Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ αν και με απώλειες, στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με αυξητική τάση , στάσιμο το ΠΑΣΟΚ , διψήφιο ποσοστό για την Ελληνική Λύση , που καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη Μακεδονία, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση

Δυσαρεστημένοι οι πολίτες για τα μέτρα της κυβέρνησης αναφορικά με τα προβλήματα της ακρίβειας και της εγκληματικότητας, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της Opinion Poll που παρουστιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ACTION 24.

Στην έρευνα καταγράφεται η πρόθεση ψήφου των πολιτών στην πορεία προς τις ευρωκάλπες, η εξέλιξη στην μάχη για την δεύτερη θέση, η δημοσκοπική άνοδος της Ελληνικής Λύσης, η αρνητική στάση των πολιτών στους Σπαρετιάτες, ενώ για πρώτη αποτυπώνεται και το πολιτικό κλίμα στην βόρεια Ελλάδα

H Ν.Δ προηγείται με 32.1% στην εκτίμηση ψήφου με διαφορά 17.1% του σταθερά δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται με 15%, σύμφωνα με τη μέτρηση της Opinion Poll. H Ν.Δ παρουσιάζει φθορά της τάξης 2.3% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα πριν είκοσι μέρες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αύξηση κατά 1.6%.Στάσιμο το ΠΑΣΟΚ , αυξάνεται το ποσοστό της «Ελληνικής Λύσης».

Αναλυτικά:

Η πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές
Η Νέα Δημοκρατία παραμένει ακλόνητη στην κορυφή, καθώς συγκεντρώνει το 26,6% των προτιμήσεων. Σταθερά στην δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,4%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, με 10,3%. Η Ελληνική Λύση ξεπερνά κατά πολύτο ΚΚΕ, καθώς συγκεντρώνει το 8,9% των προτιμήσεων έναντι του «κόκκινου»7,1%.
Ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη με 3% και ακολουθεί η Νέα Αριστερά με 2,6%.Οι «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου πλασάρονται στο 2,5% και την ίδια ώρα, οι Σπαρτιάτες περιορίζονται στο 2,2%.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου γίνεται εκ νέου αισθητή δημοσκοπικά, με 1,2%.

Η εκτίμηση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ καταλαμβάνει το 32,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 15%, το ΠΑΣΟΚ το 12,4%, η Ελληνική Λύση το 10,7%, και το ΚΚΕ το 8,5%.
Ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη με 3,7%, η Νέα Αριστερά με 3,2%, οι «Δημοκράτες» με 3%, η «Φωνή Λογικής» με 1,4% και το ΜέΡΑ25 με 1,3%

Πως ψηφίζουν οι πολίτες στην Μακεδονία
Τρίτο κόμμα την Ελληνική Λύση, με ποσοστό 12,6% στη Μακεδονία

Η εξέλιξη της εκτίμησης ψήφου
Σαφώς κερδισμένοι οι ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση, με τα ποσοστά τους να μεγαλώνουν αργά και σταθερά.
Εν αντιθέσει, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται ενώπιων μίας μικρής αποδυνάμωσης.

Ακρίβεια το κορυφαίο πρόβλημα σταθερά
Η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις απασχολούν περισσότερο τους καταναλωτές, με το συντριπτικό ποσοστό του 49,1%. Η οικονομία και η ανάπτυξη με τη σειρά τους, προβληματίζουν το 26,3%, ενώ η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας αγγίζουν το 25,9%.
Ακολουθεί η κατάσταση στο ΕΣΥ (13,7%), το επίπεδο μισθών (9,5%), η κατάσταση στην Παιδεία (9,3%), η λειτουργία της Δικαιοσύνης (9,1%) και η ανεργία (7,7%)

«Κίτρινη κάρτα» για την ακρίβεια στην κυβέρνηση
Οκτώ στους 10 Έλληνες είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια.


Εγκληματικότητα
Οκτώ στους 10 ερωτηθέντες είναι λίγο ή ελάχιστα ικανοποιημένοι.

«Όχι» στην πρόταση Κασσελάκη για πρόωρες Εθνικές Εκλογές
Δεν συμφωνεί με την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη για εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, το 61,7% των ερωτηθέντων.
Εν αντιθέσει, το 34% λέει «ναι ή μάλλον ναι».

Υπάρχει περίπτωση νοθείας;
Αρνητικό στο αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη για παρουσία διεθνών στις ευρωεκλογές τοποθετείται το 59% των ερωτηθέντων, με ένα 36,1% να συμφωνεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Θετικές κρίσεις για πολιτικούς αρχηγούς
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προηγείται στις θετικές κρίσεις των πολιτών, με ποσοστό 37,2%. Ακολουθεί ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με 35,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου με ποσοστό 35% και έπεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με 30%. Στην πέμπτη θέση, βρίσκεται για πρώτη φορά ο πρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες», Ανδρέας Λοβέρδος (27,9%). ίγο πιο κάτω βρίσκεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με 27,0%, ενώ μόλις ένα δέκατο της μονάδας πιο κάτω(26,9%), βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης καταλαμβάνει το 10,9%, ο πρόεδρος της «Νίκης», Δημήτρης Νατσιός βρίσκεται στο 10,9%, ενώ ο «Σπαρτιάτης», Βασίλης Στίγκας, «πιάνει» 6,2%.

Ο καταλληλότερος πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισοψηφεί με τον γνωστό και μη εξαιρετέο… «Κανένα»με 29,4 %. Ο Στέφανος Κασσελάκης, περιορίζεται στην τρίτη θέση με 8,5% και τέταρτος ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6.6%.
Ακολουθεί ο Νίκος Ανδορυλάκης με 6,2% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 3,5%. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκεται στο 3%, ο Βασίλης Στίγκας 0,6%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 0,5% και ο Δημήτρης Νατσιός με 0,5%.

Η ταυτότητα της έρευνας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook