβουλος και Πρόεδρος (υπηρεσιακός) της ΔΕΠΑ A.E., Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Αριστείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Πανεπιστημιακών Ευρωπαϊκών Σπουδών (ECSA Greece), Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της ευρωπαϊκής ένωσης ενεργειακών εταιρειών EUROGAS στις Βρυξέλλες. Είναι μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών. Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Έγγαμος, πατέρας 3 παιδιών.

Γιώργος Μίχαλος

Μεταφραστής

Σπούδασε γαλλική φιλολογία και θέατρο σε Αθήνα και Παρίσι: Πανεπιστήμιο Παρίσι ΙΙΙ – Νέα Σορβόννη, Εργαστήρι Ανδρέα Βουτσινά “Θέατρο των 50” – Διδάκτορας του Τμήματος Γαλλικών Σπουδών του Παν/μιου Αθηνών, διδακτορική διατριβή με θέμα τον αποκλεισμό του ατόμου.
Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και σκηνοθέτης με τη Λουκία Ρικάκη και στο Εθνικό Θέατρο.
Έχει εργαστεί επίσης ως μεταφραστής με συνεργασίες με τις Εκδόσεις Καστανιώτη και Ελληνικά Γράμματα και έχει αρθρογραφήσει στο λογοτεχνικό περιοδικό Οδός Πανός του Γ. Χρονά.
Από το 2001 εργάζεται ως μεταφραστής, πρώτα στο Υπουργείο Τύπου και από το 2021 στο Υπουργείο Εξωτερικών, αναλαμβάνοντας πρόσθετα υπηρεσιακά καθήκοντα.

Θανάσης Σακελλαριάδης

Καθηγητής Πανεπιστημίου

Eπίκουρος Kαθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και πρώην Διευθυντής του Τομέα Ιστορίας της Φιλοσοφίας. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συμμετείχε σε  μεταπτυχιακά προγράμματα  Φιλοσοφίας στο UCLA και Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Regensburg, ολοκληρώνοντας το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Διδάσκει Φιλοσοφία της Γλώσσας, Φιλοσοφία της Επιστήμης και Φιλοσοφία του Νου. Είναι συγγραφέας βιβλίων και συλλογικών τόμων Φιλοσοφίας και έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών συνεδρίων. Κεντρική θέση στη συγγραφική του δραστηριότητα καταλαμβάνουν θεωρητικά ζητήματα που αφορούν τη σχέση επιστήμης και θρησκείας, την ηθολογία, τη φιλοσοφία της λογοτεχνίας και τη φιλοσοφία του κινηματογράφου.  Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει τη συγγραφή ενός βιβλίου για τον Ludwig Wittgenstein καθώς και δύο μεταφράσεις για τα συναισθήματα των μη ανθρώπινων ζώων.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΕΙ:

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ

Τριανταφυλλίδης Κωνσταντίνος

Φιλόλογος – ιστορικός

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης και είμαι φιλόλογος -ιστορικός !έχω σπουδάσει στη φιλοσοφική σχολή της Αθήνας στο τμήμα της ιστορίας και αρχαιολογίας . Έχω ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό μου πάνω στη σύγχρονη ιστορία και τη διδακτική της ιστορίας στο παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ . Εργάζομαι ως αναπληρωτής καθηγητής σε γυμνάσια και λύκεια από το 2019 ενώ στο παρελθόν έχω εργαστεί σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ! Μου αρέσει η θάλασσα ,τα ταξίδια ,η μουσική και τα ζώα !Δήλωσα υποψηφιότητα ,χωρίς να έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με την πολιτική καθώς πιστεύω ότι η χώρα μας όπως και γενικά ο κόσμος , ζητά πλέον ανθρώπους νέους που ενδιαφέρονται και επιθυμούν να προσφέρουν  στον τόπο  για όσα μας απασχολούν καθημερινά !

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Αυτό το πρώτο βήμα είναι η καλύτερη απάντηση στα παπαγαλάκια που λένε ότι ο “ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει λόγω ενός απολιτίκ κοινού”. Όμως ο κόσμος δεν είναι απολιτίκ, είναι απογοητευμένος από την πολιτική. Κι εδώ βλέπει ένα κόμμα που δεν φοβάται την ανανέωση και λέει ξεκάθαρες αλήθειες. Στις περυσινές εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δίκιο σε ένα πράγμα ότι η κάλπη είναι άδεια, είναι στο χέρι σας ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook