Το ψηφοδέλτιό για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας (15/4/24) η ΝΔ

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές, περιλαμβάνει 42 γυναίκες και άνδρες και στο πλαίσιο της παρουσίασής του, μίλησε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «ψηφίζουμε για μια ισχυρή ΝΔ σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

Ανάμεσα στους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματα των Φρέντι Μπελέρηκαι Ελεονώρας Μελέτη, ενώ υποψήφιοι είναι επίσης οι ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Βούλα Πατουλίδου, οι δημοσιογράφοι Γιώργος Αυτιάς, Γιώργος Μουρούτης και Νίκος Στέφος, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, η Εφη Χριστοφιλοπούλου κ.α.

Την εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών παρουσίασε η Αριστοτελία Πελώνη, ενώ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κάλεσε τους πολίτες να δώσουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ είπε ότι πρέπει να πάρουμε τις ευρωεκλογές στα σοβαρά και να ξορκίσουμε τη χαλαρή ψήφο. «Στα 50 χρόνια της ΝΔ πρέπει να κάνουμε δώρο στην παράταξη μας μια ακόμα μεγάλη νίκη» είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε: «Ακούω πολλούς να λένε «θέλω να στείλω μήνυμα». Σηκώνω το γάντι και απαντώ: στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές».

Όσον αφορά το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είπε ότι αυτό εξηγεί γιατί η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Η ΝΔ είναι μια μεγάλη κοίτη που συνενώνει όλες τις δυνάμεις του ελληνισμού» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία:
Αβραμίδου Σεραφίνα
Αγγελόπουλος Μιχαήλ (Μιχάλης)
Αρχοντίδου Βασιλική (Βανέσα)
Αυτιάς Γεώργιος
Βεζυργιαννίδης Ιωάννης
Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη Ελισσάβετ (Ελίζα)
Δάκης Γεώργιος
Δεκόλης Ιωάννης
Δήμας Πύρρος
Δούνια Παναγιώτα (Νόνη)
Εξαδάκτυλος Αθανάσιος
Ζαμπούκας Ανδρέας
Καρανικόλας Σπυρίδων
Καραχάλιος Θεόφιλος
Κατσαούνης Δημήτριος
Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ
Κοντοζαμάνης Βασίλειος
Κουρή – Καλλέργη Όλγα
Κουτσουπιά Μαρία – Ωραιοζήλη
Κρυσταλλίδου Θεοπίστη (Πίστη)
Κυμπουρόπουλος Στυλιανός
Μεϊμαράκης Ευάγγελος – Βασίλειος
Μελέτη Ελεονώρα
Μουρούτης Γεώργιος
Μπελέρης Διονύσιος – Φρέντης
Μπλιούμης Γεώργιος
Ναούμης Νικόλαος
Ομράν – Κουκουβιτάκης Ταμέρ – Ορέστης
Παράσχου Ανδρούλα (Άντρη)
Πατουλίδου Παρασκευή (Βούλα)
Ρογδάκη Άννα – Μαρία
Σακελλάρης Βασίλειος
Σέρμπος Σωτήριος
Σούλογλου Νουρτζάν
Σπυράκη Μαρία
Στέφος Νικόλαος
Τρακατέλλη Λυδία – Αντωνία
Τσιόδρας Δημήτριος
Τσουχαντάρης Αθανάσιος
Φλέσσα Βασιλική (Βίκυ)
Χριστοπούλου Παναγιώτα – Νιόβη
Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή (Εύη)

Οι δηλώσεις των υποψηφίων
Ο Γιώργος Αυτιάς, είπε: «Μόλις επέστρεψα από την Αμερική που έζησα τον ελληνισμό… Ο ελληνισμός της Αμερικής ψηφίζει ΝΔ! Όλος ο πλανήτης ψηφίζει ΝΔ» είπε ο Γιώργος Αυτιάς και χειροκροτήθηκε από το κοινό.
«Θα τους αλλάξουμε τους νόμους στην Ευρώπη και θα τους φτιάξουμε για την Ελλάδα! Για την πατρίδα» είπε ο Γιώργος Αυτιάς. «Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια»!

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είπε: «Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν τον πρώτο λόγο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα»…

Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, είπε μεταξύ άλλων: «Μέσα σε λίγες μέρες έγινα πατέρας για 5η φορά και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, θα την τιμήσω. Θα αγωνιστώ για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας στην Ευρώπη, για τα αδέρφια μας στη Βόρεια Ήπειρο. Πέτρος μου, ο μπαμπάς θα δικαιωθεί» είπε, απευθυνόμενος στον γιο του Φρέντι Μπελέρι.

Στον Φρέντι Μπελέρη αναφέρθηκε στη συνέχεια και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν θα υπάρξει ένταξη της Αλβανίας χωρίς δίκαιη δίκη του Φρέντι Μπελέρη…

Μπελέρης: «Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική, αλλά για τη Δημοκρατία»

Ο Φρέντι Μπελέρης ανακοινώθηκε επίσημα ως υποψήφιος, με χειροκροτήματα ενώ ο ίδιος είναι κρατούμενος στις Αλβανικές φυλακές. ΓΙ αυτό στην αίθουσα συμβολικά υπήρχε μια άδεια καρέκλα…

Σε ηχογραφημένο μήνυμά του, ο Φρέντι Μπελέρης ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που του προσέφερε την ευκαιρία να είναι υποψήφιος αλλά κυρίως για την αμέριστη στήριξη που του προσέφερε όλους αυτούς του μήνες που είναι φυλακισμένος.

Όπως είπε στο μήνυμα του μέσα από τη φυλακή : «Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους […]Ε ίναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Τα αδέρφια μου που μετά από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώματα, την τιμή και τις περιουσίες τους».
«Καλώ κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίξει τον Πρωθυπουργό που χτίζει με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.» κατέληξε ο Φρέντι Μπελέρης

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είπε ότι βρέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο «γιατί εσείς το αποφασίσατε. Σήμερα είμαι εδώ… Από το πρώτο λεπτό δε σταμάτησα να δουλεύω για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Δε σταμάτησα να γίνομαι η φωνή σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είμαι περήφανος χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου».

Η Ελεονώρα Μελέτη είπε: Ο πρωθυπουργός θέλει να δει τις γυναίκες σε ισότιμη θέση στην κοινωνία. Γνωρίζοντας και ο ίδιος την ευαισθητοποιησή μου για ζητήματα με γυναίκες με προσκάλεσε… Με τη στήριξη του συζύγου μου, αποφασίσαμε πως είναι χρέος μου να προσπαθήσω. Η προσέγγισή μου θα είναι κυρίως ανθρωπιστική… Θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική και το χρωστάω και στην εξάχρονη κόρη μου που έχει μάθει να διεκδικεί όσα της αξίζουν».

Η Μαρία Σπυράκη είπε μεταξύ άλλων: «Πάμε να πείσουμε τους πολίτες που θέλουν λύσεις, να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα για εμάς και τα παιδιά μας».

Η Βίκυ Φλέσσα είπε: «Χαίρω που συμμετέχω και πάλι με επίγνωση και αίσθημα ευθύνης, σε αυτή την κοινή μας προσπάθεια στη ΝΔ για να υπάρξει μία εκπροσώπηση στην Ευρώπη επάξια του ελληνικού πολιτισμού». «Σήμερα έχω τα γενέθλιά μου και αποκτά για μένα μια ιδιαίτερη αξία αυτή τη μέρα» πρόσθεσε η Βίκυ Φλέσσα και ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και καλή επιτυχία.

Η Βούλα Πατουλίδου είπε μεταξύ άλλων: «9 Ιουνίου θα κληθούμε για κάτι συγκεκριμένο. Εθνική υπόθεση είναι η Ευρωβουλή… Μου είπαν να πω για την Ελλάδα ρε γαμώτο δε θα το πω. Γιατί αυτό ειπώθηκε μετά από επιτυχία. Αν είναι να ειπωθεί, θα ειπωθεί 9 Ιουνίου του βράδυ».

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη
«Σε αυτό το ευρωψηφοδέλτιο συναντώνται άνθρωποι από διαφορετικές διαδρομές, εκπροσωπώντας κάθε γωνιά του ελληνισμού παγκοσμίως και μπορούν να συστεγάζονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη». «Αυτό είναι το ευρωψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τον κόσμο να δώσει ιδιαίτερη σημασία σε εκείνους που δεν είναι «πιο γνωστοί».

«Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης, εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και φέρνουμε πιο κοντά την πατρίδα μας στην Ευρώπη» τόνισε.

Ο ίδιος είπε ότι στις Ευρωεκλογές «ψηφίζουμε για μια ισχυρή ΝΔ σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

«Η Ελλάδα ξαναβρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Δώσαμε πολλές μάχες. Από τη μεγάλη πρόκληση του covid και καταφέραμε και πετύχαμε την μεγαλύτερη επανάσταση με τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης που φέρει και τη σφραγίδα της Ελλάδας».

«Το Μάρτιο του 2020 ήρθαμε αντιμέτωποι με απρόκλητη εισβολή, υπερασπιστήκαμε τα σύνορά μας και αγωνιστήκαμε πολύ να αλλάξει η προσέγγιση της Ευρώπης στο ζήτημα του μεταναστευτικού».
«Η Ευρώπη δοκιμάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κρίση στη Μέση Ανατολή. Την επόμενη μέρα θα πρέπει να θέσουμε στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο πρωτοβουλία για κοινή χρηματοδότηση αμυντικών δαπανών από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό».

«Το δημογραφικό δεν αποτελεί μόνο ελληνική πρόκληση αλλά ευρωπαϊκή» είπε ο πρωθυπουργός.

«Οι Ευρωεκλογές είναι μια εθνική κάλπη που θα έχει πολιτικό αντίκτυπο. Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει ήδη συμμετοχή από 111 χώρες, πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο.

Ο ίδιος τόνισε ότι από την αντιπολίτευση υπάρχει η εμμονή «να πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν είναι πρόταση» και κάλεσε όλους να πάρουν τις ευρωεκλογές στα σοβαρά και να αποφύγουμε την χαλαρή ψήφο.

«Το βράδυ της 9η Ιουνίου να πετύχουμε ακόμα μία μεγάλη νίκη. Το χρωστάμε στη ΝΔ στα 50 της χρόνια να της κάνουμε ένα μεγάλο δώρο: Πρώτη δύναμη στην Κεντροδεξιά της Ευρώπης, για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει»! κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε εδώ όλη την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ:

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Ωδείο Αθηνών, Δευτέρα 15 Απριλίου 2024.
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook