Η τουρκική προεδρία κάλεσε στο δείπνο των δύο ηγετών και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Αναβαθμίζεται το δείπνο που θα παραθέσει απόψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ανάμεσα στους προσκεκλημένους δεν θα είναι μόνο οι αρμόδιοι υπουργοί και συνεργάτες των δυο ηγετών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη στον ΣΚΑΪ.

Η τουρκική προεδρία κάλεσε στο δείπνο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, γεγονός που θεωρείται πως δείχνει τη θετική προσέγγιση που δείχνει η Άγκυρα στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην τουρκική πρωτεύουσα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να φτάσει στην Άγκυρα στις 3:20 μ.μ. και στο αεροδρόμιο Εσέμπογα θα τον υποδεχθεί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν.

Η συνάντηση και η έναρξη των συνομιλιών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, αναμένεται να ξεκινήσει στις 4 σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.
Δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθούν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν, καθώς επίσης και οι διπλωματικοί τους σύμβουλοι Άννα Μαρία Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών και δηλώσεις των δύο ηγετών στον Τύπο, γύρω στις 6 το απόγευμα.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα παρακαθήσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναχωρήσει για την Αθήνα στις 21:00.

Στο «μενού» των συνομιλιών του Κυριάκου Μητσοτάκη θα υπάρχουν ζητήματα όπως τα προβλήματα των μειονοτήτων, οι διαφορές σε Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως και το πιθανό χρονοδιάγραμμα του τρόπου επίλυσης τους, η διαφωνία για τα θαλάσσια πάρκα, το ζήτημα της Μονής της Χώρας, το εμπόριο, ο τουρισμός και η διατήρησης των ήρεμων νερών στο Αιγαίο.

Οι δυο ηγέτες αναμένεται να ξανασυναντηθούν το Ιούλιο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook