Κορωνοϊός: Στη μάχη και οι ιδιωτικές κλινικές αν χρειαστεί, λέει ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

«Υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιλώντας στη Βουλή
Στον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για συνδρομή και ιδιωτικών νοσοκομείων στην μάχη κατά του κορωνοϊού -ένα χρειαστεί- αναφέρθηκε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης στη Βουλή.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε πως «υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα. Εχει ήδη προσφέρει αρκετά και αν χρειαστεί θα διατεθούν δομές για να διαχειριστεί covid περιστατικά».
Υπενθυμίζεται πως εως σήμερα οι ιδιωτικές κλινικές αναλαμβάνουν non covid περιστατικά για να αποσυμπιέσουν την κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων.
Πέραν αυτών ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι σήμερα υπάρχουν 1.123 ανεπτυγμένες και πλήρως λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία, 217 διαθέσιμες στα ιδιωτικά και 51 κλίνες στα στρατιωτικά.
Από αυτές οι 762 (24 στα στρατιωτικά) αποτελούν κλίνες ΜΕΘ αποκλειστικά για περιστατικά ενώ ο υπουργός σημείωσε ότι «για non covid περιστατικά έχουμε 45 κλίνες περισσότερες από τις 557 που μας παρέδωσε συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ολες οι Ειδήσεις
- O «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»
- Η απάντηση του ΥΠΕΞ στους χάρτες με τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»
- Η «Real news» της Κυριακής
- Παλαιό Φάληρο: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση στη μητέρα της 3χρονης που πνίγηκε
- Κυριάκος Μητσοτάκης – Νόβακ Τζόκοβιτς στην Τήνο – Προσκύνησαν την εικόνα της Μεγαλόχαρης – Φωτογραφίες
- Ηρώδειο: Κλείνει για τρία χρόνια – Θα γίνουν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης
- ΕΘΑΑΕ: Αυτά είναι τα 6 μη κρατικά πανεπιστήμια που θα λειτουργήσουν το 2025-2026 στην Ελλάδα – Απορρίφθηκαν πέντε
- ΕΛΑΣ: Έντεκα νεκροί και 703 τραυματίες σε 531 τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook