Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τον 62ο γύρο των Διερευνητικών Επαφών:

Ο 62ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σε αυτό το πλαίσιο, διπλωματικές πηγές διευκρίνιζαν πως «για την Ελλάδα, οι επαφές ήταν και παραμένουν διερευνητικές».

Επίσης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Τούρκο Υφυπουργό Εξωτερικών Πρέσβη κ. Sedat Onal   στην Αθήνα μια μέρα μετά  στις 17  Μαρτίου 2021.

Είχαν προηγηθεί αναφορές από τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που έκαναν λόγο για διεξαγωγή την επόμενη εβδομάδα, με άλλες πληροφορίες να μιλούν για το διήμερο 15-16 και άλλα δημοσιεύματα για τις 16 και 17 του μήνα.

Σημειώνεται πως ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών είχε διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Ιανουαρίου. Μία συνάντηση που ήταν περισσότερο αναγνωριστική και διήρκεσε κάτι λιγότερο από τρεισήμισι ώρες. Οι δύο πλευρές μετά από ένα καυτό εξάμηνο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κατά βάση βολιδοσκόπησαν η μία τις προθέσεις της άλλης, ενώ αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν η παρουσία στη συνάντηση του εκπροσώπου της Προεδρίας και έμπιστου του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook