Τόσο στις κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα όσο και στη διαδικτυακή ψηφοφορία υπήρξε μαζική συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές.

Απόλυτα επιτυχημένη κρίνεται η εκλογική διαδικασία για την επιλογή των 35 υποψηφίων που θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καθώς η χθεσινή συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου.

Στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ψήφισαν σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 63.000 ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 57.000 είναι παλιά και νέα μέλη και περίπου 6.000 φίλοι.

Η ανακοίνωση των 35 υποψηφίων θα γίνει αύριο και εκεί θα φανεί και πόσοι από τους άντρες υποψήφιους θα μείνουν εκτός παρότι μπορεί να κατέγραψαν ένα καλό ποσοστό εξαιτίας της ποσόστωσης του 50-50 ανδρών – γυναικών.

Η επίσημη ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου θα γίνει την Παρασκευή, καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των συνδυασμών, με τον κ. Κασσελάκη να ανακοινώνει τότε και την ομάδα των πέντε που θα συμπληρώσουν τη λίστα.

Τα φαβορί
Στην Αθήνα που θα έχει και τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο ευρωψηφοδέλτιο επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά, με τον Νίκο Φαραντούρη να κλειδώνει, όπως όλα δείχνουν, την πρωτιά. Πολύ ψηλά βρίσκονται όπως φαίνεται, ο Νίκος Παππάς (διεθνής μπασκετομπλίστας) και η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ψηλά σε σταυρούς βρισκόταν μέχρι αργά το βράδυ ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, ενώ θέση στην εξάδα έδειχναν να κλειδώνουν οι Γιώργος Τσίπρας και Ευάγγελος Αντώναρος, με τον γνωστό δημοσιογράφο από την ψυχαγωγία Δημήτρη Παπανώτα να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. Ψηλά κινείται και ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης.

Στη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονία επιβεβαιώθηκαν και εκεί τα φαβορί, με την εκπρόσωπο Τύπου Δώρα Αυγέρη και την Δώρα Τσαμπάζη να φεύγουν μπροστά από τους άλλους υποψήφιους από νωρίς, με την πρώτη να ποντάρει και στις ηλεκτρονικές ψήφους όπου φαίνεται να έχει καταγράψει πολύ καλή επίδοση.

Στη Δυτική Ελλάδα το ισχυρό χαρτί ήταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος φαίνεται να εξασφαλίζει μια θέση στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ. Στη Δυτική Μακεδονία η Ολυμπία Τελιγιωρίδου επικράτησε από νωρίς χθες το βράδυ στην περιφέρειά της αλλά και ο πρώην Βουλευτής, Μάριος Κάτσης στην Ήπειρο.

Στην Στερεά Ελλάδα, υψηλές επιδόσεις φέρονται να έχουν σημειώσει η γιατρός Ελευθερία Γκλέτσου και ο επιχειρηματίας και πρώην παίκτης του «Survivor», Νάσος Παπαργυρόπουλος.

Ψηλά βρέθηκαν στην προτίμηση των Κρητικών ο Βασίλης Κασσελάκης,(εξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ) η Μαρία Καλουδιώτη και η Μαρία Τζωρακάκη.

Πάντως, τόσο ο νυν Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, όσο και ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας ψήφισαν ηλεκτρονικά χθες, λόγω απουσίας τους στο εξωτερικό.

Από την Περιφέρεια της Αττικής εκλέγονται 12 υποψήφιοι, από τη λίστα των αποδήμων 2, από την Κεντρική Μακεδονία 4, τη Θεσσαλία 3, τη Δυτική Ελλάδα 3, την Κρήτη 2, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2, την Πελοπόννησο 1 υποψήφιος. Αντίστοιχα 1 υποψήφιος εκλέγεται στη Στερεά Ελλάδα, στο Νότιο Αιγαίο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Συνολικά, θα εκλεγούν 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές.
Άλλα 5 πρόσωπα θα αποφασιστούν από τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ αυτοδίκαια συμμετέχουν στις εκλογές της 9ης Ιουνίου οι δύο νυν ευρωβουλευτές του κόμματος Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός δεν έφτασε στα επίπεδο των προεδρικών εκλογών ούτε καν στη συμμετοχή του περασμένου Σεπτεμβρίου. Τον Στέφανο Κασσελάκη είχαν ψηφίσει στο Β γύρο 74.000 μέλη από τις 200.000 που ήταν συνολικά εγγεγραμμένα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook