Σε κατάσταση"κόκκινου" συναγερμού έχει τεθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λόγω της τεταμένης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι συσκέψεις στη ΓΑΔΑ είναι συνεχείς, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη ακόμα μία σύσκεψη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αξιωματικούς της Ασφάλειας.

Μετά και τα «μπλόκα» που έστησαν το βράδυ της Δευτέρας αντιεξουσιαστές στου Ζωγράφου ψάχνοντας για αστυνομικούς, αλλά και την επίθεση στην Καισαριανή με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, το υπουργείο εξετάζει μέτρα φύλαξης και αποτροπής νέων επιθέσεων.

Μεταξύ άλλων, εξετάζει να υπάρξει ενίσχυση στατικών δυνάμεων – σκοπιές σε πιθανούς στόχους και «χαρτογράφηση» υποψήφιων στόχων, αύξηση περιπολιών (ΔΙ.ΑΣ. – Άμεση Δράση – ΟΠΚΕ), ενώ υπάρχουν διαταγές για εγρήγορση – έγκαιρη ειδοποίηση προς ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων που ενδεχομένως βάλλονται.

Επιπλέον, αυξημένα μέτρα αναμένεται να ληφθούν για Αστυνομικά Τμήματα (Λαμία, Ζωγράφου, Ακρόπολης κ.ά.), Δικαστικούς στόχους (Εφετείο, Ευελπίδων, Υπ. Δικαιοσύνης κ.ά), το Νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας και θα βρίσκονται 110 αστυνομικοί το 24 ώρες το εικοσιτετράωρο αλλά και Εμπορικούς δρόμους – Πολυκαταστήματα (Ερμού, Πατησίων, Μαρούσι κ.ά.) και οικίες αξιωματούχων, Δικαστικών, Αστυνομικών.

«Μπλόκα» αντιεξουσιαστών στου Ζωγράφου – Έψαχναν αστυνομικούς

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό, δείγμα των επιθετικών προθέσεων μερίδας ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στου Ζωγράφου.

Λίγο μετά τις 22:00, περίπου 100 άτομα βγήκαν από την φοιτητική εστία στην οδό Ούλωφ Πάλμε και σταματούσαν διερχόμενα αυτοκίνητα, ζητώντας από τους επιβάτες τις ταυτότητές τους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν πρόκειται για αστυνομικούς!

Το γεγονός έγινε άμεσα αντιληπτό και στο σημείο κλήθηκαν διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς και αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Οι αστυνομικοί παρατάχθηκαν έξω από την εστία και είχαν λάβει εντολή να επέμβουν σε περίπτωση που διαπίστωναν παρόμοια ενέργεια, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Ο κύριος όγκος των αντιεξουσιαστών, μετά την εμφάνιση της αστυνομίας στο σημείο, επέστρεψε στο εσωτερικό της εστίας, ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν επί της Ούλωφ Πάλμε για 40 περίπου λεπτά και στην συνέχεια αποχώρησαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοια κίνηση αναρχικών είχε καταγραφεί στο επεισόδια που ακολούθησαν της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη 2008.

Μαυροειδάκος: Κίνδυνος να έχουμε νεκρό αστυνομικό

Για το κίνδυνο έξαρσης της βίας και τον φόβο τρομοκρατικής ενέργειας με θύμα αστυνομικό προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο ΓΓ. των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

 «Το κλίμα είναι βαρύ, μην έχουμε νεκρό αστυνομικό» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε από τέτοια άτομα, επαγγελματίες είμαστε» ξεκαθάρισε όμως.

«Κάποιοι θέλουν να βάψουν τα χέρια τους με αίμα αστυνομικού νομίζοντας ότι κάνουν επανάσταση, φαίνεται και στην επίθεση στο ΑΤ Καισαριανής» τόνισε ο ΓΓ. των Ειδικών Φρουρών.

«Μας ανησυχεί τυχόν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά δε φοβόμαστε θρασύδειλα άτομα που χτυπάνε και μπαίνουν στο λαγούμι τους. Πάνω από 1000 άτομα νομίζουν ότι κάνουν επανάσταση, ανησυχούμε μήπως έχουμε έξαρση» εξήγησε.

Για τους ελέγχους στοιχείων σε αυτοκίνητα από αναρχικούς το βράδυ της Δευτέρας στου Ζωγράφου, ο κ. Μαυροειδάκος ανέφερε ότι παρόμοιο περιστατικό έγινε και στο Βύρωνα. «Σκεφτείτε να ήταν συνάδελφος μου με την οικογένεια του μέσα σε ένα από αυτά τα αυτοκίνητα. Ζητούσαν στοιχεία, ταυτότητες. Είναι εικόνες ντροπής για κράτος δικαίου» σημείωσε.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook