Για ... ελληνική προκλητικότητα κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ, λίγο πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών και δε διστάζουν πουν πως η Ελλάδα έχει στο στόχαστρο τα νησιά της γείτονας χώρας.

Τα σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου έχουν στόχο τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Μάλιστα, χαρακτηρίζουν «σκάνδαλο» και «πρόκληση» τις δηλώσεις του κ. Δένδια, για το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, υπενθυμίζοντας με νόημα πως αποτελεί -στην περίπτωση του Αιγαίου Πελάγους- αιτία πολέμου.

1
Ενδεικτικοί τίτλοι δημοσιευμάτων:

Μιλλιέτ: «Προκλητική προσέγγιση από την Ελλάδα! Η Τουρκία θυμίζει το casus belli, σχολιάζοντας πως οι δηλώσεις Δένδια υπονομεύουν τις συνομιλίες ανάμεσα στις δύο χώρες, πριν αυτές ξενικήσουν επίσημα στην Κωνσταντινούπολη.

Η Γενί Τσαγ: «παίρνει τα όπλα», υποστηρίζοντας πως: «Η απόφαση της Ελλάδας ξεκινά πόλεμο» και προβάλλοντας τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών για επικείμενη αύξηση των χωρικών υδάτων νότια και Ν.Α. της Κρήτης.

Τακβίμ :  «Αιτία πολέμου. Ακραία κίνηση στην Ανατολική Μεσόγειο από την Ελλάδα, λίγο πριν τις συνομιλίες»που αναφέρεται στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών για χωρικά ύδατα και ελληνική μειονότητα Ίμβρου και την απάντηση που έδωσε -σε σκληρό τόνο- το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

 Ahaber.com:  «Ανακοίνωση σκάνδαλο από την Ελλάδα, έβαλαν στο μάτι τουρκικά νησιά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook