Ανδρουλάκης: «Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι εκτός ελέγχου και η κυβέρνηση επιστρατεύει “μπαλώματα”»
Με “μπαλώματα” και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν αντιμετωπίζονται οι τεράστιες ανάγκες για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το Ρέθυμνο
Στον νομό Ρεθύμνου περιοδεύει σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Το πρωί επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας στο Σπήλι, το οποίο υπολειτουργεί, καθώς μέρος των κτιριακών του υποδομών έχει κριθεί ακατάλληλο.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε επιπλέον ότι με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης είναι εκτός ελέγχου η κατάσταση και στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές.
Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του ΕΣΥ η κυβέρνηση κάνει “μπαλώματα”. Με “μπαλώματα” και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν αντιμετωπίζονται οι τεράστιες ανάγκες για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας».

«Θέλω να φέρετε στο μυαλό σας τι συνέβη με τα απογευματινά χειρουργεία. Εμείς τα προτείναμε το 2001, αλλά με ένα ΕΣΥ που είχε προσωπικό και με ένα συμβολικό αντίτιμο. Αυτό εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία; Αντίθετα, βάζει από το παράθυρο τους ιδιώτες και με ένα σημαντικό κόστος για τους ασθενείς. Αν είναι να καταστεί εμπόρευμα η δημόσια υγεία για να θησαυρίζουν τα funds και τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα, όχι, ευχαριστώ, δεν θα πάρουμε» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Για εμάς, η υγεία των πολιτών είναι το πιο πολύτιμο αγαθό. Για αυτό έχουμε προτεραιότητα να αναγεννηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, σε κάθε γωνιά της χώρας. Για αυτό προτείνουμε ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλη την Ελλάδα. Αυτό έδειξε εξάλλου και η εμπειρία της πανδημίας. Πρέπει να υπάρχει ένα δεκαετές σχέδιο ώστε να φτιαχτεί αυτή η υποδομή οριζόντια, παντού στη χώρα. Και, βέβαια, μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, με αύξηση των μισθών και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Γιατί, σε άλλη περίπτωση, χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές που σπουδάζουν στη χώρα μας θα φεύγουν στο εξωτερικό όπως συμβαίνει σήμερα. Για όλα αυτά, η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα. Υποβαθμίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και υπηρετεί ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται τις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας με αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να πληρώνει από την τσέπη του τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.
Ολες οι Ειδήσεις
- The Voice: Οι δηλώσεις των coaches για το αφιέρωμα στον Γιώργο Μαζωνάκη – Δεν ήταν η ώρα του να φύγει, βιώνουμε ένα πένθος (βίντεο)
- Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: «Θα ήθελα να συμβαδίζω οικονομικά με τον σύζυγό μου, να μην είναι πιο κάτω από μένα» (βίντεο)
- Εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε επενδυτές κρυπτονομισμάτων: 17 συλλήψεις, ανάμεσά τους 9 στρατιωτικοί, εισέπραξαν πάνω από 8 εκατ. ευρώ
- Γκράβα: Εκκενώθηκε το σχολικό συγκρότημα μετά από συναγερμό για διαρροή αερίου
- Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου σε motorsport διάθεση στο Allwyn Game Time
- Καρυστιανού: Υπάρχει κβαντική ιατρική, νόμιμο το μηχάνημα βιοανάδρασης, με έλεγξαν χθες – Πέθανα εκείνη τη νύχτα, είπε για την τραγωδία των Τεμπών ( βίντεο)
- Λαύριο: «Θα σου λιώσω το κεφάλι» φώναζε ο δράστης στην πρώην του – Πέντε φορές τον είχε καταγγείλει η γυναίκα – Εισέβαλε στο σπίτι με βαριοπούλα και την τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι μαζί με τον σύντροφο της (βίντεο)
- Ελλάδα – Ολλανδία 2-2: Έχασε τη νίκη λίγο πριν το σφύριγμα αλλά η πρωτιά είναι δική της!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook