Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν οι κ.κ. Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Φίλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, και Νίκος Σοφιανός, μέλος Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

«Τα χθεσινά γεγονότα είναι διπλά κατακριτέα. Είμαστε σε περίοδο πανδημίας και η πρόσκληση που έγινε μεταξύ άλλων από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί από μόνη της ένταση και κίνδυνο διασποράς του ιού. Επίσης η προσπάθεια κάποιων να δολοφονήσουν έναν λειτουργό του κράτους, είναι αρρωστημένη και δείχνει μια κοινωνία που πρέπει να επανέλθει στην ενότητα. Πρέπει όλοι να στείλουμε αυτό το μήνυμα. Ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων, σε περίοδο πανδημίας, με αυξημένη ένταση λόγω του γεγονότος με τον αστυνομικό που διερευνάται, θα προκαλούσε παρενέργειες», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

«Η ελληνική αστυνομία λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες. Συμβάλει στην προσπάθεια περιορισμού των κρουσμάτων με τους ελέγχους που κάνει. Ουδέποτε υπάρχει κάλυψη απέναντι στη βία», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Για αυτά που είδαμε στη Νέα Σμύρνη, μια απρόκλητη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος οικογενειών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ελπίζω να γίνει η έρευνα. Μην τα ρίχνουμε στην αστυνομία, ό,τι της λένε οι πολιτικοί προϊστάμενοι κάνει. Η κυβέρνηση απαντά στα προβλήματα με την αστυνομία. Κυνηγάει κόσμο στις πλατείες με βαρβαρότητα. Επί των ημερών μας δεν υπήρξε αστυνομική βαρβαρότητα με κυβερνητική κάλυψη. Υπήρξε έλεγχος στη βαρβαρότητα», απάντησε ο κ. Φίλης.

«Δε θα φιμωθεί ο κόσμος, δε θα τρώει ξύλο, δε θα χάνει τις δουλειές του και τα δικαιώματά του. Οι κινητοποιήσεις πρέπει να γίνονται με υγειονομικά μέτρα. Αλλά τι μέτρα μπορούν να υπάρξουν ότι υπάρχει αυτή η αστυνομική βαρβαρότητα. Όσοι πιστεύουν ότι όσα έγιναν εχθές στη Νέα Σμύρνη, ήταν υποκινούμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λάθος. Έγινε αυθόρμητη κινητοποίηση πολιτών, αλλά και συλλογικοτήτων. Στην αστυνομική βία δεν απαντάς με βία και συμπαραστεκόμαστε στον αστυνομικό που τραυματίστηκε. Η κυβέρνηση δημιουργεί τα προβλήματα. Χθες στη Νέα Σμύρνη ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ έκανε την κινητοποίηση; Σωστά υπήρχε κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά της αστυνομικής βίας. Θα είχε κόσμο και χωρίς το κάλεσμα των πολιτικών δυνάμεων. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος από την κυβερνητική πολιτική. Πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες αντιμετώπισης ζητημάτων που ερεθίζουν την κοινή γνώμη», τόνισε ακόμα ο κ. Φίλης.

«Χθες είχαμε διαδήλωση χιλιάδων στη Νέα Σμύρνη, σαν απάντηση στην τρομοκρατία της κυβέρνησης και την αντιλαϊκή πολιτική της. Είχαμε ένα θράσος στην προσπάθεια να ελέγξουν εγκλωβισμένους πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι από τη διαχείρισης της κυβέρνησης στην πανδημία. Να δει η κυβέρνηση στα camps και στα ΜΜΜ, για συνωστισμό. Η πρότασή μας είναι ότι όταν έχουμε πόλεμο κάνουμε επιτάξεις. 4.000 ιδιωτικές κλίνες στην Αθήνα παραμένουν. Υπάρχουν χιλιάδες κρεβάτια. Έχουμε πόλεμο. Αυτή η κυβέρνηση έχει ευθύνες για την πανδημία και υλοποιεί μια πολιτική. Έτσι υπάρχει και αντίθετη άποψη. Δεν φιμώνονται τα στόματα επειδή φοράμε μάσκες», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Σοφιανός.

«Σήμερα το μεσημέρι χιλιάδες φοιτητές και μαθητές να διαδηλώσουν για να ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση ευθύνεται για την μαθητική υποβάθμιση. Η επιτροπή και οι αποφάσεις που παίρνει έχει αφήσει τους εργασιακούς χώρους ανεξέλεγκτους. Ας επιτάξουν τώρα τον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook