ΜΜΕ της Τουρκίας: “Casus belli” οι δηλώσεις Δένδια για τα 12 ν.μ. ανατολικά της Κρήτης
Για ... ελληνική προκλητικότητα κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ, λίγο πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών και δε διστάζουν πουν πως η Ελλάδα έχει στο στόχαστρο τα νησιά της γείτονας χώρας.
Τα σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου έχουν στόχο τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.
Μάλιστα, χαρακτηρίζουν «σκάνδαλο» και «πρόκληση» τις δηλώσεις του κ. Δένδια, για το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, υπενθυμίζοντας με νόημα πως αποτελεί -στην περίπτωση του Αιγαίου Πελάγους- αιτία πολέμου.

Μιλλιέτ: «Προκλητική προσέγγιση από την Ελλάδα! Η Τουρκία θυμίζει το casus belli, σχολιάζοντας πως οι δηλώσεις Δένδια υπονομεύουν τις συνομιλίες ανάμεσα στις δύο χώρες, πριν αυτές ξενικήσουν επίσημα στην Κωνσταντινούπολη.
Η Γενί Τσαγ: «παίρνει τα όπλα», υποστηρίζοντας πως: «Η απόφαση της Ελλάδας ξεκινά πόλεμο» και προβάλλοντας τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών για επικείμενη αύξηση των χωρικών υδάτων νότια και Ν.Α. της Κρήτης.
Τακβίμ : «Αιτία πολέμου. Ακραία κίνηση στην Ανατολική Μεσόγειο από την Ελλάδα, λίγο πριν τις συνομιλίες»που αναφέρεται στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών για χωρικά ύδατα και ελληνική μειονότητα Ίμβρου και την απάντηση που έδωσε -σε σκληρό τόνο- το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ολες οι Ειδήσεις
- Χάρης Βαρθακούρης: Η γυναίκα μου με τον σκούφο μιας χρήσης δείχνει σαν τοπ μόντελ και εγώ σαν ελαιοχρωματιστής
- Βρισηίδα Ανδριώτου: Οι πόζες της με «καυτό» μπικίνι στη Λίμνη Βουλιαγμένης
- Διάσημοι αθλητές και πρόσωπα της showbiz «στέφουν» τον πρωταθλητή του Παγκοσμίου (vid.) – Ποια χώρα θεωρούν ως φαβορί και ποιον παίκτη βλέπουν για πρώτο σκόρερ;
- Δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της PULSE – Απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 19.45
- MRB: Πρώτη με 29% η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛΑΣ με 17,6%, τρίτο με 11,1% το ΠΑΣΟΚ, μάχη Βελόπουλου – Καρυστιανού για την τέταρτη θέση
- Βάγια Νέστορα: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία της στην Κοζάνη παρουσία του πρωθυπουργού – Με αμαξίδιο η κόρη της Αφροδίτη – «Άνθρωποι σκοτεινοί μας έριξαν σε πηγάδι πόνου και οδύνης» (βίντεο)
- Ειρήνη Αγαπηδάκη: Δίπλα στην Αφροδίτη που έχασε την αδερφή και τώρα τη μάνα της
- Μιχάλης Ιατρόπουλος: Έξαλλος με τους λαγοκέφαλους που ψάρεψε – «Τελικά από τους μαλ@@@ες δεν γλυτώνεις πουθενά…» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook