Πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά κατέθεσε πριν από λίγη ώρα η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αδικήματα που θα διερευνηθούν είναι η δωροληψία και η παράβαση καθήκοντος.

Κατατέθηκε το μεσημέρι η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Νίκου Παππά, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με όσα του προσάπτει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών το 2016 με στόχο η τότε κυβέρνηση να αποκτήσει το δικό της «ΣΥΡΙΖΑ channel».

Η ενδελεχής εξέταση των στοιχείων που περιλαμβάνει η ογκώδης δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή και η νομική αποτίμησή τους ολοκληρώθηκαν, με την κυβέρνηση να λαμβάνει τελικά αυτή την απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής απαιτείται η πλειοψηφία να καταθέσει σχετική πρόταση που θα υπογράφεται από 30 τουλάχιστον βουλευτές, που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία με απόλυτη πλειοψηφία (151 βουλευτών) θα αποφανθεί αν συντρέχουν οι λόγοι συγκρότησης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον κ. Παππά.

Από το Mega

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook