Πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού Κοινοβουλίου έλαβε χώρα τέτοιας βιαιότητας επεισόδιο. Συνελήφθη για αυτόφωρο κακούργημα, που δεν χρειάζεται άρση ασυλίας , ο Κων. Φλώρος με εντολή του προέδρου της Βουλής.

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έφτασε λίγο μετά στις 19.15 το απόγευμα ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, για την επίθεση που έκανε το πρωί στη Βουλή, σε βάρος του βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης» Βασίλη Γραμμένου.

Σε βάρος του βουλευτή ο εισαγγελέας άσκηση ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ).

Το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα που επικαλέστηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής για τη σύλληψη του Κωνσταντίνου Φλώρου , αναφέρει ότι : “Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους ,τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος”.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε μετά την δίωξη στον ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία. Μέχρι την απολογία του θα παραμείνει κρατούμενος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, που διάβασε στο περιστύλιο της Βουλής ο Κώστας Χήτας από την «Ελληνική Λύση», ο Βασίλης Γραμμένος που δέχθηκε την επίθεση έχει:

«Κάταγμα ρινικών οστών. Διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης. Τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής. Άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός».

Η σύλληψη 

Το μεσημέρι και μετά το επεισόδιο συνελήφθη ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος που επιτέθηκε και γρονθοκόπησε έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής τον επίσης βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

Ο βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, καθώς ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας έκρινε ότι έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του και η ποινή φτάνει τα 10 χρόνια. Επισήμανε μάλιστα ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».

Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν αρχικά στο φρουραρχείο του Κοινοβουλίου και στην συνέχεια τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ στην λεωφόρο Αλέξάνδρας.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, δεν υπάρχει ακόμα σύλληψη, ενώ αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Όπως λένε οι νομικοί εκπρόσωποι του πρώην βουλευτή των «Σπαρτιατών» μπορεί από την Βουλή να υπάρχει παραπομπή για κακούργημα, ωστόσο ο Εισαγγελέας είναι εκείνος που θα αποφανθεί για το νομικό χαρακτηρισμό της υπόθεσης.

Πως ξεκίνησε το επεισόδιο

Το επεισόδιο ξεκίνησε από την Ολομέλεια της Βουλής όπου εξεταζόταν η άρση της ασυλίας του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου για επιθέσεις που είχε δεχθεί μέσω διαδικτύου από τρολ πίσω από τα οποία υποστηρίζει ότι είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Καρέ καρέ η επίθεση
Τον βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο προσπάθησε να συγκρατήσει συνάδελφός του όπως βλέπετε στις φωτογραφίες αλλά ήταν αδύνατον.


Μόλις βγήκαν από την αίθουσα της Ολομέλειας και ενώ βρίσκονταν στις σκάλες άρχισαν να ανταλλάσουν ύβρεις και ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος δέχτηκε επίθεση από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ο οποίος αρχικά τον έπιασε από το λαιμό και τον έριξε κάτω και τον γρονθοκόπησε.


Ο κ. Γραμμένος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο ιατρείο και στη συνέχεια στο ΓΝΑ καθώς αισθάνθηκε ζαλάδα.


Ο διάλογος που προηγήθηκε σύμφωνα με τον κ. Φλώρο:
Κωνσταντίνος Φλώρος : Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
Β. Γραμμένος : Βούλωσε το εσύ σκουπίδι
Κ. Φλώρος : Άντε
Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@στ@.
Οι βουλευτές παρακολουθούσαν το επεισόδιο αποσβολωμένοι.

«Αναπαράγουν έναν δήθεν διάλογο μεταξύ Φλώρου και Γραμμένου – Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη»

Πάντως η πλευρά της Ελληνικής Λύσης αναφέρει ότι δεν ισχύουν οι παραπάνω διάλογοι.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης αναφέρει: «Εδώ και αρκετή ώρα, διακινείται σε όλα τα sites ένας ευφάνταστος δήθεν διάλογος, μεταξύ του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου και του Βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου. Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος -για κακούργημα πλέον- αλλά και κάποιοι “καλοθελητές”, που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης. Καλούμε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να απέχουν από την αναπαραγωγή του, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη».

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου “Δημιουργική Ελλάδα, ενίσχυση του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και δημιουργικού τομέα, ίδρυση φορέα για το βιβλίο και λοιπές διατάξεις για τον σύγχρονο πολιτισμό”, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Νωρίτερα από τη Βουλή και ο Κυριάκος Βελόπουλος αντέκρουσε ότι ο Β.Γραμμένος είχε εξυβρίσει τον Κων. Φλώρο. Ο Κυριάκος Βελόπουλος σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες σημείωσε πως ο ίδιος αποκλείει ο βουλευτής του να εξύβρισε την μητέρα του Κ. Φλώρου και πρόσθεσε πως «αν είχε βρίσει μάνα που είναι ότι ιερότερο θα του είχα “πάρει το κεφάλι” εγώ ο ίδιος».

Στράτος Σιμόπουλος: Περιγράφει καρέ -καρέ όσα αδιανόητα έγιναν στη Βουλή
Ο Στράτος Σιμόπουλος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο Live News για τα όσα έγιναν μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Τασούλας: Κτηνώδης συμπεριφορά

Μετά το πρωτοφανές επεισόδιο ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, διέταξε την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Φλώρου από το κοινοβούλιο με τη συνδρομή της φρουράς ενώ εισηγήθηκε στο Σώμα τον 15θήμερο αποκλεισμό του ανεξάρτητου βουλευτή από κάθε εργασία της Βουλής.

Η παρέμβαση του κ. Τασούλα έγινε την στιγμή που ο Κ. Φλώρος συνέχιζε τους τραμπουκισμούς, καθώς όταν στο βήμα της Ολομέλειας ανέβηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος προκειμένου να καταγγείλει την επίθεση, ο ανεξάρτητος βουλευτής εμφανίστηκε στην είσοδο της αίθουσας φωνάζοντας ότι η επίθεση του ήταν δικαιολογημένη καθώς του έβριζαν την μητέρα.

Ο κ. Τασούλας ανεβαίνοντας στην έδρα είπε: «Δυστυχώς ο κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά και είναι επιεικής γιατί όταν τον φτιάχναμε θεωρούσαμε ότι απευθυνόμαστε σε νοήμονες. Ζητώ την άδεια του Σώματος για να απομακρύνω τον βουλευτή με την φρουρά για 15 ημέρες από τις εργασίες του Σώματος. Θα ήθελα την άδειά σας. Είναι χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνώδους συμπεριφοράς του. Προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας του. Ποινή χάδι αλλά δεν υπάρχει κάτι βαρύτερο δυστυχώς. Προφανώς θα παραπεμφθεί και στην επιτροπή δεοντολογίας».

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας όπως ενημέρωσε αργότερα το σώμα της Βολής, έδωσε εντολή στη Φρουρά να οδηγηθεί ο Κωνσταντίνος Φλώρος στις Αρχές για αυτόφωρο κακούργημα.

Ο Βασίλης Γραμμένος είναι βουλευτής, εκλεγμένος στην Περιφέρεια Α Αθήνας με την Ελληνική Λύση και πιο συγκεκριμένα διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook