ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου και εκλογή προέδρου 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου
Τον οδικό χάρτη για τις εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ και τη δρομολόγηση των διαδικασιών αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία
H Πολιτική Γραμματεία κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε τη διεξαγωγή συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου, ενώ η εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί σε δύο γύρους.
Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου και ο δεύτερος, εφόσον χρειαστεί, την 1η Δεκεμβρίου. Αυτή η απόφαση ήρθε μετά από έντονες συζητήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εσωκομματικής διαδικασίας, με στόχο την επιλογή ηγεσίας που θα οδηγήσει το κόμμα στη νέα εποχή μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη.
Η πλειοψηφία, αποτελούμενη από την ομάδα των «87», πρότεινε να διεξαχθεί το συνέδριο από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου, με την εκλογή νέου προέδρου να πραγματοποιηθεί σε δύο γύρους, στις 24 Νοεμβρίου και, αν χρειαστεί, την 1η Δεκεμβρίου. Αντίθετα, ο Παύλος Πολάκης και οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη ζητούσαν άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Η τελική απόφαση ελήφθη μετά από ψηφοφορία στην οποία επικράτησε η άποψη αυτή, με 18-3. Μειοψήφησαν οι Παύλος Πολάκης, Θοδώρα Τζάκρη και Ολυμπία Τελιγιωρίδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφούσα τάση πρότεινε νωρίτερα να διεξαχθεί συνέδριο 7-10 Νοεμβρίου και εκλογή νέου προέδρου την 1η Δεκεμβρίου, με την πρόταση τελικά να διαμορφώνεται σε πιο σύντομες διαδικασίες κατά μία εβδομάδα.
Στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, που θα εγκρίνει την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας.
Πολάκης: προφανώς θα είμαι υποψήφιος, μπορεί να κατέβει και ο Κασσελάκης αν θέλει
Στο πλαίσιο αυτό, φθάνοντας νωρίτερα στην Κουμουνδούρου, ο Παύλος Πολάκης, επανέλαβε το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες, λέγοντας παράλληλα πως «φυσικά θα είναι υποψήφιος».
Όπως δήλωσε τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν «όσο το δυνατόν γρηγορότερα».
Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, το «τραύμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επουλωθεί και να κλείσει γρήγορα» και, όπως δήλωσε , το αργότερο που πρέπει να γίνουν οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο είναι «το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου».
Ολες οι Ειδήσεις
- Βίκυ Καγιά: «Είναι ανεπίτρεπτο να διαβάζουν τα παιδιά μας ότι χωρίζουν οι γονείς τους» (βίντεο)
- Φειδίας Παναγιώτου – Στυλιάνα Αβερκίου: Οι πρώτες εικόνες από τον εντυπωσιακό γάμο τους ( βίντεο)
- «Φως στο Τούνελ»: Η υπόθεση της Ολυμπίας Κηρύκου 30 χρόνια μετά την εξαφάνιση της – Παρασκευή 1η Μαίου στις 23:20
- Προφυλακίστηκε ο 89χρονος πιστολέρο για τις επιθέσεις σε ΕΦΚΑ και Κεραμεικό – Θέλει να αποζημιώσει με 2000 ευρώ καθένα από τα 5 θύματα που τραυμάτισε
- Survivor: Η αποχώρηση της Δήμητρας Λιάγγα και η μεγάλη αλλαγή στο παιχνίδι
- J2US -10οlive – Το πιο ανατρεπτικό πάρτυ έρχεται το Σάββατο 2 Μαίου – O Νίκος Μακρόπουλος σε μια ξεχωριστή εμφάνιση που θα απογειώσει τη βραδιά!
- Νικόλας Ραπτάκης για Άννα Βίσση: «Την έχω στην καρδιά μου – Ήταν από κοινού απόφαση να χωρίσουμε επαγγελματικά» (βίντεο)
- Έξαλλος ο Δουδωνής με Κωνσταντοπούλου: «Δεν δέχομαι μομφή» – «Μη μου χτυπάτε τα χέρια σας» φώναζε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook