Oι βουλευτές σημειώνουν ότι η Νίκη Κεραμέως έχει προχωρήσει -μέσω απευθείας αναθέσεων και χωρίς διαγωνισμό- σε συνολική δαπάνη ύψους 528.000 ευρώ προς συγκεκριμένη εταιρεία για την παραγωγή των μαγνητοσκοπημένων μαθημάτων

Ερώτηση προς τη υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις προς δύο ιδιωτικές εταιρείες συνολικής αξίας περίπου 700.000 για τα μαγνητοσκοπημένα μαθήματα που μεταδίδονται από την ΕΡΤ2 και την καμπάνια «Μαθαίνουμε Ασφαλείς», κατέθεσαν 47 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές σημειώνουν ότι η Νίκη Κεραμέως έχει προχωρήσει -μέσω απευθείας αναθέσεων και χωρίς διαγωνισμό- σε συνολική δαπάνη ύψους 528.000 ευρώ προς συγκεκριμένη εταιρεία για την παραγωγή των μαγνητοσκοπημένων μαθημάτων για μαθητές και μαθήτριες δημοτικού, τα οποία προβάλλονται στην ΕΡΤ2.

Επίσης, τονίζουν, η υπουργός Παιδείας, αξιοποιώντας τις διατάξεις που «διευκολύνουν» τις απευθείας αναθέσεις με πρόσχημα την πανδημία, παρακάμπτοντας κάθε προβλεπόμενη διαδικασία περί δημόσιων συμβάσεων, έχει αναθέσει σε μια εταιρεία διαδικτυακής και ηλεκτρονικής επικοινωνίας -πάλι δίχως διαγωνισμό- την καμπάνια του υπουργείου Παιδείας «Μαθαίνουμε Ασφαλείς», τη δημιουργία της ιστοσελίδας «Μαθαίνουμε στο Σπίτι», όπως και την παραγωγή γραφικού υλικού για αναρτήσεις στα social media του υπουργείου και της υπουργού. Η συνολική δαπάνη ξεπερνά τις 160.000 ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω, οι 47 βουλευτές ζητούν από την υπουργό Παιδείας να παρουσιάσει τα κριτήρια επιλογής των συγκεκριμένων δυο εταιρειών, ενώ ρωτούν αν υπήρχαν άλλες προσφορές για τις συγκεκριμένες δράσεις του υπουργείου Παιδείας.

Επίσης, όσον αφορά την παραγωγή μαγνητοσκοπημένων μαθημάτων, οι βουλευτές ζητούν να μάθουν γιατί δεν αξιοποιήθηκαν οι υποδομές, η τεχνογνωσία και το προσωπικό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και αν εξετάστηκε το κόστος αυτής της επιλογής, όπως και γιατί δεν αξιοποιήθηκε η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, δηλαδή ο σχετικός φορέας του υπουργείου Παιδείας, η οποία από το 2017 έχει συνάψει Σύμφωνο Συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Όσον αφορά τη δημιουργία ιστοσελίδων και επικοινωνιακής καμπάνιας, ρωτούν γιατί δεν αξιοποιήθηκαν οι υπάρχουσες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και αντ’ αυτού προτιμήθηκε συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία.

Οι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση:

1. Φίλης Νικόλαος
2. Τζούφη Μερόπη
3. Αβραμάκης Ελευθέριος
4. Αγαθοπούλου Ειρήνη-Ελένη
5. Αμανατίδης Ιωάννης
6. Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
7. Αυγέρη Δώρα
8. Αυλωνίτης Αλέξανδρος- Χρήστος
9. Βαρδάκης Σωκράτης
10. Γκιόλας Ιωάννης
11. Δρίτσας Θεόδωρος
12. Ελευθεριάδου Σουλτάνα
13. Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος
14. Ζουράρις Κωνσταντίνος
15. Ηγουμενίδης Νικόλαος
16. Θραψανιώτης Εμμανουήλ
17. Καλαματιανός Διονύσιος
18. Καλλιόπη Βέττα
19. Καρασαρλίδου Φρόσω
20. Κασιμάτη Νίνα
21. Κάτσης Μάριος
22. Καφαντάρη Χαρά
23. Κυριακή Μάλαμα
24. Λάππας Σπύρος
25. Μαμουλάκης Χαράλαμπος
26. Μάρκου Κωνσταντίνος
27. Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
28. Μπάρκας Κωνσταντίνος
29. Μωραΐτης Αθανάσιος
30. Νοτοπούλου Αικατερίνη
31. Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
32. Παπαδόπουλος Αθανάσιος
33. Πέρκα Θεοπίστη
34. Πολάκης Παύλος
35. Πούλου Παναγιού
36. Σαντορινιός Νεκτάριος
37. Σαρακιώτης Ιωάννης
38. Σκουρολιάκος Πάνος
39. Σκούφα Ελισσάβετ
40. Συρμαλένιος Νικόλαος
41. Τελιγιορίδου Ολυμπία
42. Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
43. Φάμελλος Σωκράτης
44. Φωτίου Θεανώ
45. Χαρίτου Δημήτρης
46. Χρηστίδου Ραλλία
47. Ψυχογιός Γεώργιος

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook