Την αισιοδοξία του θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στις «Ειδικές Αποστολές Live» της ΕΡΤ.

Ο κ. Σχοινάς εξήγησε ότι «αν δεν γίνει αυτή η προσπάθεια με τρόπο συντονισμένο, οι διμερείς λύσεις θα κατακερματίσουν την εσωτερική αγορά».

Σε ότι αφορά το περιεχόμενο του πιστοποιητικού ο Μαργαρίτης Σχοινάς είπε πως θα έχει τρία στοιχεία: Να δείχνει
κατά πόσο ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί ή όχι, να περιέχει τα αποτελέσματα του τεστ και να δείχνει εάν ο κάτοχος έχει αντισώματα ή είναι τέως ασθενής. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως ο συνδυασμός των
τριών στοιχείων είναι επαρκής για να μπορεί κάποιος να ταξιδεύει στην Ευρώπη, αλλά και να πιστοποιεί την υγειονομική του κατάσταση.

Ο κ. Σχοινάς σημείωσε πως ο ρόλος της Επιτροπής στις 17 Μαρτίου είναι να παρουσιάσει το προϊόν, τις
προδιαγραφές του, που θα είναι οι ίδιες για όλη την Ευρώπη. «Δεν είναι δική μας η απόφαση για τις παραμέτρους της χρήσης αυτό του προϊόντος. Αυτή είναι μια συζήτηση που θα ακολουθήσει και είναι μια συζήτηση που θα γίνει σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων Στόχος μας είναι όλα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί πριν την 1η Ιουνίου» εξήγησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Αποκάλυψε πως η χώρα μας είναι σε τεχνικές
συζητήσεις με την Βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει διμερής συμφωνία για τους Βρετανούς που θα
θελήσουν να επισκεφθούν την χώρα μας το φετινό καλοκαίρι.

Η κυρία Ζαχαράκη ανέφερε ότι οι διμερείς συμφωνίες είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα
υπογράμμισε ότι γίνονται συζητήσεις εντός της ΕΕ για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Υπάρχουν πολλές
μεταβλητές φέτος τόνισε η κυρία Ζαχαράκη λόγω της πορείας των εμβολιασμών αλλά και άλλων παραγόντων που έχουν σχέση με την πανδημία.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Grecotel κυρία Μάρι Δασκαλαντωνάκη τόνισε πως είναι ανάγκη η Ελλάδα να
προχωρήσει γρήγορα σε διμερείς συμφωνίες με άλλες χώρες και να εκμεταλλευθεί το θετικό κλίμα και των ενδιαφέρον που υπάρχει διεθνώς για τον ελληνικό τουρισμό.

«Πρέπει ως χώρα να βγούμε μπροστά με στρατηγική, ανακοινώνοντας τους κανόνες και το πλαίσιο με τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την υποδοχή των τουριστών. Να ανακοινώσουμε γρήγορα πότε και με πιο τρόπο θα ανοίξουμε. Η Κύπρος, η Τουρκία και η Μαγιόρκα ανοίγουν τον τουρισμό τους.

Η Μαγιόρκα ανακοίνωσε πως θα ανοίξει και για το Πάσχα των Καθολικών. Χρειάζεται και εμείς να ανακοινώσουμε το πλαίσιο της πρότασής μας και να προχωρήσουμε. Ο ιδιωτικός κλάδος στηρίζει τις προσπάθειες της πολιτείας που δείχνει τον δρόμο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι προσδοκίες είναι καλύτερες φέτος, σημειώνοντας ότι στόχος για το 2021 είναι το 50% του επιπέδου του 2019 στον στον τουρισμό. Ο κ. Ρέτσος επισήμανε πως είναι ανάγκη να ανακοινώσουμε το πλαίσιο και την ημερομηνία που θα ανοίξουμε ως χώρα. « Έχει σημασία η αναγγελία αυτή να γίνει γρήγορα» κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook