Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην αποκάλυψη των στοιχείων του ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη.

Ο βουλευτής μιλώντας στο Mega, είπε ότι από την αρχή καταδίκασε την υπέρμετρη βία που ασκήθηκε στον νεαρό «παρά το γεγονός πως ο τελευταίος είχε παραβατική συμπεριφορά», την οποία, μάλιστα, σε άλλο σημείο συνέδεσε «με την πολυετή προσπάθεια της Αριστεράς να δημιουργήσει ήρωες».

Καταδίκασα εξαρχής την υπέρμετρη βία

«Μπορεί εγώ να προέρχομαι από συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο, μπορεί σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου να έχω στηρίξει το έργο της αστυνομίας, γιατί θεωρώ ότι η συνολική τους παρουσία είναι καλή, αλλά σε αυτήν την περίπτωση πιστεύω ότι ασκήθηκε υπέρμετρη βία. Αυτό είναι καταδικαστέο και απαράδεκτο και δεν εκφράζει το σύνολο της αστυνομίας και γι αυτό καταδικάστηκε και από συναδέλφους τους».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και τις ΕΔΕ που ανοίγουν στην αστυνομία, αλλά δεν μαθαίνουμε ποτέ την εξέλιξή τους, τόνισε: «Μαθαίνουμε πολλές φορές για τις ένορκες διοικητικές εξετάσεις αλλά και τις δικαστικές περιπέτειες στις οποίες μπαίνουν οι αστυνομικοί. Και πολλές φορές βρίσκονται και αντιμέτωποι με αναρχικές ομάδες μέσα στο δικαστήριο οι οποίες στοχοποιούν τις οικογένειες τους, στοχοποιούν τα παιδιά τους και λοιπά και λοιπά.»

«Εγώ όμως δεν θέλω να σταθώ σε όλο αυτό. Θέλω να σταθώ στο ότι παρότι αυτός ο άνθρωπος είχε μια παραβατική συμπεριφορά, δεν άξιζε όπως και κανένας άλλος ανεξαρτήτως ιδεολογίας και είδους παραβατικής συμπεριφοράς», μια τέτοια αντιμετώπιση από την στιγμή που δεν αποτελεί απειλή για τον αστυνομικό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook