Νέα προκλητική ρητορική από την Τουρκία – Τσελίκ: «Οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς αν δεν μας σεβαστούν»
Ενοχλημένη εμφανίζεται η Τουρκία για τη συμμαχία Ελλάδας – Αιγύπτου, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ, να αναφέρει πως η απάντηση θα έρθει τόσο με τη διπλωματία, όσο και στο μέτωπο.
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της «Καθημερινής» και του «ΣΚΑΪ» στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τσελίκ δήλωσε πως «μόλις η Αίγυπτος έδωσε άδειες ερευνών υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, η Ελλάδα ανησύχησε και ξεκίνησε πάλι τη δράση της εναντίον της Τουρκίας. Ξέρετε ο υπουργός Εξωτερικών τους επισκέφθηκε το Κάιρο και συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου. Σημειώνουμε και κρατάμε αυτή τη δράση της Ελλάδας. Επίσης σημειώνουμε πως η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει μια συμμαχία εναντίον της Τουρκίας με την ονομασία Φόρουμ Φιλίας. Να μην έχει κανένας αμφιβολία πως εμείς θα απαντήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο και με τη διπλωματία, αλλά και στο μέτωπο».
Στη συνέχεια της δήλωσής του τόνισε ότι η Άγκυρα προκαλείται πάλι και πως «οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς, αν δε σεβαστούν την Τουρκία».
«H Eλλάδα δημιουργεί μια επιθετικότητα εναντίον της Τουρκίας με συμμαχίες τακτικής. Όμως οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν πως τίποτα δεν θα τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς, και να κοιτάξουν το μέλλον με ασφάλεια αν δεν έχουν μια δίκαιη συμφωνία με την Τουρκία. Μη νομίζει πως είναι μόνιμες οι συμμαχίες που εντάσσεται μαζί κάποιες άλλες χώρες οι οποίες έχουν στόχο να κάνουν μπρα ντε φερ με την Τουρκία. Εκείνες θα φύγουν και η Ελλάδα, στην περιοχή αυτή , θα μείνει μόνη της με την Τουρκία. Εκείνοι θα φύγουν. Γι αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να ψάξει αποτέλεσμα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, σεβόμενη την Τουρκία και την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”».
Ολες οι Ειδήσεις
- Συγκρούστηκαν δύο ελικόπτερα τύπου Bell που επιχειρούσαν στη φωτιά της Ψάθας – Μεγάλη επιχείρηση για εντοπισμό και διάσωση των πιλότων σε εξέλιξη
- Ιωάννα Τούνη: Έτοιμη να γίνει ντοκιμαντέρ στο Netflix! Επική ανάρτηση στο TikTok
- Φωτιά σε Αττική και Βοιωτία: Πάνω από 100.000 τα καμένα στρέμματα από τη mega fire
- Eπίσκεψη Μητσοτάκη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχείρησης και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας
- Οι πρώτες δηλώσεις του Τάσου Χαλκιά μετά την καταστροφή του σπιτιού του στο Πόρτο Γερμενό: «Έχυσα αίμα για να το φτιάξω και τώρα καταστράφηκε»(βίντεο)
- Μάχη με τις φλόγες σε Πόρτο Γερμενό, Βίλια, Ψάθα, Μέγαρα και Κεφαλονιά, μπαράζ 112 για εκκενώσεις οικισμών, καίγονται σπίτια (βίντεο)
- Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Άμεσα η στήριξη των πληγέντων – Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής
- Η «Καθημερινή της Κυριακής»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook