«Αγαπητέ» @skasselakis η φράση που χρησιμοποίησα, κακώς, έγινε εν τη ρήμη του λόγου μου και ζήτησα να διαγραφεί αμέσως», γράφει ο υπουργός Υγείας στην ανάρτηση του

“Mea culpa” από τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι «κακώς» χρησιμοποίησε τη λέξη «μάπας» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, σε τηλεοπτική δήλωση και αποδέχθηκε άμεσα να διαγραφεί ο χαρακτηρισμός, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του για το θέμα που έχει ανακύψει.

Με την ανάρτησή του πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απαντά στην έντονη κριτική που του άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης για τους εις βάρος του χαρακτηρισμούς και την κατάσταση στο ΕΣΥ.
Στην ανάρτηση – απάντηση του ο Άδωνις Γεωργιάδης μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «ποτέ δεν αποκάλεσα «κάφρους» του υγειονομικούς γενικά (τους οποίους πάντα υπερασπίζομαι) αλλά μερικούς παρισταμένους συνδικαλιστές που έβριζαν πάνω στην Ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου» ρωτώντας τον κ. Κασσελάκη αν επικροτεί αυτή τη συμπεριφορά ενώ υπενθυμίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για τη φράση «θα σας ξεσκίσω» με αποδέκτη τον υπουργό Υγείας.

Αναλυτικά η ανάρτηση Γεωργιάδη:

«Αγαπητέ» @skasselakis η φράση που χρησιμοποίησα, κακώς, έγινε εν τη ρήμη του λόγου μου και ζήτησα να διαγραφεί αμέσως. Εσείς που είστε αλάνθαστος δεν αντιλαμβάνεστε ότι εμείς οι κοινοί θνητοί κάνουμε ενίοτε και λάθη…Αντιθέτως όμως όσα γράφετε εδώ είναι συνειδητά ψέματα. Ποτέ δεν αποκάλεσα «κάφρους» του υγειονομικούς γενικά (τους οποίους πάντα υπερασπίζομαι) αλλά μερικούς παρισταμένους συνδικαλιστές που έβριζαν πάνω στην Ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου. Αλήθεια εσείς επικροτείτε αυτή την συμπεριφορά; Επίσης εγώ δεν είπα «ότι θα σας ξεσκίσω» όπως είπατε εσείς για μένα, ρήμα που υποκρύπτει βία και για το οποίο ουδέποτε ζητήσατε έστω μία συγγνώμη. Τα χειρουργεία στο Παίδων, εάν πράγματι ανησυχείτε για αυτά, εκτιμώ ότι δεν θα σταματήσουν καθώς το Υπουργείο έχει κάνει όλα όσα μπορούν να γίνουν και οι ιατροί θα το αναγνωρίσουν. Όσον αφορά στην «διάλυση του ΕΣΥ» σας ενημερώνω ότι αυτή την στιγμή εκτελούμε ταυτοχρόνως το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριακής αναβάθμισης του ΕΣΥ από την ίδρυσή του, δαπανώντας άνω των 500.000.000€ και το μεγαλύτερο ετήσιο πρόγραμμα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με 6.500 μόνιμες θέσεις. Είναι οξύμωρον να κάνουμε αυτά και ταυτοχρόνως να διαλύουμε και μάλιστα με δόλο το ΕΣΥ. Ως προς το ΕΚΑΒ φέτος εκτελείται το πρόγραμμα «Αιγίς» στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η αγορά 250 νέων ασθενοφόρων δηλ το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου του ΕΚΑΒ που έχει γίνει ποτέ. Εάν θα θέλατε μία θεσμική ενημέρωση στα σοβαρά για το Σύστημα Υγείας είμαι πάντοτε στην διάθεση σας

Υγ. Εάν διαφωνείτε με την εκπλήρωση των Διεθνών Υποχρεώσεων της Χώρας στις μεγάλες Διοργανώσεις πείτε το καθαρά ότι δεν επιθυμείτε να αναλαμβάνουμε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Εάν όμως τις αναλαμβάνουμε πρέπει το κάθε Υπουργείο να κάνει όσα του αναλογούν. Στην προκειμένη περίπτωση το Υπουργείο Υγείας είχε αναλάβει αυτή την υποχρέωση την οποία και εκπληρώνουμε. Τα υπόλοιπα είναι λαϊκισμός μέγας.

Η δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση Κασσελάκη

Το πρωί της Τρίτης μιλώντας στο Action 24 ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο του υπουργείου Υγείας σχετικά με τον τελικό του Conference League, είπε «όταν ακούς τον Κασσελάκη να ασχολείται όλη μέρα με αυτό σαν να λέει ότι πρέπει να ακυρωθεί ο τελικός, θέλω η Ελλάδα να μην διεκδικήσει καμία διεθνή οργάνωση στο μέλλον, τι λέει στην ουσιά; δεν κάνω για πρωθυπουργός, είμαι μάπας». Στην παρατήρηση, δε, των δημοσιογράφων «να διαγράψουμε τη φράση μάπας;», ο υπουργός Υγείας είπε άμεσα «τη διαγράφουμε, διαγράψτε την».

Δείτε στο 18ο λεπτό του βίντεο την επίμαχη δήλωση

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook