Δημοσκόπηση MRB: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ, στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ – Μήνυμα δυσαρέσκειας η ψήφος στις ευρωεκλογές , λέει η πλειοψηφία
Από 30 έως 35% τα ποσοστά της ΝΔ, στο 14 -18% καταγράφεται ο ΣΥΡΙΖΑ , στο 12-16% το ΠΑΣΟΚ στην τέταρτη θέση η Ελληνική Λύση, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MRB για τις ευρωεκλογές.
Σταθερό είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στη δημοσκόπηση της MRB το πρώτο μέρος της οποίας προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Μεταξύ άλλων η πλειοψηφία διαφωνεί με την απόφαση να περιληφθεί ο Φρέντι Μπελέρης στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ενώ οι περισσότεροι αξιολογούν θετικά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κατοχυρώνει τη δεύτερη θέση, με το ΠΑΣΟΚ να μένει σταθερά τρίτο και τέταρτο κόμμα έρχεται η Ελληνική Λύση.
Πιο αναλυτικά:
H πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές
Νέα Δημοκρατία: 26,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 13,1%
ΠΑΣΟΚ: 11,5%
ΚΚΕ: 6,6%
Ελληνική Λύση: 8,1%
Κόμμα Νίκη: 2,4%
Πλεύση Ελευθερίας: 2,8%
Νέα Αριστερά: 3,1%
Φωνή Λογικής: 2,3%
Δημοκράτες: 2
ΜέΡΑ25: 1,8%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 18%
Η πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων
Νέα Δημοκρατία: 32,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 16%
ΠΑΣΟΚ: 14%
ΚΚΕ: 8%
Ελληνική Λύση: 9,9%
Κόμμα Νίκη: 2,9%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,4%
Νέα Αριστερά: 3,8%
Φωνή Λογικής: 2,8%
Δημοκράτες: 2,4%
ΜέΡΑ25: 2,2%
Άλλο κόμμα: 2,3%
Το εύρος των ποσοστών των κομμάτων
Νέα Δημοκρατία: Από 30 έως 35%
ΣΥΡΙΖΑ: Από 14 έως 18%
ΠΑΣΟΚ: Από 12 έως 16%
Ελληνική Λύση: Από 8,4 έως 11,4%
Νέα Αριστερά: Από 2,8 έως 4,8%
Πλεύση Ελευθερίας: Από 2,4% έως 4,4%
Νίκη: Από 1,9 έως 3,9%
Φωνή Λογικής: Από 1,8 έως 3,8%
Δημοκράτες: Από 1,4 έως 3,4%
ΜέΡΑ25: από 1,2 έως 3,2%
Άλλο κόμμα: Από 1,3 έως 3,3%
Η κατανομή των εδρών
Με βάση το εύρος των ποσοστών των κομμάτων, οι έδρες που θα πάρουν τα κόμματα μοιράζονται ως εξής:
ΝΔ: 8
ΣΥΡΙΖΑ: 4
ΠΑΣΟΚ: 3
ΚΚΕ: 2
Ελληνική Λύση: 2
Πλεύση Ελευθερίας: 1
Νέα Αριστερά: 1
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός… ο Κανένας
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός (αν εξαιρέσουμε τον περιβόητο… Κανένα) εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 27,8% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 8,8%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6,7%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 3,3% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 3,2%. Ο Γιάνης Βαρουφάκης καταλαμβάνει το 2,7%, ο Αλέξης Χαρίτσης το 1,2% και ο Δημήτρης Νατσιός το 1,1%.
Το μήνυμα της ψήφου στις ευρωεκλογές : Σταθερότητα ή δυσαρέσκεια;
Tο 60,3% τονίζει πως θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές για να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας στη ΝΔ, ενώ το 32,7% απαντά πως θα ψηφίζει γιατί η χώρα χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα.
Η συμμετοχή του Μπελέρη και η επίσκεψη του Ράμα
Το 57,7% διαφωνεί με την ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Γαλάτσι ο Έντι Ράμα την περασμένη Κυριακή, ενώ το 30% συμφωνεί.
Το 54,3% διαφωνεί με το χρονικό σημείο που πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Ράμα, ενώ το 26,1% απαντά πως έπρεπε να γίνει τώρα ή σε κάποια στιγμή στο μέλλον.

Το 44,9% αξιολογεί αρνητικά τη συμπερίληψη του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ενώ το 30,6% την αξιολογεί θετικά.

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν
Τέλος, το 55,6% αξιολογεί θετικά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, ενώ το 32,9% αρνητικά.
H ταυτότητα της έρευνας
Ολες οι Ειδήσεις
- Άγιαξ – Ολυμπιακός 1-2: Ιστορική πρόκριση του Θρύλου στο Champions League
- Στο χειρουργείο μετά από επιπλοκή ένας από τους τραυματισμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ – Η ανάρτηση Γεωργιάδη
- «Στην αγκαλιά του Φάνη»: Ένα διήμερο, πέντε καλεσμένοι, άπειρα απολαυστικά στιγμιότυπα (Trailer)
- ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.Τ.Ε: Οι Περιφερειακοί Σταθμοί βασικός πυλώνας στο ρόλο και στο δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ
- Στην Τούμπα ο Οικουμενικός Πατριάρχης: Άφησε 7 λευκά τριαντάφυλλα για τα θύματα της τραγωδίας στη Ρουμανία (βίντεο)
- Δημοσκόπηση GPO: Στις 13,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ , στο 20,1% η δυνητική ψήφος για Καρυστιανού, στο 17,6% για Τσίπρα
- Ελένη Μενεγάκη: Η κόρη της έγινε 18 χρόνων – «Σήμερα είναι μια νεαρή γυναίκα που με γεμίζει περηφάνια»
- Τρίκαλα: Ελεύθεροι αφέθηκαν ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα και τα δύο στελέχη της εταιρίας που κατηγορούνται για την φονική έκρηξη και το θάνατο των 5 εργαζομένων γυναικών
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook