Αύξηση στο ποσοστό της καταγράφει η ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, μέγιστο πρόβλημα η ακρίβεια. Στο 22% οι θετικές γνώμες για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ , στο 9% για εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ, στο 6% για του ΠΑΣΟΚ .

Στις 16,9 μονάδες η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με την ακρίβεια να κυριαρχεί ανάμεσα στα προβλήματα των πολιτών, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Mega:

Στην εκτίμηση ψήφου σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με 32,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,4%, το ΠΑΣΟΚ με 12% και το ΚΚΕ με 9,8%. Η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 8,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, η Νίκη με 3,6% και η Νέα Αριστερά με 3,1%.


Στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 26,8% έναντι 12,8% του ΣΥΡΙΖΑ, 9,9% του ΠΑΣΟΚ και 8,1% του ΚΚΕ. Ακολουθεί με 6,8% η Ελληνική Λύση, με 3,5% η Πλεύση Ελευθερίας, με 3% η Νίκη.

Η γνώμη των πολιτών για τα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων
Ενδιαφέρουν παρουσιάζει το ερώτημα σχετικά με την απήχηση που έχουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις Ευρωεκλογές. Εκείνο της ΝΔ συγκεντρώνει 22% θετικές γνώμες, του ΣΥΡΙΖΑ 9%, του ΠΑΣΟΚ 6% και του ΚΚΕ 3%. Τα ψηφοδέλτια της Ελληνικής Λύσης και Νίκης συγκεντρώνουν το 1%.

Τα σημαντικότερα προβλήματα – Κυριαρχεί η ακρίβεια
Ως σημαντικότερο πρόβλημα των πολιτών καταγράφεται η ακρίβεια σε ποσοστό 33% και ακολουθεί η οικονομία με 27%, η κρίση θεσμών με 7%, η εγκληματικότητα με 6% και η ανεργία με 5%.

Η πορεία της χώρας
Προς τη λάθος κατεύθυνση, απαντά το 64%, ενώ το 31% απαντά πως βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός – Μητσοτάκης πρώτος – Ο κανένας δεύτερος
Στη ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 35% και ακολουθεί ο… κανένας με 33%. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ποσοστό 9% και από 5% ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Νίκος Ανδρουλάκης.


Στις εντυπώσεις από την κυβέρνηση στο ζήτημα της αντιμετώπισης του πληθωρισμού το 70% λέει μάλλον αρνητικές ενώ στο ζήτημα της εγκληματικότητας το 78% μάλλον αρνητικές.

Οι επιδόσεις της κυβέρνησης
Οι πολίτες εκτιμούν θετικά τις κυβερνητικές επιδόσεις σε θέματα όπως η προσέλκυση τουρισμού, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η αμυντική θωράκιση και η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Από την άλλη, οι πολίτες βγάζουν κόκκινη κάρτα στην κυβέρνηση σε θέματα όπως η εγκληματικότητα (78% αρνητικές γνώμες), η αντιμετώπιση της διαφθοράς (74% αρνητικές γνώμες), η αντιμετώπιση του πληθωρισμού και η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (70% αρνητικές γνώμες).

Αξιολόγηση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης
Το 32% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση, με το 62% να την αξιολογεί αρνητικά. Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, θετικά αξιολογεί το 14% των ερωτηθέντων την αξιωματική αντιπολίτευση και αρνητικά το 75%.

Αξιολόγηση Μητσοτάκη και Κασσελάκη
Θετική είναι η γνώμη για τον πρωθυπουργό στο 38% των ερωτηθέντων, ενώ αρνητικά απαντά το 57%.
Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 20% τον αξιολογεί θετικά και το 70% αρνητικά.

Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών
Προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 41% και ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 40%.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταλαμβάνει 36%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης «πιάνει» 33%. Πέμπτης βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης (27%) και έκτος ο Κυριάκος Βελόπουλος (26%). Ο Αλέξης Χαρίτσις καταγράφει ποσοστό 22% και ακολουθεί ο Δημήτρης Νατσιός με 10%. Τέλος, ο Βασίλης Στίγκας βρίσκεται στο 4%.

Ενδιαφέρον για τις εκλογές
«Πολύ» και «αρκετά», απαντά το 66%, ενώ «όχι και τόσο» και «καθόλου» το 34%.

Στο ερώτημα αν το αποτέλεσμα θα δημιουργήσει προβλήματα πολιτικής σταθερότητας το 65% λέει δεν υπάρχει ενώ το 32% υπάρχει.

Η ταυτότητα της έρευνας

Δείτε την παρουσίαση στο κεντρικό δελτίο του MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook