Mαρινάκης: «Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη»
«Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα. Κάθε απειλή προς την Κύπρο, γίνεται απειλή για όλη την ΕΕ», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη», το σχόλιο του Παύλου Μαρινάκη μετά την επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Νίκο Δένδια που κάλεσε τον πρωθυπουργό «να βάλει τον υπουργό Άμυνας στη θέση του».
«Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ξεκάθαρα τις εθνικές θέσεις: Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα, επιδίωξή μας είναι να υπάρξει Κυπριακή Δημοκρατία με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια σε μία Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, σε ένα ενιαίο Κράτος, χωρίς ξένο στρατό κατοχής, χωρίς αναχρονιστικές εγγυήσεις. Το γεγονός ότι συζητούμε με την Τουρκία, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε και πολύ περισσότερο ότι υποχωρούμε. Το αντίθετο. Και ότι κάθε απειλή προς την Κύπρο, γίνεται απειλή για όλη την ΕΕ.
Είναι προφανές ότι τις απόψεις αυτές συμμερίζονται και εκφράζουν, στο σύνολό τους, όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης», ανέφερε μέσω ανάρτησης του ο κυβερνητικό εκπρόσωπος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη
«Χθες το βράδυ στη Λευκωσία, σε μια συγκινητική εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από το πραξικόπημα στην Κύπρο και την τουρκική εισβολή και κατοχή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν, όπως επεσήμανε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που ήταν παρών, ανήμερα της μαύρης επετείου.
Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ξεκάθαρα τις εθνικές θέσεις: Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα, επιδίωξή μας είναι να υπάρξει Κυπριακή Δημοκρατία με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια σε μία Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, σε ένα ενιαίο Κράτος, χωρίς ξένο στρατό κατοχής, χωρίς αναχρονιστικές εγγυήσεις. Το γεγονός ότι συζητούμε με την Τουρκία, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε και πολύ περισσότερο ότι υποχωρούμε. Το αντίθετο. Και ότι κάθε απειλή προς την Κύπρο, γίνεται απειλή για όλη την ΕΕ.
Είναι προφανές ότι τις απόψεις αυτές συμμερίζονται και εκφράζουν, στο σύνολό τους, όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης. Συνεπώς, ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ρούμπιο: Βάσει νόμου η Τουρκία δεν μπορεί να επανενταχθεί στο πρόγραμμα των F-35
- Δημοσκόπηση GPO: Στο 28,6% η ΝΔ, στο 15,1% η ΕΛΑΣ, στο 12,4% το ΠΑΣΟΚ, στο 10,5% η Καρυστιανού
- Καλαμάτα: Ο 41χρονος παρακολουθούσε την Βασιλική , είχε βάλει «κοριό» στο σπίτι – Όσα αποκαλύπτει για την 39χρονη, η δικηγόρος που είχε πάει για το διαζύγιο – Το «κρυφό» βιντεοκλίπ (βίντεο)
- Δημήτρης Αλεξάνδρου για Ρία Ελληνίδου: “Αν ξεκινάμε από τώρα να τα μπερδεύουμε, να δούμε τους επόμενους μήνες” (βίντεο)
- Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες στο 7ο Alimos Classic Car Sunday – Ρεκόρ συμμετοχής και εντυπωσιακά εκθέματα
- Κατερίνα Καινούργιου: Η τρυφερή ανάρτηση για την κόρη της – Έγινε 2 μηνών
- Ιωάννα Τούνη: Εντυπωσίασε με το κορμί της στην παραλία – Νέο βίντεο με σέξι μπικίνι
- Αύριο Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 15:00 το τελευταίο αντίο στον Νάσο Αθανασίου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook