Η Ολυμπιονίκης είχε υποβάλλει το σχετικό αίτημα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω ανάρτησης της στο Twitter σήμερα το πρωί

Άμεση ήταν η παρέμβαση του νέου υπουργού Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου στο αίτημα της Ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνας Στεφανίδη, να λάβει τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια ο Αμερικανός σύζυγος και προπονητής της, Μιτς Κρίερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με προεδρικό διάταγμα κι έτσι θα ικανοποιηθεί η επιθυμία της Στεφανίδη, που θα έχει και άμεσο πρακτικό αντίκτυπο, καθώς θα μπορεί να συνεχίσει απερίσπαστη την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι.
Η ανάρτηση της πρωταθλήτριας για το θέμα της ιθαγένειας
Στο ζήτημα της μη έγκρισης ιθαγένειας στον σύζυγό της αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα η πρωταθλήτρια, Κατερίνα Στεφανίδη με ανάρτησή της στο Twitter, απαντώντας στα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό ανοιχτού στίβου της Ρώμης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης συγκεκριμένα έγραψε: “Κύριε πρωθυπουργέ Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας, θα σας παρακαλέσω να εγκρίνετε την αίτηση από το 2020 για τιμητική ιθαγένεια στον σύζυγο και προπονητή μου, ώστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νομίζω με τόσα μετάλλια το αξίζει”.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός την είχε συγχαρεί για τη νέα μεγάλη της επιτυχία. “Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης! Κατερίνα μας κάνεις για ακόμα μια φορά όλους υπερήφανους. Σε ευχαριστούμε”, έγραψε ο πρωθυπουργός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook