Δημοσκόπηση GPO: Πτώση για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ –Άνοδος για Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλο – Ευθύνες στην κυβέρνηση για Τέμπη – Υπέρ των πρόωρων εκλογών
Πρόωρες εκλογές ζητά το 52,5% - Το 71,9% λέει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει ευθύνες στην υπόθεση των Τεμπών, το 82,4% ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί πολιτική εκμετάλλευση
Πτώση για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και άνοδο για την Πλεύση Ελευθερίας και την Ελληνική Λύση καταγράφει η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση GPO μετά τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης , για πρώτη φορά η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (7 στους 10) αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση για το δυστύχημα και την συγκάλυψη των ευθυνών.
Στην πρόθεση ψήφου το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στο 8,3%.
Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πτώση στο 23,1% από 26,7% τον Ιανουάριο. Το ΠΑΣΟΚ 14,8% από 16,6% τον Ιανουάριο. Μεγάλη άνοδο στο 6,9% από 3,8% τον Ιανουάριο καταγράφει η Πλεύση Ελευθερίας ενώ η Ελληνική Λύση ανεβαίνει από το 7,9% τον Ιανουάριο στο 9,2% σήμερα. Ακολουθούν ΚΚΕ (7,9%). ΣΥΡΙΖΑ (6%). Φωνή Λογικής (4,2%), ΝΙΚΗ (2,2%), Κίνημα Δημοκρατίας (2,1%), ΜεΡΑ25 (1,8%), Νέα Αριστερά (1,7%).

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό, στην πρώτη θέση είναι η απάντηση «Κανένας» με 36,7%, Κ. Μητσοτάκης 24,9%, Ν. Ανδρουλάκης 8,8%, Κ. Βελόπουλος 5,7%, Ζ.Κωνσταντοπούλου 5,3%. Και ακολουθούν: Δ.Κουτσούμπας, Σ.Φάμελλος, Στ.Κασσελάκης, Α.Λατινοπούλου, Α.Χαρίτσης, Δ.Νατσιός και Β.Στίγκας.
Υπέρ των πρόωρων εκλογών η πλειοψηφία!
Στο ερώτημα αν μετά τις εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, «ναι και μάλλον ναι» απαντά το 52,5%.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει χάσει την λαϊκή νομιμοποίηση, «ναι και μάλλον ναι» απαντά το 67,7%.
Στο ερώτημα αν υπάρχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, «όχι και μάλλον όχι» απαντά το 59,8%.
Τέμπη: Συγκάλυψη βλέπει το 71,9% και ευθύνες της κυβέρνησης διαπιστώνει το 85%!
Το 71,9% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση των Τεμπών, το 85% της αποδίδει ευθύνες για την τραγωδία και το 86,2% πιστεύει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 58,6% αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση για το δυστύχημα, ενώ το 65,6% πιστεύει ότι υπάρχουν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια οι πολίτες δηλώνουν ότι ήθελαν να τιμήσουν την μνήμη των θυμάτων κατά 64,1%, να ζητήσουν δικαιοσύνη 56,1% και να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση 47,4%.
Το 82,4% θεωρεί ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υπόθεση
Ολες οι Ειδήσεις
- Οι σκληροπυρηνικοί του Ιράν εντείνουν τις πιέσεις για πυρηνική βόμβα
- «ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»: 1.124.875 τηλεθεατές γιόρτασαν την Επέτειο των αγαπημένων μας ζευγαριών – Δείτε αποσπάσματα
- STAR – «Τροχός της Τύχης»: Χάρισε το 2ο αυτοκίνητο της σεζόν – Δείτε το βίντεο
- Ένα εκατομμύριο Ιρανοί στρατιώτες έτοιμοι σε περίπτωση χερσαίας επίθεσης από τις ΗΠΑ – «Δεν ξέρω αν θέλουμε τώρα συμφωνία» λέει ο Τραμπ – Έχουμε νόμιμο δικαίωμα στα Στενά του Ορμούζ, απαντά η Τεχεράνη
- «Οι Αθώοι»: Η Μαργαρίτα, παρασυρμένη από το πάθος, συναντιέται κρυφά με τον Πέτρο – Την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 22:10 -Τρέϊλερ
- «ΤΟ ΒΗΜΑ του Δομοκού» – Μαθητικές Εφημερίδες – Αυτή την Κυριακή 29 Μαρτίου 2026 με το «ΒΗΜΑ»
- «Στην Αγκαλιά του Φάνη»: Marseaux, Γιώργος Παπαδόπουλος και Γαλάτεια Βασιλειάδη μοιράζονται τις πιο fun στιγμές τους
- ΕΡΤ1 – «Οι Κυρίες του Ρεμπέτικου» με την Ηρώ Σαΐα: Μη χάσετε το τελευταίο επεισόδιο, αφιερωμένο στην Ιωάννα Γεωργακοπούλου – 28.03.2026
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook