Πάνω από το όριο του 33% βρίσκεται η ΝΔ με διαφορά 18,7 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MARC για το «Πρώτο Θέμα»

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της MARC που δημοσιεύεται στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, στο ΠΑΣΟΚ προκύπτει περαιτέρω πτώση ενώ η Ελληνική Λύση βρίσκεται στην τέταρτη θέση με το ΚΚΕ να ακολουθεί.

Πιο συγκεκριμένα :
Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 33,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 14,7%, ενώ το μέχρι πρότινος δεύτερο, ΠΑΣΟΚ, καταλαμβάνει το 11,4%.

Η Ελληνική Λύση «φλερτάρει» με διψήφιο ποσοστό (9,8%) με πέμπτο κόμμα να αποτελεί το ΚΚΕ με 8,5%. Η Πλεύση Ελευθερίας δυναμώνει, «γράφοντας» 5,3% ενώ η Νίκη με 3,4% ενδέχεται να εκλέξει ευρωβουλευτή.
Η Νέα Αριστερά βρίσκεται στο 2,5%, ενώ οι Σπαρτιάτες ένα 2,4% χωρίς αντίκρισμα, μιας και η Δικαιοσύνη έβαλε «φρένο» στην κάθοδό τους στις Ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου «πιάνει» 2,2% και οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου, 1,7%.

Αναφορικά με την κομματική εγγύτητα που αισθάνονται οι πολίτες το 32,5% του δημοσκοπικού δείγματος απάντησε ότι βρίσκεται πιο κοντά στη Ν.Δ., ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 12,9% και για το ΠΑΣΟΚ 10,9%. Επονται η Ελληνική Λύση με 8%, το ΚΚΕ με 7,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,9%, ενώ ακόμη χαμηλότερα βρίσκονται τα υπόλοιπα κόμματα και ένας στους 11 (10,9%) απαντά ότι δεν νιώθει κοντά σε κάποιο κόμμα.


Δημοφιλία – Εμπιστοσύνη πολιτικών αρχηγών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει σε δημοφιλία και αποσπά πολύ μεγάλο προβάδισμα στην έκφραση εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του από τους πολίτες. Ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ. έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θετικής γνώμης (42,3%) και το μικρότερο στις αρνητικές γνώμες (57%) ανάμεσα στους 10 ηγέτες ισάριθμων κοινοβουλευτικών κομμάτων που μέτρησε η Marc.

Στη δεύτερη θέση (με 35,9%) κατατάσσεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ακολουθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου (με 33,6%). Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πλασάρισμα στην τέταρτη θέση (27%) του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος προηγείται με βραχεία κεφαλή από τον Νίκο Ανδρουλάκη (26,9%) αλλά και από τον Στέφανο Κασσελάκη (25,9%). Χαμηλότερα κινούνται ο Κυριάκος Βελόπουλος (25%), ο Αλέξης Χαρίτσης (20,2%), ο Δημήτρης Νατσιός (12,8%) και ο Βασίλης Στίγκας (7,5%).


Στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται περισσότερο το 37,6% υπέδειξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι ο μόνος που συγκεντρώνει ποσοστό που υπερβαίνει τη δύναμη του κόμματός του στην πρόθεση ψήφου. Πολύ πίσω στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης με 10,3% και ακολουθούν ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6,7%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6,2%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 5,5%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 4,9%, ο Δημήτρης Νατσιός με 1,5%, ο Ανδρέας Λοβέρδος με 1,3%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 1% και ο Βασίλης Στίγκας με 0,4%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook