Τα τρία στελέχη θα ζητήσουν εσωκομματικό δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις καθώς κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται αποφασισμένα να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τα μεγάλα ποσοστά αποχής.

Συγκεκριμένα οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης και ΓιάννηςΡαγκούσης, αναμένεται να καταθέσουν πρόταση για τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος προκειμένου το κόμμα τους να συμμετάσχει ενεργά στις διαδικασίες για τη συνεργασία του προοδευτικού χώρου με στόχο το ενιαίο κόμμα της Κεντροαριστεράς..

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο δημοψήφισμα θα καλούνται να λάβουν μέρος όχι μόνο τα μέλη, αλλά και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, με ζητούμενο το εάν επιθυμούν το κόμμα τους να πρωταγωνιστήσει στην ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς, ώστε ο φορέας που θα προκύψει, να διεκδικήσει επάξια την νίκη στις εθνικές εκλογές του 2027.

Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί στην συνεδρίαση των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, που προγραμματίζεται να γίνει στο τέλος Ιουνίου.

“Γέφυρα” Κασσελάκη στο ΠΑΣΟΚ
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ προσκάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε προτάσεις νόμου, στις οποίες έχουν κοινές γραμμές.

«Δεν τείνω χείρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ γενικά, αυτό που βλέπω στην Αθήνα είναι η προμετωπίδα, θα τη γυρίσουμε. Θα χτίσουμε πλατιά κοινωνική βάση. Είναι το πρώτο στοίχημα που γυρνάει από το μείγμα ακροδεξιάς-δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου». είπε χαρακτηριστικά

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook