ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Το σκάνδαλο έχει από σήμερα και τη σφραγίδα της ηγεσίας του Αρείου Πάγου
«Η δημοσιογραφική έρευνα θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με μια άλλη δημοκρατική κυβέρνηση, θα αναγκάσει τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν’, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση τους επικρίνοντας την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των υποκλοπών .
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ , «το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει από σήμερα και τη σφραγίδα της ηγεσίας του Αρείου Πάγου. Η ελληνική Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο, όχι μόνο δεν διευκόλυνε τη διαλεύκανση του σκανδάλου, αλλά δεν απέτρεψε και τη συγκάλυψή του. Η αρχειοθέτηση – και δη μέσω ενός απλού Δελτίου Τύπου της εισαγγελέως του Α.Π- συνιστά απόφαση υποβάθμισης και ευτελισμού του κύρους ενός θεσμού που αποτελεί τον θεματοφύλακα της Δημοκρατίας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει πως «προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι η αρχειοθέτηση επισπεύσθηκε την ώρα που η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει νέα στοιχεία. Την ώρα που μόλις είχε αποκαλυφθεί πως ένας στους 3 από εκείνους που είχαν πέσει θύμα παρακολούθησης του Predator, παρακολουθούνταν κι από την ΕΥΠ. Τα ίδια ακριβώς άτομα. Κι αυτό θεωρήθηκε ως “απλή σύμπτωση”;».
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προσθέτει ότι «τα ερωτήματα δεν έχουν τέλος: Κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο πως αρχηγοί κομμάτων, το μισό υπουργικό συμβούλιο, δημοσιογράφοι, αρχηγοί του στρατού κ.λπ. αποτελούσαν “εθνική απειλή”, άρα ορθώς παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ. Γιατί και με ποιο τρόπο;
Πρέπει, λοιπόν, να μας εξηγήσουν γιατί μια σειρά ονομάτων αποτελούσαν εθνική απειλή.
Η αρχειοθέτηση του σκανδάλου των υποκλοπών πλήττει και τη διεθνή εικόνα της χώρας, η οποία τελεί υπό ευρωπαϊκό δικαστικό και πολιτικό έλεγχο για αυτό το μείζον θέμα.
Τα πολιτικά κόμματα, οι πολίτες, οι ανεξάρτητοι δικαστικοί λειτουργοί, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ οφείλουμε να δώσουμε μάχη για την προστασία των δημοκρατικών μας θεσμών».
«Το σκάνδαλο των υποκλοπών – σκάνδαλο Μητσοτάκη και Δημητριάδη – δεν θα μείνει και δεν πρέπει να παραμείνει στο αρχείο.
Η δημοσιογραφική έρευνα θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με μια άλλη δημοκρατική κυβέρνηση, θα αναγκάσει τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν. Η λογοδοσία για το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος, ούτε καν μιας παράταξης. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας, για αυτό άλλωστε από την πρώτη στιγμή κορυφαίοι πολιτικοί και νομικοί όλων των παρατάξεων το έθεσαν στον δημόσιο διάλογο, απαιτώντας τη διαλεύκανση του. Είναι πλέον φανερό ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΕΡΤ1: «Ό,τι αξίζει» με την Ίνα Ταράντου – Στη Σίφνο των ανθρώπων και των ιστοριών! Κυριακή 09.11.2025
- Γ.Αυτιάς σε Κομισιόν: Αποκλείστε την Τουρκία αν επιχειρήσει με πλάγιο τρόπο αμυντική χρηματοδότηση
- «Μια νύχτα μόνο»: Η συνάντηση – έκπληξη για την Αρετή στην Κωνσταντινούπολη και η ανήθικη πρόταση – Τρέϊλερ
- Οι πιο αυθόρμητες κινηματογραφικές εξομολογήσεις του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (vid.) – Δείτε τι είπαν οι σινεφίλ στην κάμερα του ΟΠΑΠ
- Πρώτο Βραβείο Δημοσιογραφίας EIT Food στον δημοσιογράφο Γιάννη Δάρρα για το επεισόδιο «Εδώ, που ζυμώνεται το μαζί» της ΕΡΤ3
- Αθλητική πανδαισία όλο τον Νοέμβριο ζωντανά στο MEGA News
- O Θανάσης Πασσάς κάνει Sports Party στο ΟΠΑΠ Game Time
- Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Τριήμερο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε δυτική Ελλάδα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook