Την αποφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, παρά την αντίθεση εισαγγελική πρόταση.

Ο αντεισαγγελέας Εφετών Λαμίας Νικήτας Θεολογίτης άσκησε έφεση στο βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο κρίθηκε ότι μπορεί να αποφυλακιστεί με 3 περιοριστικούς όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει καταδικασθεί για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”  σε κάθειρξης 13 ετών και 6 μηνών.

Ειδικότερα, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε αποφυλακιστέος με τους περιοριστικούς όρους της:

1) απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής,

2) εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τόπου διαμονής του (Πεύκη) μια φορά τον μήνα και

3) μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία  καταδικάστηκε και φυλακίστηκε.

Ο εισαγγελέας κ. Θεολογίτης, άσκησε έφεση, με το βασικό επιχείρημα ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υφ΄ όρων απόλυσή του μετά την έκτιση μέρους της ποινής του.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το σκεπτικό του η αρθρογραφία Μιχαλολιάκου και οι  απόψεις του μετά την καταδίκη του για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε στην εγκληματική δράση της ΧΑ, υπέρ της ναζιστικής ιδεολογίας και του ναζιστικού μορφώματος, καταδεικνύουν την κακή διαγωγή του και την επικινδυνότητά του για την τέλεση νέων εγκλημάτων, εφόσον αποφυλακιστεί. Την ίδια άποψη ότι είναι αμετανόητος είχε αναπτύξει και ο εισαγγελέας στο Δικαστικό Συμβούλιο που τελικά έκρινε υπέρ της αποφυλάκισης του

Η εισαγγελική πρόταση θα εισαχθεί  στο δικαστικό συμβούλιο Εφετών Λαμίας , που θα λάβει και την τελική απόφαση. Αν συμφωνήσει με την εισαγγελική πρόταση τότε η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου θα ακυρωθεί και ο ίδιος θα βρίσκεται σε συνθήκες κράτησης έως ότου εκπνεύσει ο χρόνος έκτισης της ποινής του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook