Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ με 25,8%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 17,4% – Κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ στην 5η θέση με 5,8%
Το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη συγκεντρώνει 17,4% - Το 89,7% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO.
Αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς αναδεικνύει μεταξύ άλλων η δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για το ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 FM.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίζατε» οι πολίτες απαντούν πως θα ψήφιζαν 25,8% και ακολουθεί δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 17,4%. Αντίστοιχα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 5,8%.
Στην τρίτη θέση έρχεται το ΚΚΕ με 7,9%, ενώ τέταρτη με ελάχιστη διαφορά έρχεται η Ελληνική Λύση με 7,7%. Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, στην έκτη θέση ακολουθεί με 5,3% η Φωνή της Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου. Οριακά ποσοστά παίρνουν Πλεύση Ελευθερίας (3,4%) και Νίκη (3,2%).
Το δε κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη στη δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά 90,1 λαμβάνει ποσοστό 1,5% (αυθόρμητες απαντήσεις).
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Κυβέρνηση συνεργασίας «βλέπει» το 55,9%
Την ίδια ώρα, το 55,9% των ερωτηθέντων «βλέπουν» κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις επόμενες εκλογές, ενώ 33,5% αυτοδύναμη κυβέρνηση.
ΝΔ: Δικαιολογημένη η διαγραφή Σαμαρά για το 46,3% – Μοιρασμένοι οι ερωτηθέντες για το κόστος της απόφασης Μητσοτάκη
Τις πρόσφατες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία μετά τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κλήθηκαν να σχολιάσουν οι ερωτώμενοι.
Μεγαλύτερο είναι το ποσοστό που πιστεύει ότι ήταν μια δικαιολογημένη απόφαση (46,3%), ενώ 35% εκτιμούν ότι δεν ήταν δικαιολογημένη η απόφαση Μητσοτάκη.
Όσον αφορά το κόστος από την απόφαση του πρωθυπουργού, οι ερωτηθέντες ήταν μοιρασμένοι, ωστόσο περισσότεροι, το 47,9%, πιστεύουν ότι η διαγραφή Σαμαρά θα κοστίσει εκλογικά στη ΝΔ, ενώ το 42,7% εκτιμά ότι «μάλλον όχι».
ΣΥΡΙΖΑ: 89,7% δεν πιστεύει ότι θα επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά
Επιπρόσθετως οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν και για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διασπασή του και τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο εσωτερικό του κόμματος.
Το 89,7% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην προεδρία του.
Ολες οι Ειδήσεις
- Οι σκληροπυρηνικοί του Ιράν εντείνουν τις πιέσεις για πυρηνική βόμβα
- «ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»: 1.124.875 τηλεθεατές γιόρτασαν την Επέτειο των αγαπημένων μας ζευγαριών – Δείτε αποσπάσματα
- STAR – «Τροχός της Τύχης»: Χάρισε το 2ο αυτοκίνητο της σεζόν – Δείτε το βίντεο
- Ένα εκατομμύριο Ιρανοί στρατιώτες έτοιμοι σε περίπτωση χερσαίας επίθεσης από τις ΗΠΑ – «Δεν ξέρω αν θέλουμε τώρα συμφωνία» λέει ο Τραμπ – Έχουμε νόμιμο δικαίωμα στα Στενά του Ορμούζ, απαντά η Τεχεράνη
- «Οι Αθώοι»: Η Μαργαρίτα, παρασυρμένη από το πάθος, συναντιέται κρυφά με τον Πέτρο – Την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 22:10 -Τρέϊλερ
- «ΤΟ ΒΗΜΑ του Δομοκού» – Μαθητικές Εφημερίδες – Αυτή την Κυριακή 29 Μαρτίου 2026 με το «ΒΗΜΑ»
- «Στην Αγκαλιά του Φάνη»: Marseaux, Γιώργος Παπαδόπουλος και Γαλάτεια Βασιλειάδη μοιράζονται τις πιο fun στιγμές τους
- ΕΡΤ1 – «Οι Κυρίες του Ρεμπέτικου» με την Ηρώ Σαΐα: Μη χάσετε το τελευταίο επεισόδιο, αφιερωμένο στην Ιωάννα Γεωργακοπούλου – 28.03.2026
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook